Колеги съединител смяна-цена за работа?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги съединител смяна-цена за работа?
Става въпрос за съединител на пасат Б3 закупих го и искам да питам до какви пари е нормално да ми вземат за смяната му?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги съединител смяна-цена за работа?
plamen000000 написа:Става въпрос за съединител на пасат Б3 закупих го и искам да питам до какви пари е нормално да ми вземат за смяната му?
До 100лв максимум смятам че е нормално,даже множко ми се виждат.
на мене ми взеха 50 лв и един съвет вземи си хубав комплект поне 1 път сменяш аз взех Закс и съм много доволен
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги съединител Закс комплект 197лв комплект и 60 за смяната вчера.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Супер цени....тук в София трудно някой ще се навие да го смени за под 100-тина лв...навсяъде взимат поне 80.Иначе за цената на съединителя - също ми се вижда много приемлива (моя не помня колко струваше преди 2 години ама не е хубав - англииски някакъв от ХЕЕД-91...или пък те не ми изшлайфаха маохвика както ги бях помолил и си седи надран от стария феродов,който беше много износен като купих колата).
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
През декември сменях съединител в сервиз AUTO-1.
Смених всичко с ново . Свалят скоростната кутия.
За труд ми взеха 120лв, а цялата сметка беше 470+
/ частите от тях /.
Смених всичко с ново . Свалят скоростната кутия.
За труд ми взеха 120лв, а цялата сметка беше 470+
/ частите от тях /.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз преди 3 години платих 60лв за труд за смяна на феродовия диск само,но тогава видях как става далаверата и като ми се наложи преди 2 месеца да сменям семеринг на коляновия вал сам си го смених, като смених и аксиалния лагер, който между другото сигурно е яко менте щото като натисна съединителя при работещ двигател шума намалява осезаемо.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Аз преди 3 години платих 60лв за труд за смяна на феродовия диск само,но тогава видях как става далаверата и като ми се наложи преди 2 месеца да сменям семеринг на коляновия вал сам си го смених, като смених и аксиалния лагер, който между другото сигурно е яко менте щото като натисна съединителя при работещ двигател шума намалява осезаемо.
Е щом като натиснеш съединителя шума намалява вероятно имаш проблема на много хора - шумят ти скоростите - моите ако се заслуша човек на работещ двигател без натиснат съединител имат едно специфично шумене и едно тракане доста тихо....натиснеш ли съединителя има кратко време на затихване на шума (намалява заради инерцията) и спира да се чува и той и тракането...и със стария и с новия съединител все така си шуми.Ако при теб преди го е нямало си прав - лагера.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сега като се замисля шума беше същия и преди да сменя аксиалния лагер
Трябва да видя тогава на тая скоростна кутия нещо масълцето да и сменя, че никога не съм го извършвал това действие.

Трябва да видя тогава на тая скоростна кутия нещо масълцето да и сменя, че никога не съм го извършвал това действие.
К.Одаджийски написа: на тая скоростна кутия нещо масълцето да и сменя, че никога не съм го извършвал това действие.
Много умно погледнете си колеги защото аз моята като я взех първо това направих защото с голфа така си патих/сменях кутия/та на пасата я излезе 500 600 грама направо добре че съм патил -щях да я оконча . Та сложих масло Титан за скоростни кутии /ей хора много съм доволен от него направо не се чува/скъпо е ама пък 1 път!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Аз сипх масло на SCT с добавка (тефлонова) - нищо не се промени ама то така или иначе като си тропат лагерите си им трябва монтьор...а такъв в шише още не са създали
При мен си трака и си вие каквото и да я правя - дойде си с масло,явно сменяно понеже си беше на максимума и беше бистро,смених си го още веднъж и с добавката ама....разлика няма....реве си за ремонт ама засега няма да я огрее

При мен си трака и си вие каквото и да я правя - дойде си с масло,явно сменяно понеже си беше на максимума и беше бистро,смених си го още веднъж и с добавката ама....разлика няма....реве си за ремонт ама засега няма да я огрее

цена за смяна: по неоторизираните сервизи е 150 лв, а ако сменят и маховик е 200 лв. по оторизираните е 320 лв. по гаражите незнам, ама трябва да е доста под 150 лв.
kubica написа:цена за смяна: по неоторизираните сервизи е 150 лв, а ако сменят и маховик е 200 лв. по оторизираните е 320 лв. по гаражите незнам, ама трябва да е доста под 150 лв.
Добре че не живея в София малееее
- dudeotprolesha
- Автомобил:
- Двигател:
колега къде е тоя сервиз че и аз трябва да сменям съединител на голф2