1.9Тди AHU обтегач пистов ремък, Г образен болт - решено!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Ламерски въпроси-турбо,обтегач пистов ремък

Мнениеот bobitur » Съб 04 апр 2009 12:29

fox_vt написа:
bobitur написа:Е аз като почнах от обтяжния механизъм(втулки,Г-образен болт и капсулованато с 6-тограма)200лв. та стигнах до демферна ролка(слава бога, че е намерих тънкана 130лв.- испанси аналог) и накрая зъбчатка на кол.вал 30лв.,болт 5лв. и цялата тая работа има няма 500лв. Така, че виж си и демферната ролка(метало-гумената част дали превърта).
Иначе виж състоянието на всички детайли и тогава преценявай според парите си.
Успех на всички. Колата ми е 1.9 ТДИ, 1Z, 90к.с.

аве мой каде я намери тая ролка за 130 лв и какво производство е сигурно турско я кажи моля те че ми тряя и на мене

В Пловдив, а дали е турска, албанска или китайска се ми е тая предпочитах да е нова пред алтернативата за рециклирана. Колкото изкара, изкара ще е сменя след време пак с нова.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 04 апр 2009 12:39

да де така е ама при нас в търново за тая турската искат 160-170лв или 80 лв морген ама явно вие сте по близо до турция затва mhihi mhihi а я кажи от колко време караш с нея

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 05 апр 2009 14:21

Колеги вие направо ме застреляхте с тия цени :talk: Ако покарам малко така и отложа смяната, надявам се да няма фалове :roll:

Потребителски аватар
sharky_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky_88 » Нед 05 апр 2009 17:16

караи спокоино тва е гоуууф mhihi

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 05 апр 2009 21:20

BeckoTDI написа:Колеги вие направо ме застреляхте с тия цени :talk: Ако покарам малко така и отложа смяната, надявам се да няма фалове :roll:

начи глей сега незнам ко те плашат цените тая ролка оригинална струва 600лв тай че тва си е една мноооого добра оферта другото което аз карам така вече 2 ра година и още не е фръкнала (не че е геройство да карам така ама парииии)

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пон 06 апр 2009 13:11

фокс, той пише за ролката на алтернатора, не на коляновия вал
и на мен ми е чудно малко защо пък да има съпротивление в едната посока, моя алтернатор се върти свободно и в двете посоки :shock а нямам такъв шум
пак за 1з става въпрос

а и не им се вталясвайте толкова, тва е голф, се си цвили от някъде, аз така за някакво неизвесно жужене, обиколих сумати "майстори" никой не позна от какво е, какви ли не диагнози ми слагаха, ама се неверни, сменил съм части за 500лв без да има нужда, шума не изчезна, смени часта, земе ти парите, разлика никаква, погледне те като наакан и това е, ти си си преебан
от тогава минах 40 000

газ до ламарините и като стане вече "явно" какво не е наред - смяна

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 06 апр 2009 17:47

даниел той говори за ролката на генератора тя е като твойта и мойта най обикновенна няма тресчотка но подскачането на обтягащата ролка на пистовия ремък идва най вероятно от демферната шайба която е завита върху зъбчатката на коляновия вал има един гумен пръстен на нея който се прецаква с времето и тая шайба която си е доста голяма даже е най голямата от всички шайби по двг то и почва леко да бие радиално или аксиално едва видимо е с просто око но оказва голямо влияние и в крайна сметка както бях чел едно мнение почва да разбива тва онова като се почне обтягащ механизъм водна помпа и отчасти и зъбчатката на коляновия вал която всъщност понася всичко да не говорим за гадните звуци присвирвания и тресене на двг то

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пон 06 апр 2009 19:46

Имах същия проблем смених всичко и накрая се оказа задния лагер на алтернатора .Бяха ги сменяли веднъж и просто не очаквах да се прецакат след има няма 5к километра.Откачи проводника който подава постоянно напрежение 12В от акумулатора така се разтоварва алтернатора и ако е от лагерите шума трябва да изчезне или поне да намалее чувствително,при мен така установихме къде е проблема.След като допреш кабела шума се появява отново смениха ми лагерите и за сега нямам проблем.

