Преди 2 дни купих от магазин Бош-Бургас запалителни свещи за една "Костенурка" 1300 сложих ги още пред магазима защото старите бяха в окаяно състояние и двигателя прекъсваше постоянно, сложих свещите запалих и двигателя утихна и заработи равномерно, но още първите метри отново взе да прекъсва, викам си и кабелите са за смяна, въпреки, че не се чуваха да пръскат искри. Следващите 2 дни карах колата на съвсем близки растояния и отново прекъсваше, но вече като със старите свещи

, викам си не е кабели, а нещо с карбуратора, трябва да мисля нещо. Днеска идва гаджето надъхана да кара "Костенурка" и аз викам ей ся ще сменя кабелите на свещите и, ако не стане сменям жигльорите на карбуратора и гас, но преди това направих едно кръгче тъкмо да позагрее мотора и да исключи смукача и да проверя испускателните тръби дали да еднакво топли, и хоп искочи зайчето, 1-ви почти студен, вадя свеща - черна, слагам кабела и пак въртя стартера - никаква искра, ядосах се напсувах няколко пъти и сложих една от старите свещи, запалих пак прекъсва, аре викам кондензатора да не е изгорял, купих смених го, паля пак така

, айде и кабелите за свещи с нови - пак прекъсва, дойде ред на бубината смених я, пак прекъсва, и накрая си викам да е.а майка им на тия свещи вадя ди всичките и слагам от другата ми "Костенурка". Нямаше и 5 мин. и всички свещи бяха заменени със същата марка, същото топлинно число и т.н. и купени от същия магазин преди 1г. врътнах ключа и двигателя замърка като коте, ей тогава се ядосах още повече на Бош и пак им казах онова за майката, дадох ключовете на момичето и то си забръмча "Костенурски"

Това беше историята със чисто новите свещи Бош, кофтито е, че сега нямам идея вече какви свещи да ползвам, след като и в офицялните дистрибутори на Бош свещите не стават за нищо