Мнения за гуми FIRENZA ..?
Re: Мнения за гуми FIRENZA ..?
Идеята беше друга. Като не можеш да си купиш гуми, не си взимаш джанти.
Незнам дали Фиренза са прекалено ефтини..... но пък за останалите... да не са прекалено скъпи (надути)?
Така или иначе, всички големи компании отдавна изнесоха производството си, повечето от които в Китай и всички престанаха да бъдат, онова което бяха. Невиждам защо те да не се възползват от това и да измислят техен продукт.
Моят критей за гума е: Абсолютно задължително шарката трябва да ме кефи - тотално. Ако не ме кефи, и цялото интернет пространство да ме убеждава, че т'ва е най-добрата гума, никога няма да си я взема и сложа на колата.
Факт е че въпросният модел има готина шарка, която ми допада. Достатъчно да ме накара да се замисля за евентуална покупка, след като изтъркам Фулдата, за която до ден днешен хубава дума не съм чул, а пък аз нямам никакви оплаквания от нея, но това е друга тема на разговор.......
Хвърлете един бърз поглед на това - http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
А сега се замислете, че гумата е около 40% по-евтина.
Така или иначе, всички големи компании отдавна изнесоха производството си, повечето от които в Китай и всички престанаха да бъдат, онова което бяха. Невиждам защо те да не се възползват от това и да измислят техен продукт.
Моят критей за гума е: Абсолютно задължително шарката трябва да ме кефи - тотално. Ако не ме кефи, и цялото интернет пространство да ме убеждава, че т'ва е най-добрата гума, никога няма да си я взема и сложа на колата.
Факт е че въпросният модел има готина шарка, която ми допада. Достатъчно да ме накара да се замисля за евентуална покупка, след като изтъркам Фулдата, за която до ден днешен хубава дума не съм чул, а пък аз нямам никакви оплаквания от нея, но това е друга тема на разговор.......

Хвърлете един бърз поглед на това - http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
А сега се замислете, че гумата е около 40% по-евтина.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Супер са си гумите,и както каза колегата имат страшна шарка,и возията се подобри коренно,в сравнение със предишните ми YOKOHAMA...нали са маркови през дупките минаваше ОТВРАТИТЕЛНО ама нали са YOKOHAMA аууууу страшни.Тия поне са нови и имат гаранция 

-
- Автомобил:
- Двигател:
idiotchooo написа:Aз съм на мнение, че е по-добре маркова гума (Мишелин Пилот или Пирели)на 1 година, отколкото чисто нова КИтайска такава.

Повече евтини гуми не купувам. Имам вече три опита с евтини гуми от магазина и още няколко с по-скъпи употребявани или нови. Е, евтините са смотани и това е.
morfei1 написа:...Моят критей за гума е: Абсолютно задължително шарката трябва да ме кефи - тотално...
Тук хич не съм съгласен - все едно да си избираш кола първо заради цвета. Преполага се, че от шарката зависи поведението на гумата в различни условия. Но това би могъл да определи на око само човек, който се занимава с правене на гуми. Според мен.
Сравнението между евтините и скъпите гуми е като при колите - и китайските те карат от точка А до Б, но не е точно същото, нищо че са няколко пъти по-евтини.
Успех на всички, които се стискат за гуми!

- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Мани тия китайски работи.Комшията си купи чисто нов китайски багер,с оригинални китайски гуми.За 3-4 месеца (и то не работеше всеки ден)от грайфера на гумата не остана нищо!!!!И аз имам един горчив спомен с едни гуми Милестон-след 6 месеца ги изхвърлих(изкривиха се).Гаранцията не я признават-изкривили са се от дупки.Интересно защо Клеберките ,които са на 1 год. не се изкривиха за 6 месеца.(ааааааааа вярно ,че дадох по 50 лева на гума повече от Милестона).Та евтиното си е евтино.И втора употреба гуми -никога.Веднъж съм слагал(за 18 год. шофьорски стаж-с по около 25 000 км годишно основно градско в софето)и повече няма да направя тази грешка!!!Живота ми не струва 200 лева,нито за толкова ми се влиза в затвора.Ама всеки си преценява.Хубаво и евтино няма.Успех
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Колеги и аз не гледам с добро око на тия гуми
Все пак гумата е едно от най-важните неща в автомобила, какво значение има 40% по-евтина.. аз бих взел 40% по-скъпа, та тя е нещото което прави контакта на колата с пътя. Аз съм го изпитвал на собствен гръб това с евтините гуми и за презавиване и за не-спиране с 2 ПТП-та... от тогава изобщо не се стискам за гуми, дано не го изпитате и вие по 'лошия' начин. Също какво значение има шарката или как минава колата през дупки
не е ли по важно как спира??? А за колегата който карал 99% в София и извънградско не бил състезател.. то това е като колата с турбо, по-добре да имаш мощност и да не ти трябва, отколкото да ти потрябва и
същата работа и с тия гуми голям компромис са според мен, да не ти се налага някоя рязка маневра/спиране 

