Имам два въпроса към колегите... Първият е относно клапанът за отработените газове който ги връща частично в двигателя. До колкото разбрах го има на Голф 3 ТДИ. Въпросат е каде точно се намира, защото предполагам, че е доста запушен и ако се почисти, ще има добър ефект върху хода на колата. Носят се слухове, че ако се шунтира, в двигателя почва да влиза само чист въздух и вървежа на колата се подобрява.
Вторият въпрос е отнсно масленият тампон да двигателя който се намира между него и купето, при скоростната кутия ( от зад в ляво, ако си вътре). Тъй като от както ми го смениха вибрациите са доста неприятни, реших да сложа качествн. В Аутохелп ми предлагат първо качество за 40 лева, а в АутоПлюс na SWAG за 100 лева. Склонен са да взема по-скъпия, въпросат ми е има ли някой идея заслужава ли си тази марка и дали наистина качеството му е като за 100 лева, тоест близко до това на оригиналния. Мерси.
Клапан за отработените газове + въпрос за тампон
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Клапан за отработените газове + въпрос за тампон
Клапана се намира над колекторите.От задната страна на мотора.Лесно се вижда,сивкав е и влиза едно тънко мъркуче в него,поне до колкото си спомням.
Върни се в “Дизелови агрегати”