Въпрос + да се похваля с новата ми кола!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Въпрос + да се похваля с новата ми кола!

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 8:17

Вече си имам нова кола!!!! :lol: :lol:
Специални огромни благодарности на Anbuch, който беше мой основен консултант и отговори на 1001 мои въпроси относно покупката на колата ! :bowdown
Ето и снимки на колата:
http://elisasho.multiply.com/photos/album/24/24

Въпроси:
1/ Фаровете ми светят доста слабо /поне в сравнение с другата ни кола - ауди В4/ , какво се прави в този случай?
2/ Откъде се поръчват / купуват стикерите на нашият фолксваген форум, защото имам желание да си сложа такъв (та по-малко да ме освирквате по софийските улици!) :wink:

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос + да се похваля с новата ми кола!

Мнениеот noretreat » Сря 08 апр 2009 8:41

Супер е колега!
Със здраве да си я караш и мн безавараийни. :)
Коя година е и колко пари даде за нея?
Питам понеже и аз си взех подобно поло преди 3 месеца и ми е интересно дали са паднали още цените. :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 08 апр 2009 8:45

Честито половерче :beer
За стикери пиши ЛС на vasstop
А за фаровете - сложи хобави крушки - Osram или Philips
Ако пак не си доволна - може да се сложат релета на фаровете (нз дали твоя модел има фабрично :oops: ) в някой от клубните сервизи :wink:

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 9:03

Мерси за отговорите и пожеланията!
Ами ето някои основни характеристики на моето половерче:
-96г
- двигател 1,4 AEX /това беше най-препоръчваният двигател и аз , понеже съм много изпълнителна го спазих :lol: /
-ел. стъкла + ел огледала + серво
noretreat, купих го преди една седмица за 3800лв. + 1200 допълнително за първоначалното обслужване, гражданска, КАТ/номера, екотакса и др. такси/, пълно каско, аларма.

Да ви питам още нещо за сервото (тези които имате серво на такива по-стари модели коли ) - в сравнение с аудито ни , тази кола все едно няма серво, а майстора каза , че си е ОК! Един приятел ми каза , че това бил серво усилвател , а не точно серво затова волана не е съвсем лекичък за въртене- така ли е и при вас?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 08 апр 2009 9:12

ами лично моя (същата кола като твоята но с климатик и е зеленичка , по принцип зелените вървят повече . :063: ) волана е много лек, по лек от пасат Б4 (баща ми има такъв).
В началото не беше така, бях с някакви 6 годишни гуми, като ги смених волана чувствително олекна, след това смених и тампончетата на макферсона, там вътре тия тампончета си имат едни лагерчета, които като се спекат и волана става тегав....
процедурата по проверка на самия тампон е лесна, вдигаш колата на крик , до някоя от предните гуми, отваряш капака на двиг. , хващаш с две ръце гумата и се мъчиш да я вдигнеш нагоре, и клатиш нагоре надолу, ако се вижда как амортисьора си хлопа горе в бомбето.... за смяна са тампоните, не са много пари , около 18 лв бройката, с лагерчето вървят, като ги смениш , задължително реглаж предница.
Най лесно става операцията ако имаш гадже-- съпруг, с две думи му казваш какво да свърши , а ти седиш и гледаш и даваш експертна оценка :banana

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 08 апр 2009 9:16

Разлика наистина има в сервото между ауди и VW.
Ауди е с доста по-лека хидравлика.
Чувал съм от майстори че помпите са едни и същи, само рейките не са еднакви и от там е разликата.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 апр 2009 9:23

freestyler911 написа:процедурата по проверка на самия тампон е лесна, вдигаш колата на крик , до някоя от предните гуми, отваряш капака на двиг. , хващаш с две ръце гумата и се мъчиш да я вдигнеш нагоре, и клатиш нагоре надолу, ако се вижда как амортисьора си хлопа горе в бомбето.... за смяна са тампоните

