голф 3-1.8 ми 75hp, след 2500 не иска да върви - вече иска!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: голф 3-1.8 ми ААМ 75hp, след 2500 оборота не иска да върви?

Мнениеот pesho_sl » Пон 06 апр 2009 22:21

snupeca написа:Въобще ли няма разлика :shock
Искаш да кажеш, че още ти дрънчи, и не върви както трябва?

Дрънчене няма, има едно съскане в резултат от корменето и поставянето му празен (катализатора). Карах я малко без катализатор, направо си излизаха газовете от колекторите - понеже за да изкормя катализатора трябваше да го махна още от горе, поради ръждясалите 17 годишни болтове - и си беше както преди вървежа, но след като поставих празния катализатор пак е супер спъната - на бензин на свободна се форсира до 4000 обората с много димене след което връща към 3000 стрелката, което е май от гумичките на клапаните, на газ се форсира до 5000 и връща към 4000, но няма дим. Ще пробвам да махна крайното и да карам без него да видя какво ще стане и ако се оправи значи е то, ако не значи е средното!
П.П. В последствие се оказа, че на катализатора му е нямало нищо!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 06 апр 2009 22:33

По принцип има гарнитура на колекторите, горе, да не би да е заминала и затова да свисти :roll:
Щом не е от катализатора, няма смисъл да махаш задното гърне, едва ли е от него.
Проблема остава да е по мотора някъде :roll: Мерил ли си компресия? Горивен филтър, бенз помпа? Масло гори ли?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 06 апр 2009 22:38

snupeca написа:По принцип има гарнитура на колекторите, горе, да не би да е заминала и затова да свисти :roll:
Щом не е от катализатора, няма смисъл да махаш задното гърне, едва ли е от него.
Проблема остава да е по мотора някъде :roll: Мерил ли си компресия? Горивен филтър, бенз помпа? Масло гори ли?

Масло гори яката, около 1 литър за 2500 км. Но като махнах колектора отгоре си вървеше без проблем, ама как димеше като беше отворен капака. Компресия не съм мерил. Горивен филтър не е сменян, бензиновата помпа мисля, че е наред, но ако беше бензиновия филтър на газ би трябвало да си върви 6, а тя не иска.
П.П. Да не да са заминали сегменти? :roll: Ама ако бяха те трябваше да има масло в кутията на моното, а тя е мазна вътре, ама няма някакво фрапиращо количество масло в нея! Очаквам мнения и съвети!
ю :drunk :drunk :beer :beer

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Вто 21 апр 2009 10:40

От моя скромен опит установих, че е средното гърне, понеже като натъпках една тръбичка вътре и тя без проблем си стигна до края на гърнето. А там много трудно промуших въпросната тръбичка, та да премине цялата дължина. 2 часа го блъсках тоя "мизерник" и не можах да го сваля. НО и това ще стане. Мисля и средното да изкормя и да си я карам така, без да и слагам ново. Мисля, че проблема ще е само в децибелите, но едва ли ще е толкова шумна. Някой ако знае нещо да сподели!

П.П. Обаче след като промуших тръбичката и колата се отпуши, не можах да я позная! Но след има няма 150-200 км пак същата работа.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 21 апр 2009 12:20

То ако се е разрушило вътре с това ръчкане най много да се събере на купчина и съвсем да се затлачи. Или го разпори и махни сичко от вътре (ще дрънчи на тенджера) и пробвай, съдя по думите ти, че от него нищо не става така, че не губиш нищо.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Вто 21 апр 2009 16:37

alex_zazy написа:То ако се е разрушило вътре с това ръчкане най много да се събере на купчина и съвсем да се затлачи. Или го разпори и махни сичко от вътре (ще дрънчи на тенджера) и пробвай, съдя по думите ти, че от него нищо не става така, че не губиш нищо.

То вече се е събрало, зора е свалянето на самото гърне, понеже никога не е било сменяно. Болта на скобата е ръждясал - рязахме го с една ножовка, но мястото е супер кофти и не можахме да го отрежем. Поне успяхме да освободим скобата и сега остава само да се свали самото гърне. То обаче е толкова старо, че с години все едно се е заварило за снадката с крайното. Общо взето трудна работа.
П.П. Дрънченето от катализатора отдавна изчезна и то от самосебе си, а и той сега е празен!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 27 апр 2009 22:20

Абе ако е останало малко неотрязано от скобата пробвай със секач и чук :twisted: :Mr Green Fun .Или най-препоръчителното - иди на майстор(пак :Mr Green Fun ).

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 01 май 2009 7:30

По-късно отивам да кормя средното гърне и ще пиша какво е станало!

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 02 май 2009 9:41

Средното гърне вчера не бе изкормено, понеже въре има някакъв "пълнеж" който да заглушава - и така е поставен, че все едно е права тръба! Крайното гърне бе свалено и от него бяха извадени 2 парчета с яйцевидна форма наподобяващи части от катализатор, но дали са или не са не знам! Резултат обаче има - сега колата си върви идеално!
П.П. Катализатора може да се изкорми и без да се реже и заваря!

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3-1.8 ми 75hp, след 2500 не иска да върви - вече иска!

Мнениеот alex_zazy » Съб 02 май 2009 12:53

Естествено, че може да се изкорми без да се реже. Много пъти съм виждал как се топи и троши сам катализатора и се затъква по гърнетата.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: голф 3-1.8 ми 75hp, след 2500 не иска да върви - вече иска!

Мнениеот snupeca » Съб 02 май 2009 13:15

Най-накрая го пребори тоя AAM :applause: Знаех си, че е катализатора :mrgreen: Все не остава време да видя от моя какво е останало, и къде :roll: mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”