Firenza ST-08 VS Yokohama S.Drive
Anybody try Sumo Firenza ST-08 tires?
www.tyretest.com sumo firenza st-08
Последното на което се натъкнах из българските форуми е, че при удар в дупка много гърмяли. Така че имайте го в предвид
.
Eто на това ревю се натъкнах днес - Firenza ST-08 215/45/17 My New Tyres
Anybody try Sumo Firenza ST-08 tires?
www.tyretest.com sumo firenza st-08
Последното на което се натъкнах из българските форуми е, че при удар в дупка много гърмяли. Така че имайте го в предвид

Eто на това ревю се натъкнах днес - Firenza ST-08 215/45/17 My New Tyres
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Вече второ лято карам с Firenza ST-08 и спокойно мога да кажа, че не съм имал никакви ядове и съм повече от доволен, независимо от пътните условия и скоростта. За дупките не знам, не съм влизал в такива, да чукна на дърво. Особено на мокро съм направо очарован от поведението им, имам чувството, че са по-добри, отколкото на сухо
Единствен минус е по-твърдата возия, това както заради по-дебелия борд, така и от височината 205/45/16, на за сметка на това колата не мърда странично.

- sarafa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Леле
чета и не вярвам на
"ушите си"
Как може да има мнения от сорта "по добре втора употреба от нови"
Първата гума е измислена от Dunlop и най важната съставка в нея е каучукът!!!
За да има сцепление с пътната настилка и да може автомобилът да спира добре си има трайност и нито един производител на гуми било той и Китаиски не би си позволил да даде гаранция по голяма от ТРИ години
Няма абсолютно никакво значение производителя, а начинат на изработка и технологията!!! За това са и всички тези тестове иначе щеше да се казва Мишлен и всички останали
Най хубавата гума си остава и винаги ще е НОВАТА

Как може да има мнения от сорта "по добре втора употреба от нови"

Първата гума е измислена от Dunlop и най важната съставка в нея е каучукът!!!
За да има сцепление с пътната настилка и да може автомобилът да спира добре си има трайност и нито един производител на гуми било той и Китаиски не би си позволил да даде гаранция по голяма от ТРИ години

Няма абсолютно никакво значение производителя, а начинат на изработка и технологията!!! За това са и всички тези тестове иначе щеше да се казва Мишлен и всички останали

Най хубавата гума си остава и винаги ще е НОВАТА

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Гледам,че и аз съм писъл в тая тема...търкалям гумите вече 3-та година и са на привършване вече,но важното е,че не съм доволен от тях.Започнаха да бучат,и при дъжд хич ги няма.А има оше 3-4 мм до протектора.(карал съм и с други гуми с къде по-малко грайфер от тези и в дъжд се държат много по-добре)
Повече китайски гуми няма да си купя
Иначе много дупки видяха,но нищо им няма.Май това е единствения им + 
Повече китайски гуми няма да си купя

А аз за трета зима сложих отзад две UG7+ и отпред две Continental TS 830. И оплаквания, ник'ви. Досега каквото китайско ми е попаднало, все е било боклук, не виждам как едни гуми правят изключението. В BMW офрума много се хвалят тия гуми, ама при мен не хващат дикиш.
- sarafa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето за това са тестовете
значи не стават тези гуми, но неможе да ме обедите, че една гума било то Унироял или подобна с ДОТ 03 или 06 и грайфер 3мм е по добра от нова Корморан примерно!!! "Полицайте ги скъсаха от каране и не се оплакват"
За скромните ми 21г. шофьорски стаж съм се убедил в едно, че по добра гума от новата няма
било то Сава или Клебер или Дебика... Защото всичките тези марки са вече погълнати от по големите производители 

За скромните ми 21г. шофьорски стаж съм се убедил в едно, че по добра гума от новата няма

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Winner25 написа:Някой да има впечатление от китайските гуми Infinity
Казаха ми че цената за 215/40 R16 е 94лв :shock
Да се запиша е темата, понеже взех две Infinity INF-05 215/40/16 86W, китайски гуми са и ми приличат много на шарката на Dunlop SP Sport 9000. Намирам ги в по-известните сайтове за гуми от 112 до към 140 лева бройката, дават им 72 децибела, Е на мокра настилка и F за икономия на горивото, ще ги видя как са и ще пиша пак.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”