о, боже мой!
така всички ви лъжат по сервизите и плащате тампони на поразия!
кажи ми, къде тоя тампон се държи за купето и какво ще го спре да се отдели от бомбето, след като му натежи целия макферсон?
ти кога караш така, че колелата ти се отделят от земята? това е ОПОРА не КРЕПЕЖ. мъъъничка разлика има...
тампоните се мачкат-факт. гумата остарява-също факт. като се смачкат и остареят-почват едни глухи тупкания в купето и това е единствения негативен ефект при ежедневна употреба и никакви екстремалности в карането! ела да ти сменя тампоните-излез и направи 50-100 км. ще я вдигнеме и ако пак се отдели от бомбето-какво следва-да ти ги сменя пак, а? всеки ден преди работа минаваш, сменяме тампони, минаваш един реглаж и може спокойно да се върнеш в къщи вечерта... утре-ден пак. че иначе лошо... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 08 апр 2009 9:30

Отгоре не съм го гледал , но се вижда как цялато колело се движи нагоре-надолу ,когато тампоните са се "разтупкани"

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 08 апр 2009 9:30

ми васко карам ги вече от около 7-8 месеца, новите тампончета, и преди 2 дена проверявах въпросния луфт, е няма, аморт. не хлопа в бомбето ! и го няма глухото тупкане. А и не говоря за никакви екстремалности в карането!
нито съм сервиз, нито пък искам да излъжа някой!
споделям какво се случи при мене!
със старите тампони предницата хлопаше, волана беше тежък... е с новите е екстра!

1.сам разбрах че са за смяна
2.сам си ги купих
3.сам си ги смених
4.в сервиз влезох за реглаж...

Последна промяна от freestyler911 на Сря 08 апр 2009 9:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 апр 2009 9:33

бе нищо не съм казал против конкретно тебе-опитвам се да отворя очи на тия, които ги лъжат по сервизите.
гумата е още пресна и зацепва повърхността на бомбето. остарее ли почва да пуска по лесно.
тия тампони далеч не са вечни! но не се сменят днеска и нощеска само защото макферсона изпадал от бомбето... :drunk

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 08 апр 2009 9:39

ми луфта като стане по голям между капачката (най отгоре металната, с гумения ръб) и бомбето, да речем 7-8мм 1 см. ако щеш, то си тропа и се чува отчетливо по леки неравности

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 9:53

vaskoto1, ще може ли ти тогава да ми отговориш , като специалист по въпроса за сервото! Такова ли си е по-тежко или имам проблем? Иначе при мен нищо не ми тропа по предницата, гумите ми са на 3год. /лятото ще карам с тях/. Колата ми беше цял ден при нашият майстор/при него си ходим от 5год/ и му бях дала "карт-бланш" да сменя всичко , което прецени, че е за смяна. Специално му казах , че сервото не е така както очаквах, но неговото мнение , че то си е такова и малко ще "олекне волана" при нови гуми. Да , ама мен ме гложди отвътре дали наистина е така, та затова ви питам и вас.
Фрисайлър, мерси и на теб за споделеният опит!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 08 апр 2009 10:13

Когато всичко по колата(Поло 6Н) е напълно изправно и си с оригиналния размер гуми и са напомпани според предписанието - волана е супер лек,даже по лек и от Ауди,обаче след покарване и разбиване на ходовата част,след смяната с лети джанти и по широки гуми,и след 2-3 ПТП вече волана се върти по трудничко(Говоря тези неща от личен опит,не твърдя че са критерий)

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 08 апр 2009 11:07

MAPTA написа:Вече си имам нова кола!!!! :lol: :lol:
Специални огромни благодарности на Anbuch, който беше мой основен консултант и отговори на 1001 мои въпроси относно покупката на колата ! :bowdown
Ето и снимки на колата:
http://elisasho.multiply.com/photos/album/24/24

Въпроси:
1/ Фаровете ми светят доста слабо /поне в сравнение с другата ни кола - ауди В4/ , какво се прави в този случай?
2/ Откъде се поръчват / купуват стикерите на нашият фолксваген форум, защото имам желание да си сложа такъв (та по-малко да ме освирквате по софийските улици!) :wink:

честито колежке/всъщност не съм сигурен/,да си го караш със здраве,и много безавариини километри :да: :да:

П.С.Все пак не дойде да видиш моето Поло,ма всеки сам си решава,аз и без тва май се отказах засега да го продавам,никой не го оценява просто :banghead: :banghead:

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 08 апр 2009 11:12

Ха,честито!Воланът на моята е много лек.Я и погледни маслото на хидравликата/една зелена капачка между акумулатора и двигателя,има щека с означение за нивото/,ако е малко или ковти ще вие и е по-тежък волана.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”