Каското ще ми изплати ли спуканата гума от дупка на пътя,като имам протокол от Кат ???
Имам само гаранцията на гумите и дата на която съм ги купил...
Но никъде не пише колко са стрували.
И на какви пари ще си хванат гумата ?
Става на въпрос за 16ка,205 на 55.
Каското ми е в Армеец.

Въпрос за каско и дупка на пътя
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Въпрос за каско и дупка на пътя
Саше, дръни на Гриинито, той имаше такива ядове, ама нямам спомен какво стана в крайна сметка
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
80% от фактурата за закупена нова гума, като трябва да е купена след датата на щетата. Това платиха на мой приятел от "Виктория"
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Имат някви таблици/формули, по които ти смятат овехтяването на гумата, отиваш с протокола и гаранцията,за да покажеш кога е купена, мерят грайфер и ти казват колко ти дават, цена няма нужда да знаеш, че си имат таблици. Аз вече 3 пъти съм минавал по тоя път.
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:07, променено общо 1 път.
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
Преди година и половина и аз спуках. Отидох в Булинс (тогава бях към тях) без протокол и си ми платиха 75% от цената на гумата, като те си проверяват цената. Сумата ми покри нова гума 

На мен са ми изплащали 2бр. гуми на 70% процента от цената на която ги бях взел (гумите бяха на не повече от 2 месеца), поради дупки (ремонт на магистрала). След произшествието просто се обадих на застрахователя ми и той ме накара да ида до първия град, в техния офис за да заведем щетата. Случи се преди 5 години, става въпрос за Дженерали.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
И аз се натъкнах на един кратер по нашите пътища. . . Гумата се спука странично, където е плата и джантата се изкриви яко 
Гумите си бяха на колата, когато я купих и нямам фактура. Имам каско в Армеец, дали ще платят? Май просто трябва да им се обадя и да пробвам. Задължително ли е да имам протокол от КАТ?!

Гумите си бяха на колата, когато я купих и нямам фактура. Имам каско в Армеец, дали ще платят? Май просто трябва да им се обадя и да пробвам. Задължително ли е да имам протокол от КАТ?!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Задължително ли е да имам протокол от КАТ?!
Препоръчително,клонящо към задължително....

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предлагам някой по-компетентен колега да се изкаже по въпроса, като визирам някой от хората във форума които се занимават със застраховки.
Също така искам да ви попитам - какво ще стане, ако КАТ тръгне да издава протоколи за всяка спукана гума по нашите "пътиша" ?
Чувал съм за случаи в които застрахователя ти изплаща гума, джанта, тас само ако му ги представиш веднага след инцидента, без да ги оправяш. Не може да не става така, след като "паркинг щета" може да се заведе без протокол от КАТ.
Също така искам да ви попитам - какво ще стане, ако КАТ тръгне да издава протоколи за всяка спукана гума по нашите "пътиша" ?
Чувал съм за случаи в които застрахователя ти изплаща гума, джанта, тас само ако му ги представиш веднага след инцидента, без да ги оправяш. Не може да не става така, след като "паркинг щета" може да се заведе без протокол от КАТ.
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:07, променено общо 1 път.
После ие съдете общината и така.
ПС: Веднъж бях чел в "24 часа", че в София някъв валяк се счупил на две понеже попаднал в дупка, имаше снимка даже. След като дошли то КАТ му писали акт превишена скорост
.
Тия катаджии са си ЛЮБЕНИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ и това е.
ПС: Веднъж бях чел в "24 часа", че в София някъв валяк се счупил на две понеже попаднал в дупка, имаше снимка даже. След като дошли то КАТ му писали акт превишена скорост

Тия катаджии са си ЛЮБЕНИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ и това е.
- OvivO
Привет,
Минах през застрахователя, бяха установени щети - изкривена алум. джанта и скъсана гума. Трябва да си купя нова гума и да си изправя джантата, като ще ми възстановят разходите по фактура. За сега съм доволен от този застраховател
Бих желал да си купя същата гума, ако намеря - Nokian WR 205/55 R16 - някой знае ли голям магазин за гуми в София, където има модели на Нокиан? Също и на кой вулканизатор имат хубава машина за изправяне на джанти? Предпочитам по големи магазини, за да няма проблеми и с фактурите.
Благодаря предварително.
П.П. Имам и допълнителен въпрос. Какво ще се случи, ако карам да кажем на задния мост с една гума, която е 7мм,а другата чисто нова с еднакви шарки? Това до какви проблеми може да доведе? Разликата в диаметър става около 6мм. . .Ако е проблем ще трябва и от лични средства да купя още една гума, за да са с еднаква дебелина на грайфера от двете страни.
Минах през застрахователя, бяха установени щети - изкривена алум. джанта и скъсана гума. Трябва да си купя нова гума и да си изправя джантата, като ще ми възстановят разходите по фактура. За сега съм доволен от този застраховател

Бих желал да си купя същата гума, ако намеря - Nokian WR 205/55 R16 - някой знае ли голям магазин за гуми в София, където има модели на Нокиан? Също и на кой вулканизатор имат хубава машина за изправяне на джанти? Предпочитам по големи магазини, за да няма проблеми и с фактурите.
Благодаря предварително.
П.П. Имам и допълнителен въпрос. Какво ще се случи, ако карам да кажем на задния мост с една гума, която е 7мм,а другата чисто нова с еднакви шарки? Това до какви проблеми може да доведе? Разликата в диаметър става около 6мм. . .Ако е проблем ще трябва и от лични средства да купя още една гума, за да са с еднаква дебелина на грайфера от двете страни.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, последствията са много. Като започнем от това че новата гума ще се износи по-бързо, та стигнем до устойчивостта на колата. Всички (дори и в закона го пише) препоръчват поне две по две гумите да са еднакви. Но всеки сам си преценява за себе си.
Успех!

Успех!
- OvivO
Тъй като нямам задълбочени технически познания, питам във форума 
Явно ще трябва да си купя две нови гуми и едната да се поеме от застраховката, другата от мен.
Някой може ли да отговори на другите два въпроса: къде има магазин голям за гуми Нокиан ( в Маргел видях на сайта им, че моят размер не е наличен ) и къде изправят добре алум. джанти?
Мерси
Иво

Явно ще трябва да си купя две нови гуми и едната да се поеме от застраховката, другата от мен.
Някой може ли да отговори на другите два въпроса: къде има магазин голям за гуми Нокиан ( в Маргел видях на сайта им, че моят размер не е наличен ) и къде изправят добре алум. джанти?
Мерси
Иво
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”