Ходене до Унгария през Сърбия

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Ходене до Унгария през Сърбия

Мнениеот Symptom » Сря 08 апр 2009 13:02

Здравейте колеги,след целодневно търсене на самолетни билети накрая ми писна и май ще решим да идем с голфи.Какви са подводните камъни по пътя,магистрали, отклонения и тем подобни подробности.Кой скоро е ходил натам с кола.
Мерси,

Потребителски аватар
okokore
Автомобил:
Двигател:

Re: Ходене до Унгария през Сърбия

Мнениеот okokore » Сря 08 апр 2009 15:23

здрасти, пътя е без грижи.. важното е да стигнеш до Ниш.. Полиция колкото искаш. Не пускай халогени! Приготви към ~30 евра за магистралата... и спазвай ограниченията или поне не си махай антирадара.
В Унгария обаче го разкачи /ако имаш естествено/ щото са забранени. :да:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 08 апр 2009 19:07

8) Мерси колега за инфото, тъкмо се чудех каква е ситуацията с радардетекторите ,мерси пак .

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 апр 2009 21:02

В Сърбия имаш около 15 евро магситрални такси, зелена карта( която ти предполагам имаш, ако не, 115 евро струва).Караш без да превишаваш много скороста, и стой малко по в дясно в платното.На магистралите е ОК, но не спирай да почиващ или до тоалетна на прекалено безлюдни места.Може и да се случи полицаи да те помолят да ги качиш и да го закараш до някъде, което също не е желателно.
В Унгария, има винетка от 4 или 5 евро, която изглежда като касова бележка и не се лепи никъде( представя се ако те спрат за проверка или на излизане от страната както беше в моя случай)
Успех и приятен път.Дано да съм бил полезен.

п.п.Да добавя към мнението на колегата.Ако сте повече от 2ма в колата (тоест има и на задните седалки) в Унгария ползвайте колани и отзад.Глобата е около 50000 форинта.

Последна промяна от AmW на Сря 08 апр 2009 22:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 08 апр 2009 21:37

Подводни камъни - в Унгария както и във всяка друга по-голяма страна, навигацията върши чудеса - спестява лутане до безобразие - ако имаш си пич, ако нямаш вземи назаем за ден два :)

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Сря 08 апр 2009 22:04

Колегите са прави,през Сьрбия карай сьс скорост, по табела :012: ,полицаите имат яки радари ,без халогени ,и няма да имаш проблеми :lol: Аз наскоро се вьрнах от Austria ,без никакьв проблем :beer

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 09 апр 2009 15:59

Живо ме интересува с какво качество е унгарският бензин. Ще турна да видим голфи как върви. Какво по-спец оборудване ми трябва?

Потребителски аватар
okokore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okokore » Чет 09 апр 2009 19:15

Symptom написа:Живо ме интересува с какво качество е унгарскиат бензин. Ще турна да видим голфи как върви. Какво по-спец оборудване ми трябва?

зависи в какво състояние ти е маКината.. иначе GPS наистина ще ти реши всички проблеми. Като заредиш в Унгария ще разбереш що е то икономичен разход на гориво, вервай ми. Препоръчвам силно GPS щото в Будапеща е мазало здраво и кофти се разбира кво пише по табелите нали :shock . Има едни "Гид-таксита" които ще ти вземат колкото половината цена на една навигация за да те изведат извън града.. :drunk

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 09 апр 2009 19:23

Задължително навигация братчед щото нема излизането от тия градове, вервай ми.Отне ми почти 50 часа да стигна до Лондон само с картата :(

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 09 апр 2009 20:23

в Будапеща, без Навигация, без да съм ходил с кола, само по карта се оправихме...трее си много зле да се загубиш-навсякъде има знаци, има имена на улици и номера...хубава карта и си в джаза
аз си търсех апартамента, който беше на 300 м от спирката на метрото на име Астория, 1 път зе загубхме малко и се отгубихме
в Прага е същото, по карта се оправяш
не е такава трагедия

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 09 апр 2009 20:32

Ако имаш карта за всеки град да :) Но ако е като мене с една на цяла Европа...

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Чет 09 апр 2009 23:44

Symptom написа:Здравейте колеги,след целодневно търсене на самолетни билети накрая ми писна и май ще решим да идем с голфи.Какви са подводните камъни по пътя,магистрали, отклонения и тем подобни подробности.Кой скоро е ходил натам с кола.
Мерси,

Първо си купи динари и форинти от тука!!!!!За Будимпеща си вземи карта,или най-добре навигация.И.....
София-Калотина
Където има 60 със 60,след Метро има коли със камери и органа снима и бди неотменно. :012:
Калотина
Паспорта -на 6. Паре още не се дават!!
Ако не е на твое име колата-пълномощно от собственика/без него-обратно вкъщи/.
Като минеш у Сръбско....Е75
Верно е пандури -бол...и все загрижени да не би да возиш бръзо.
Гледаш табелите -НИШ.
Ниш-Белград -Е75
Най-после магистрала.
Плащаш такси-3 бр.само в динари иначе в Евро е тройно.
ГАААЗ до Белград.После -Нови Сад-Суботица.
На унгарската граница взимаш винетка/касов бон/Имат 4 и 10дни!!ПАЗИ Я-проверяват и на пътя и на връщане пак.
Сегет-Бедапеща Е75/М5
За Будимпеща си вземи карта,или навигация.
А относно горивата нямай грижа-добри са!Плащай само с форинти иначе лъжат в курса към еврото.
На връщане гледай да не си просрочил винетката че маджарите дерат яко.
Лек път и успех.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 10 апр 2009 5:59

Преди две години пътищата бяха перфектни, сърбите и унгарците са дисциплинирани шофьори - няма засечки и те пускат ако изпреварваш. Иначе аз пътувах София-Виена само по карта с указания от www.viamichelin.com, общо взето лесно се оправих, с изключение на това, че се загубих в Будапеща :) Спрях на първата бензиностанция и попитах дали знаят английски, успяха да намерят колега, който знаеше (там явно рядко се намират такива хора). Човека извади карта, която купих за някакви смешни пари и ми начерта с химикал маршрута, оправих се без проблеми :)
Иначе бензина им не знам как е, но нафтата е супер, не че е била по-мощна колата или нещо подобно, но мина доста повече километри колата с унгарската нафта, отколкото с българската :)

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 10 апр 2009 7:07

Гледам ,че пътя като стигне до границата се разделиа за към Суботица, и надиасно към друг границхен пункт близо до Horgos и после на Сегет откъдето почва магистрала.По кой път ? или завиваме към суботица но пък после нее магистрала и отива много наляво ? а Е75 варви към Сегет :roll:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 10 апр 2009 7:56

През Суботица май не е магистрала, оттам минават автобусите, предполагам да спестят някакви пътни такси :)
На Хоргош е магистрала, след това Сегет, Кечкемет и си в Будапеща.
п.п. преди 2 години имаше 4 дневни винетки за Унгария, не си спомням колко струваха, но си е стикер като нашите, с тази разлика, че се лепи зад централното огледало за задно виждане.

Върни се в “Пътеводител”