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 07 апр 2009 18:22

фокс, няма логика обтягащата ролка да подскача от демпферната шайба на вал-а, по-скоро защото пружината не я натиска да опъва ремъка
на мен ми подскачаше точно така, смених пружината която напъва лостчето на обтяжната ролка и сега спи гората, ролката не помръдва, при мен пружината беше много хлабава вече,

а тази демпферна шайба ми е много чудно защо понякога леко играе, а понякога е като лазер и се върти идеално
на загрял мотор ли, от температурата ли се влияе, б@ ли го

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 07 апр 2009 19:24

daniel_falin написа:фокс, няма логика обтягащата ролка да подскача от демпферната шайба на вал-а, по-скоро защото пружината не я натиска да опъва ремъка
на мен ми подскачаше точно така, смених пружината която напъва лостчето на обтяжната ролка и сега спи гората, ролката не помръдва, при мен пружината беше много хлабава вече,

а тази демпферна шайба ми е много чудно защо понякога леко играе, а понякога е като лазер и се върти идеално
на загрял мотор ли, от температурата ли се влияе, б@ ли го

има има логика ти май не си виждал биеща ролка независимо къде дали на кола или дръгаде се едно да завъртиш едно яйце нали се сещащ как се върти яйце малко тъпо ти обяснявам ама въпроса е такъв mhihi mhihi

Потребителски аватар
tonkata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkata82 » Вто 07 апр 2009 21:38

Веско проблема ти е в пружината която опъва ремъка.Пружината струва 141лв в ауто+ и трябва да си купиш и двете фтулки по 8 лв и ти ги сменям и забравяш за проблемите, а алтернатора ти не е с такъв механизам. :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 07 май 2009 21:30

Такаа.,почетох доста из темите дискутиращи въпросната демпферна шайба(vibration damper-в оригинал,не е някаква си..проста ролка значи!)Мойта колица не е TD,дори не е TDI,само D.. :oops: ,но също е оборудвана с такава ..простотия.Та при смяната на ангренажа я огледах подробно отвсякъде(като петел бобено зърно..)и открих пукнатини по гумената част.Та понеже си обичам возилцето..реших наскоро да си купя нова.
Един въпрос:кажете за доказали се марки в тоя случай,Рувил го знам(цената също),под какви марки са известни достъпните нам(простосмъртни голфаджии)демпфери
Изображение
http://catalog.eautopartscatalog.com/au ... &x=17&y=15
http://www.worldimpex.com/parts/german- ... 72089.html
http://www.autohausaz.com/search/produc ... ley/Roller

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Вто 19 май 2009 18:19

При мен май не става въпрос за демферна шайба. А при тази вибрация, нещо не приемам варианта 'това е голф карай смело', той може и още 900 000 км да изкара така, ама ужасно много ме дразни, а и така като гледам Г образния болт се е поизмъкнал с времето, някой ден ще се измъкне на цяло и :bishop Не е от самата ролка според мен, миналата година смених всички ролки и ремъци(без обтегача на пистовия) и може би това ми е грешката, но сега заради този обтегач трябва да сменя всичко, поне аз така си мисля Г образен болт, обтегач, нова ролка... :cry:

Знам, че ще кажете ми като се съмняваш в тия неща, пък и най-добре всичко да се смени сменяй.. е мерак огромен имам да сменям, но парите все още не ги берем от дърветата :( Поне месец ще си я карам още така, а ролката ме плаши вече, болта май се е поизмъкнал.

Изображение

Ето тука на снимката се вижда ремъка къде минава по ролката, в десния край вече.

Потребителски аватар
fox_vt

Re: Обтегач пистов ремък, Г образен болт 1.9Тди AHU

Мнениеот fox_vt » Вто 19 май 2009 20:26

хм да ти кажа ли не съм много сигурен но май на мойта ремъка не е баш в центъра на обтягащата ролка, но пак казвам не съм мн сигурен.Не мога хубаво да видя на снимката от другата страна ремъка излиза ли от ролката или равни с нея?

Потребителски аватар
BeckoTDI

Re: Обтегач пистов ремък, Г образен болт 1.9Тди AHU

Мнениеот BeckoTDI » Сря 20 май 2009 0:11

Е не е излязал от ролката, то ако беше така щеше да е грубо положението :D Има още малко ролка след ремъка, но просто си личи как тоя Г образен болт е тръгнал да излиза, дали ще стане с набиване, нови втулки и обтегач, че да мина по тъч линията :oops:

Върни се в “Дизелови агрегати”