В3 стартер ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

В3 стартер ?

Мнениеот am_gyl » Нед 05 апр 2009 8:06

Проблема е следният;
Пали когато си поиска- примерно сутрин аз винаги паля на бензин после обръшам на газ та сутрин пали , карам като изгася после да паля много трудно върти стартера сякаш в акумулатора няма ток ,оставям я малко въртя сякаш нищо не е имало върти си пушка и така може и сутрин да направи мизерията абе когато си поиска .
Само да отбележа стартера го отремонтирах /четкодържател/беше. Динамото и то - сменяха пръстен и четки хвърля 14,6V и съм с нов акумулатор , чисто нов и пак същото :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Стартер В3 ?

Мнениеот Теодор » Нед 05 апр 2009 16:02

Клемореда на конт.ключ :idea:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 апр 2009 16:05

Писал съм по една сходна тема -проблема е бендикса.
И на мен ми беше така, но рядко. Разбирай случва се да завъртя стартера обаче се чува едно бръмчене. Върна ключа завъртя отново и завърта стартера и си пали все едно нищо не е било.
И един ден така се остана въртя, връщам ключа,въртя, връщам ключа,въртя, връщам ключа,... но така и не изхвърли бендикса. Ремонта ми излезе 40лв труд и части за гр. Сливен

gopeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gopeto » Нед 05 апр 2009 20:41

здарвей колега,неприятна работа значи виж си клемореда на конт.ключ и съвет от мен ако сваляш стартера смени всичко което е съмнително,защото на моя паско майстора уж му сменил всичко на стартера и след месец аз пак го свалях(зимата в студа на улицата) за да сменям редуктора(пласмасова зъбчатка-6лв)беше стар и натрошен.успех и пиши от какво е бил проблема

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Нед 05 апр 2009 21:09

Теодор написа:Клемореда на конт.ключ :idea:

Хммм много интересно наистина дали е възможно от него да е , защото имам проблеми с него но чак да дава такива :roll: не съм се замислял.Как може да се провери без да го свалям??

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 05 апр 2009 21:17

am_gyl написа:
Теодор написа:Клемореда на конт.ключ :idea:

Хммм много интересно наистина дали е възможно от него да е , защото имам проблеми с него но чак да дава такива :roll: не съм се замислял.Как може да се провери без да го свалям??

Няма как да го провериш,но може да пробваш да подадеш ток няколко пъти директно на стартера от акум. и ако си върти нормално възможността да е от клемореда става съвсем реална :idea: :wink:

Потребителски аватар
    harsi
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот harsi » Нед 19 май 2013 16:06

Здравейте колеги! Вярно ,че вдигам тема от 2009 ама за проблемите никога не е достатъчно късно.. :banghead
    При мен проблема е ,че пали без(!) изключение на студен двигател ,а на топъл е изключително трудно(невъзможно).Понякога се оправя с размърдване на ключа ,но и това вече е трудно...Мислех за клеморед ,но нещо цъка в главата ми - "четки...четки...четки", защото опитах и с кабел да запаля ,но няма цък ,няма мък...(на топъл двигател ,не се сетих на студен).За съжаление болтовете на стартера са много тегави и не успях да развия два от три
    ,което ме насочва към сервиз ама пусто все предпочитам първо аз да си пробвам.Та въпроса ми е дали от топлината спичат четките (или нещо такова) та не ще да върти?

П.С. Далеч съм от мисълта ,че това се случва за пръв път в историята и то само на мен ,та ако има тема ,която ще ме осветли ще съм ви благодарен и за линк...

Потребителски аватар
    radotom
    Модератор
    Модератор
    Автомобил: Passat B6
    Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 19 май 2013 18:11

harsi написа:За съжаление болтовете на стартера са много тегави и не успях да развия два от три...

Как 'два от три'?!? :rolleyes
    Че те са само 2!
    Тези, дългите, дето минават през целия стартер също са само 2!
    3 са единствено болтовете на машинката (електромагнита).
    Тях и аз първия път не можах да ги развия, само 1 се отви, та сега съм с 'някакви други'. :mhihi
    Оригиналните минаха под бормашината :death

Ето тема:
    http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=52207&hilit=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80

Потребителски аватар
    harsi
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот harsi » Нед 19 май 2013 19:08

Точно за това го написах "два от три".Ами развих една дълъг болт(шпилка),която мисля,че го държи.Легнах под колата и видях още два болта (шпилки може би,от горе се вижда само единя/та),но те не помръдват.....Сега чета темата ,в която ти си обяснил подробно как става работата...Мерси за отговора Радо.Не за пръв път се отзоваваш.... :beer Ама така като чета,работата е за сервиз или по-удобни условия поне....Не ми се ходи пак - тая седмица дадох 100 лв. за масло и лагер... :mhihi

Потребителски аватар
    vanesto
    Автомобил: Octavia 3 FL
    Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 19 май 2013 20:15

когато стартера върти добре на студен мотор, и трудно на топъл, това е от износени втулки. Може и да е ремонтиран, но някои майстори не си правят труда да ги сменят, особено ако предната е в кожуха на скоростната кутия и се избива трудно. И в други теми съм го писал, когато си ремонтирате стартета, задължително се сменят и двете втулки. По два лв са.

Потребителски аватар
    harsi
    Автомобил:
    Двигател:

Re: В3 стартер ?

Мнениеот harsi » Сря 22 май 2013 14:48

И все пак да спазим етикета на форума (въпреки ,че се нанизах на чужда тема)....Оказа се ключалката, като отидох при ключаря той каза ,че и да си сменя клемореда ще закрепя за 1-2 седмици. Затова той удължавал хода на ключа и го направи и на мен.Сега колата пали от раз и няма проблеми, а досадното ехо в главата ми "четки,четки" изчезна.Струваше 30 лв.Благодаря на отзовалите се :beer

ogi.73
    Автомобил: Passat B3
    Двигател: RP+2E

Мнениеот ogi.73 » Сря 05 юни 2013 21:59

Втулката в кожуха на скоростите се износва в един момент.Ако не я смениш,се разбива леглото.Имам Пасат В3 и какви проблеми съм имал, само аз си знам.Калайдисвам втулката за да стои на мястото си.Може да се наложи да сваляш скоростите,за да ти направят нов отвор.

Потребителски аватар
    vasex
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот vasex » Чет 13 юни 2013 14:49

много правилен отговор голега втулката в кожуха на скоростите ;)

vlado_81
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот vlado_81 » Чет 13 юни 2013 18:04

И аз съм имал аналогичен проблем.

ogi.73
    Автомобил: Passat B3
    Двигател: RP+2E

Мнениеот ogi.73 » Съб 26 окт 2013 18:12

Здравейте колеги.Повдигам отново темата,защото имам едно питане.След две години мъки,сваляне и качване на втулки и стартери,накрая свалих скоростите,занесох ги на боргверг и там ми направиха нов отвор и втулка по него.Както и да е сега колата пали.Скоро купих един Пасат за части и като свалих стартера,той се оказа без ос след зъбното колело.Кожуха на скоростите си има отвор с втулка.Ако някои е решил проблема си така,ще съм благодарен да пише.В понеделник мога да кача снимка на въпросния стартер.

Върни се в “Passat”