борд.компютър Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

борд.компютър Голф 4

Мнениеот k_garchev » Вто 07 апр 2009 11:04

Здравейте,използвах търсачката и не можах да намеря отговор на моя въпрос и реших да попитам!Въпроса ми е дали може борд. комп. на голф 4 да показва колко километра можеш да минешс оставащото гориво в резервоара?И има ли някаква тема за борд. комп. във форума която обяснява какви функции има компютъра!С търсачката не можах да открия нищо конкретно а би трябвало някой по-запознат колега да е пускал темичка с функциите на компа!Ако може някой да помогне ще съм много благодарен!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: борд.компютър Голф 4

Мнениеот skotis » Вто 07 апр 2009 15:57

Ами предполагам че ако е с големия дисплей (Full FIS) може би да, но ако си с половин дисплей (Half FIS) не се предлага тази екстра от компютъра...поне не заводско.

От друга страна, ако беше с големия дисплей нямаше да питаш, следователно няма как да стане :) Иначе е много яко...карах един мултиван с тази екстра и си е много гот.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 07 апр 2009 19:00

Големия дисплей означава този който показва и когато са отворени вратите,нали?Ако е така моя не е такъв!Преди известно време карах опел астра на един приятел,която е 1990 година и я има тази екстра и затова попитах.И се чудя защо VW,не слагат иначе тази доста удобна екстра в компютрите на техните автомобили!И сега ме е много яд защото моята кола е 2000г. и я няма тази екстра!

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Вто 07 апр 2009 21:04

То пък една екстра... Студена, загряла, в задръстване, на шосе - все е много относително показанието и съответно не може да се разчита на никаква достоверност. Има смисъл само ако караш на темпомат примерно по равен път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 07 апр 2009 21:14

k_garchev написа:Големия дисплей означава този който показва и когато са отворени вратите,нали?Ако е така моя не е такъв!Преди известно време карах опел астра на един приятел,която е 1990 година и я има тази екстра и затова попитах.И се чудя защо VW,не слагат иначе тази доста удобна екстра в компютрите на техните автомобили!И сега ме е много яд защото моята кола е 2000г. и я няма тази екстра!

Аз имам индикатор за отворена врата, но нямам температура и моментен разход

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Вто 07 апр 2009 22:20

maxpayne написа:
k_garchev написа:Големия дисплей означава този който показва и когато са отворени вратите,нали?Ако е така моя не е такъв!Преди известно време карах опел астра на един приятел,която е 1990 година и я има тази екстра и затова попитах.И се чудя защо VW,не слагат иначе тази доста удобна екстра в компютрите на техните автомобили!И сега ме е много яд защото моята кола е 2000г. и я няма тази екстра!

Аз имам индикатор за отворена врата, но нямам температура и моментен разход

Значи нямаш борд.комп.!

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Сря 08 апр 2009 11:55

dmode101 написа:То пък една екстра... Студена, загряла, в задръстване, на шосе - все е много относително показанието и съответно не може да се разчита на никаква достоверност. Има смисъл само ако караш на темпомат примерно по равен път.

Напротив, много е добре даже, показва си вярно, проверено!

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 08 апр 2009 12:14

skotis написа:
dmode101 написа:То пък една екстра... Студена, загряла, в задръстване, на шосе - все е много относително показанието и съответно не може да се разчита на никаква достоверност. Има смисъл само ако караш на темпомат примерно по равен път.

Напротив, много е добре даже, показва си вярно, проверено!

Мисълта ми беше, че показва вярно ако не сменяш стила на каране

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 08 апр 2009 13:02

абе за какво ви е тази глупост, вярно екстра е но не можем да се доверим на нея напълно ще кажа защо , никога не може да се определи с астрономическа точност колко бензин има в резервоара самата система е такава отчитането от поплавъка и датчика е груба работа не може да се настрои точно когато свърши бензина и колата да спре, да не говорим че това зависи и от наклона на колата тя не е винаги нивелирана , пък и физически самата бензинова помпа на може да изсмуче всичко докрай винаги остава поне 200 грама . искам да кажа че едно такова отчитанев би ни излъгало и подвело, възможно е когато колата е под някакъв ъгъл или наклон отчитането да покаже че няма бензин и съответно да даде лъжлива информация че колата ще измине 0 километри а в същото време тя да може спокойно да премине още 20 километра , да оставим и факта че никога не се движим с постоянна скорост още една възможност за вкарване на грешка в измерването, моментен разход добре, но още няма такъв компютър който да може да предскаже кога ще набием рязко спирачка или подадем газ за да му е най точно измерването.... а като не е точно или съвършено то тогава за какво ни е , да ти покаже с разлика от + или - 20км какво разстояни е ще минеш ми то и сега си го имаш като си гледаш отчитането на бензина в резервоара

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 апр 2009 21:58

Аз уж съм с големия дисплей, но неможе да ми покаже колко километра мога да мина с оставащото гориво.

Аз си знам, че лампата ми светва на 900 ~ 950 ~ 1000км. според зависи от стила и условията на каране. Оттам на сетне мога да мина спокойно поне 70км.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 08 апр 2009 22:05

morfei1 написа:Аз уж съм с големия дисплей, но неможе да ми покаже колко километра мога да мина с оставащото гориво.

Аз си знам, че лампата ми светва на 900 ~ 950 ~ 1000км. според зависи от стила и условията на каране. Оттам на сетне мога да мина спокойно поне 70км.

лампата като светне би трябвало да имаш 7 литра

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 08 апр 2009 23:44

АХАХАХА има си един начин - добрата стара сметка! 20 кинта - към 80 - 90 км.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 09 апр 2009 7:22

Лампата като светне остават точно 7 литра и като покараш малко 20-30км и срелката пада долу на бялото и си мислиш че всеки момент ще изгасне :lol: То си е реална опасността де, но с резерва при икономично каране би трябвало да изминеш 120-130км поне :wink:

По темата: Карах Ауди А3 1.8 2002г. с големия ФИС и имаше тази екстра, така че може и някой Голф да го има.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 09 апр 2009 14:16

Може да се направи на почти всички коли(ВАГ) от 2000г. които имат борд компютър да показва оставащите километри
ИзображениеТук даже колата е Голф 3 :wink:

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Чет 09 апр 2009 17:09

Ееееееееее за това става въпрос :) Как може да се направи това? How much? mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”