Задна чистачка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
jordan1
Автомобил:
Двигател:

Задна чистачка

Мнениеот jordan1 » Пон 30 мар 2009 9:14

привер на вскички колеги.Интересувам се дали някой е имал моя проблем с "половера" и как го е решил. Става на въпрод за vw polo 2001 г. 6n2 - междинката преди полото с кръглите фарове.От както съм съм горд собственик на Полото си задната чистачка никога не ми е работела при включването и.Работи само ако и се подаде вода,тогава завърта три пъти и спира.Интересува ме,не би ли трябвало да работи и без да и се подава течност за чистачки.например като вали и искаш да си изчистиш задното стъкло. Благодаря на всички които изкажат мнение по темата :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Задна чистачка

Мнениеот freestyler911 » Пон 30 мар 2009 9:20

трябва да има реленце, евентуално то... НО, порпинцип, (поне при мене е така) , натискам веднъж лостчето, включва се хем чистачката, хем моторчето завърта, отпускам лостчето и чистачката работи през определен интервал време, натискам втори път лостчето , помпичката пак се включва, чистачката прави още три бърсания, и спира за постоянно, демек, един път включено един път изключено, ама само чистачката да пуснеш без грам да завърти помпичката, не става ... поне при мене

Единия вариант е хич да нямаш проблем.
Другия вариант е реленцето...
Който се сеща за друго да казва....

jordan1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan1 » Пон 30 мар 2009 9:34

то и при мен е така но всеки път когато натисна лостчето навътре (към таблото)се вклучва това моторче за което казваш пръска вода и чистачката се раздвижва- прави и три оборота.и пак като го натисне6 лоста ,пак по съшия начин.аз си мислех 4е мойе и напразен ход без да пръска вода. благодаря ти за бързия отговор :bowdown

jordan1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan1 » Пон 30 мар 2009 9:37

при мен на лостчето има едно копче което влиза на вътре мислих си че от него евентуално се пуска само чистачката но то май не работи, има нарисувано на него задната 4истачка и прекъсвания в4ва си играх да го разглобя и го пръснах с контактен спрей ,но уви резултата е същия

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 30 мар 2009 9:45

jordan1 написа:то и при мен е така но всеки път когато натисна лостчето навътре (към таблото)се вклучва това моторче за което казваш пръска вода и чистачката се раздвижва- прави и три оборота.и пак като го натисне6 лоста ,пак по съшия начин.аз си мислех 4е мойе и напразен ход без да пръска вода. благодаря ти за бързия отговор :bowdown

пробвай да го натиснеш и чакай резултат, дали след тия три пъти продължава да бърше , ако продължава, без да спира (през около 10 секунди 1 бърсане), като натиснеш пак (съответно и помпичката работи при всяко натискане) прави 3 оборота и след това трябва да е изключена...

Според мене нищо и няма на чистачката ти ...

jordan1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan1 » Пон 30 мар 2009 9:52

ще го пробвам,дано да е така както казваш freestyler911. и още веднъш хиляди благодарности :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 30 мар 2009 11:41

При теб със сигурност чистачката се пуска с натискане на копчето което е отстрани на лостчето!
Пробвай да го правиш докато си пуснал и предните чистачки!

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 07 апр 2009 11:28

Koksan написа:При теб със сигурност чистачката се пуска с натискане на копчето което е отстрани на лостчето!
Пробвай да го правиш докато си пуснал и предните чистачки!

Няма значение кога,незвисимо дали си пуснал предните чистачки,трябва да работи 8) 8) 8) ако не търси проблема в релето :roll: :roll:

kutso_magare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kutso_magare » Пет 20 ное 2009 23:16

При мен не работеше изобщо.Проверих кабелите които минават през меката връзка на задната врата имаше 3 които бяха прекъснати след като ги свързах чистачката работи но на имулси и спред мен не е нормално но на бутона е отбелязано с чертички като импуси така че не съм сигурен така или иначе за сега ми върши работа .

Потребителски аватар
Bally
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bally » Вто 05 яну 2010 14:52

Значи,на лоста за пускане на предните чистачки отсрани има копче което като се натисне остава в това положение (хлътнало) и задната чистачка работи на интервали да речем 10 сек. (не съм ги засичал :D ). Отново като се натисне коп4ето излиза навън в първоначалното си положение и задната чистачка спира.
Помпичката - пуска се вода като се мръдне лоста на чистачките напред към стъклото (това е по описание). При мен това не работи поради незнаини причини.
Ако някои знае от какво може да е проблема да не пръска вода отзад. Отпред си пръска отзад чистачката работи като се включи както си трябва, но като мръдна лоста напред за да пръсне отзад нито пръска нито активира чистачката.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”