Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
Колеги, миналата седмица отидох да ми сменят съединителя и маховика ( като мисля че маховика не беше за смяна ) и тази процедура ми излезе 2000лв. Имах пълно доверие на майстора и му казах, че искам най-добрия съединител и той каза че ще намери оригинален от някой си дистрибутор на VW, но с отстъпка. В Сакар Ауто комплекта беше към 1900 и нещо лева, а той ми намери комплект маховик и съединител на "LUK" на цената която беше във Сакар Ауто оригиналния комплект, но частите не бяха в нормалните опаковки на неща които се доставят от вносител на дадената марка, напротив дори съединителя ( притискател + феродов ) беше в кутия на "Sachs", а се оказаха "LUK". Маховика беше в най-обикновен кашон и пак "LUK". Цялата процедура ми излезе много малко под 2000лв, като ми каза че това е цената на съединителя, но дадената отсъпка която е използвал ще я задържи за работа и въпроса ми е дали съм леко излъган ? Благодаря ви предварително!
Re: Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
да беше леко ... леко само около 800 лв
. Кой знае в кое мазе са правени преди да отидат на руския пазар , а отстъпката се крие в пазарлъка 

- radko153
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега и на мен сега ми предстои същата прецедура...та на мен маистора(на когото имам доверие) ми каза 1700лв. за комплект съединител и маховик.Без работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а защо ви се налага да ги сменяте тези маховици ?
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Защото е демпферен и като се износи започва да тресе и да трака много неприятно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако си излъган то може да е само в качеството на частите понеже като знаеш каква е цената на оригинала в Сакар и сложиш труда /150-200лв/ се получава малко повече отколкото си платил !
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi, имаш ли представа дали оригиналните части са LUK и дали LUK са качествени ? Мене нещото което ме накара да се съмнявам е това че ми каза че частите ще са оригинални, а според мен в тях няма нищо оригинално ( особено с кутията на Sachs със съединителя LUK ), въпреки че тези които свалихме бяха пак LUK, но може би е сменян и преди комплекта .. Поразпитах малко и ми казаха че можело да ми намерят и доста по-евтини комплекти, но не разбрах каква марка. То вече е късно за проверки, но поне да знам дали занапред да имам доверие на майстора...
П.П. Съдейки по клипчетата който си качил колега GodLike, излиза че моя маховик си е напълно здрав и само съм се набутал със смяната
...
П.П. Съдейки по клипчетата който си качил колега GodLike, излиза че моя маховик си е напълно здрав и само съм се набутал със смяната

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
longora написа:П.П. Съдейки по клипчетата който си качил колега GodLike, излиза че моя маховик си е напълно здрав и само съм се набутал със смяната...
Ти не сравни ли пряко разликата в луфта м/у стария и новия ти маховик?
Недей да бързаш още с извода дали си се набутал или не... може просто да си подранил със смяната

- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми се виждат високи тези цени.Преди време сменях въпросния маховик при това на бус M.B. "Sprinter" цена 750лв.с отстъпка оригинален маховик LUK в запечатена кутия и някаква инструкция вътре.Комплект феродов и притискателен на SACHS към 300лв. и 120лв. труд.При това частите за микробуси по правило са по-едрогабаринти и съответно скъпи. Какви са тези 2000лв. малко множко са те натоварили май
дано поне да са си свършили работата и колата да няма проблеми с тези части в бъдеще. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
GodLike написа:Защото е демпферен и като се износи започва да тресе и да трака много неприятно.
http://www.youtube.com/watch?v=kIg3S_n5F4E
http://www.youtube.com/watch?v=bFnLMQNKKH8
а на първите тди-та по специално 1Z/AHU мотори демпферен ли е ?
Последна промяна от batmilko на Пон 06 апр 2009 18:16, променено общо 1 път.
Причина: кофти е да се цитират картинки
Причина: кофти е да се цитират картинки
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
LUK е марката която се слага фабрично така че от тази гледна точка не трябва да се притесняваш,отделен е въпроса дали този LUK който са ти сложили е оригинален,но щом казваш че имаш доверие на майстора ти.... 
Ако той си ги е намерил с отстъпка да речем за 1600-1700лв поне е останал доволен от парите за слагането

Ако той си ги е намерил с отстъпка да речем за 1600-1700лв поне е останал доволен от парите за слагането

- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
longora написа:Колеги, миналата седмица отидох да ми сменят съединителя и маховика ( като мисля че маховика не беше за смяна ) и тази процедура ми излезе 2000лв. Имах пълно доверие на майстора и му казах, че искам най-добрия съединител и той каза че ще намери оригинален от някой си дистрибутор на VW, но с отстъпка. В Сакар Ауто комплекта беше към 1900 и нещо лева, а той ми намери комплект маховик и съединител на "LUK" на цената която беше във Сакар Ауто оригиналния комплект, но частите не бяха в нормалните опаковки на неща които се доставят от вносител на дадената марка, напротив дори съединителя ( притискател + феродов ) беше в кутия на "Sachs", а се оказаха "LUK". Маховика беше в най-обикновен кашон и пак "LUK". Цялата процедура ми излезе много малко под 2000лв, като ми каза че това е цената на съединителя, но дадената отсъпка която е използвал ще я задържи за работа и въпроса ми е дали съм леко излъган ? Благодаря ви предварително!
Колега тресеше ли ти маховика на свободна при спиране ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juli76 а ти от къде си си купувал чарколята ? Stivi е доверие доверие, но вече се замислям. Сега като отивах на работа загледах къде ми отделя педала на съединителя. Преди със стария съединител отделяше горе, а след като сложихме новия отделяше ниско ниско долу. Днес обаче като позагледах къде отделя педала ... ами пак си е високо горе. Дали е от съединителя или зависи и от помпите ? djdaka ами какво да ти кажа. Няма разлика във състоянието на автомобила. Както си тресеше преди си тресе и сега, което ме навежда на мисълта че проблемът с лекото тресене идва от някой тампон....
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Искаш да кажеш, че стария маховик става за каране, тогава зашо не го продадеш.
Поздрави.
Поздрави.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами на кой да го продам .... идея си нямам дори и какви пари струва втора ръка и дали въобще някой ще се престраши да купи стар маховик дори и усезаемо здрав.
П.П. Нека някой колега да каже дали е нормално за няма и 500км съединителя да започне да си отделя пак високо ?
П.П. Нека някой колега да каже дали е нормално за няма и 500км съединителя да започне да си отделя пак високо ?
Върни се в “Дизелови агрегати”