Климатик Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
elesar
Автомобил:
Двигател:

Климатик Голф 3

Мнениеот elesar » Сря 08 апр 2009 10:45

Колеги имам следният проблем : Климнатика на моя Голф е саден допълнително в италия. Доскоро си мислех, че работи нормално, но когато влязох в колата на един приятел и тои си пусна климатика на пълна мощност щях да пука от студ. А в мойта машина в най-добрия случай духа хладно.... Има два бутона - нормално и максимално охлаждане. На нормално духа що годе хладно а като пусна към него и макс или отделно само макс вместо да духа по-студено направо започва да си затопля....незнам как да го лекувам това , а и не намерих нещо подобно във форума. Лятото идва и вече си има нужда от климатик. Помагайте?
Другия проблем е, че когато сутринта си включих перката на климатика/парното колата се разтресе - дрънчи ужасно и вибрира - на какво се дължи?

Мерси предварително за помощта!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Климатик Голф 3

Мнениеот vasstop » Сря 08 апр 2009 10:52

Какво по дяволите прави тази тема в ОФФТопик???

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Сря 08 апр 2009 10:58

Недостиг на фреон?

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 08 апр 2009 11:59

така колега ти не си наясно с функциите на бутоните които имаш в колата
първия бутон на който пише 'нормал' не е за климатика , не е и за парното той ти отваря и затваря само една клапа която се намира зад жабката на пасажерското място тази клапа ти вкарва чист въздух отвън когато е отворена т.е. когато бутона е изключен и върти въздуха в купето когато е затворена клапата бутона е включен. втория бутон на който мише 'мах' той ти включва само климатика компресора , без значение дали си сложил врътката на топло или студено . За да провериш дали ти бачка наред климатика , първо натискаш и двата бутона мах и нормал да са включени пускаш перката на вентилатора да духа на максимум 4 ако не се лъжа , взимаш един стаен термометър и го пъхаш или го държиш непосредствено до някоя духалка трябва да ти отчете 5 градуса ,колеги могат да ме поправят за температурата там някъде беша, имаи предвид че колата трябва да работи на празен ход минимум половин час за да развърти фреона инече нищо няма да отчетеш.
сега един съвет от мен лятно време в големите жеги караи винаги на вкючени и двата бутона мах и нормал , така става приятно хладно в колата даже може да истинеш , не отваряй клапата за чист въздух защото вкараният отвън въздух е много топъл , при охлаждането му бързо кондензира и се получава аквариум в колата изпотяват се сички стъкла по същия начин както става зимно време

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 08 апр 2009 12:13

това за друсането , по скоро вибрацията е нормално .... както казах когато включиш климатика с мах копчето то ти включва компресора на климатика който тормози двигателя натоварва го затова и ти тресе и след 10 секунди някъде докато развърти обороти трябва да се стабилизира и да не ти тресе толкова , въпроса е когато си запалил колата на празен ход и включиш климатика да не гасне , това вече е проблем ако гасне

Потребителски аватар
mitaka 19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka 19 » Сря 08 апр 2009 16:56

абе колега май ти не си наясно с бутоните,как така да не включва климата като натиснеш-нормал :deal :!: а и перката се влючва автоматично като натиснеш бутона.А че не духа студено колегата по горе каза-недостиг на фреон.Ходи да ти го допълнят колега

Последна промяна от mitaka 19 на Сря 08 апр 2009 18:42, променено общо 1 път.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 08 апр 2009 17:53

може и да е недостиг на фреон може и да не е... това е както наи-лесното така и най-тъпото обяснение , а това което съм описал горе е точно както е при мен в колата това че при други е направено по друг начин аз не мога да знам на италянеца какво му е скимнало

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Чет 09 апр 2009 13:41

Мисля, че вибрациите и бученето се дължат на вентилатора който вкарва въздъх в купето - сигурно ми се е запушил филтъра....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”