Привет колеги,въпрос относно купето на Пасат В5

Техническа и сервизна информация за Passat
lupo256
Автомобил:
Двигател:

Привет колеги,въпрос относно купето на Пасат В5

Мнениеот lupo256 » Вто 31 мар 2009 13:15

Доста "рових" из търсачката,но така-или иначе,не успях да намеря тема относно това,дали каросерията на В5 е поцинкована,както е на Audi B5? там дори знам,че е двойно поцинковано.
Някой знае ли нещо по въпроса?
причината да задавам този въпрос е,че автомобилът ми е 2000г.,а на някои места има дребни язви и ръжда по купето(предполагам двигателят и това че е "variant" са без значение,затова не ги споменах изтично по-горе!?)
Предварително благодаря за отговорите!!!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Привет колеги,въпрос относно купето на Пасат В5

Мнениеот Peteff » Вто 31 мар 2009 17:24

поцинковани са .или е карана някаде където хвърлят супер много луга или е удряна и е направена некадърно си мисля аз :)

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пон 06 апр 2009 20:02

На места и аз имам съвсем малко ръжда,под калниците :x

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пон 06 апр 2009 20:03

А забравих да добавя и моя е 2000 година

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 09 апр 2009 14:45

Ако е каран в Австрия, нищо чудно.Препаратите с които размразяват там са изключително агресивни към
метала.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 09 апр 2009 15:08

и аз така съм чувал . интересното е че и моя е от австрия а отдолу е като нов . странна работа

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Чет 09 апр 2009 23:07

моя е 2000 година и е от испания , и има ръждица по ръбът на предния капак и по ръбът над предното стъкло

капака го шкурнах с мини телена 4етка и го боядисах и лакирах с специален лак и боя комплект от VW а горе като смених стъклото ми слойиха лайсна и не се вижда.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 10 апр 2009 0:25

И аз съм чувал това,че в Германия и Австрия препаратите за размразяване на пътя са много агресивни към метала и покритията.
Моя Пасат е от 92-ра ама е от Италия и няма въобще ръжда (така де,като го взех нямаше ама след 2-3 зими тук вече не е точно така ама му предстои пребоядисване ;) ).Предишния ми Пасат беше 91-ва година от Германия - отдолу беше изгнило направо всикчо,което не е протектирано от боя - спирачни тръбички,предпазното фолио около гърнетата,самите гърнета,носачите и магарето бяха ръждясали и т.н. и т.н....а сегашния е перфектен отдолу...ама пък всички знаем за пословичната поддръжка на италианците.
А в Испания по принцип зимата е много мека...да не кажа,че почти няма зима...от какъв зор ръждясват? По-скоро VAG са започнали да използват по-некачествени материали от преди :beat_butt2 ...досега не съм видял ръждясала и изнглила Audi B-4-ка ако ще цлята да е очукана а за сметка това има колкото искаш А/В 5 и дори А/В 6,които са започнали да ръждясват както си трябва :talk:

Потребителски аватар
Stanislav-passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stanislav-passat » Пет 10 апр 2009 5:35

И аз имам малко ръжда на предния калник и хем я пражих ама пак избива. А някои да знае как вървят предни калници за B-5 :?:

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Пет 10 апр 2009 10:06

Нека да кажа и аз нещо - купето е поцинковано - даже в една руска страница четох,че по скоро
мюсюлманин в черква ще видиш,отколкото ръждясал Пасат...Моят е от 1999 г от Германия(около Франкфурт,на 190000 км и отдолу е като нов...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 10 апр 2009 10:12

Тико написа:Нека да кажа и аз нещо - купето е поцинковано - даже в една руска страница четох,че по скоро
мюсюлманин в черква ще видиш,отколкото ръждясал Пасат...Моят е от 1999 г от Германия(около Франкфурт,на 190000 км и отдолу е като нов...

Абе...те и мюсолманите от време на време влизат в черквите...вярно,че накичени до уши с бомби ама все пак влизат ;)
По принцип ако покритието си седи - да,съгласен съм понеже реално отвън всеки един детаил е затворен от всякъде...ама като понч е да се дере (отдолу по разните нщи китни гърбици,бурдюри и т.н.) и като е удряна някъде и не е направена като хората много бързо я полазват ръждениците и я почват ;)
Аз какво съм забелязал за В3-то ми - започва някъде да ръждясва (разбира се след вънщна намеса) и ръждясва само там,където е намесата - не тръгва настрани :shock ...това разбира се не важи за задната врата при комбитата - там си е е*ало всички майки катро тръгнат ръждите.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пет 10 апр 2009 13:05

и моята имаше. там където има дзънка от камъче или нещо друго до метал след зимата се появява ръжда. Лично препоръчвам ако имате веднага да цапнете една точица боя да запечата, щото ръждата тръгне ли.. няма спирка. Аз имах една тубичка колкото коректор с четчица номера боя като моята - LB9A. Номера на боята я пише на сервизната книжка или около резервната гума на стикер.

lupo256
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupo256 » Пет 10 апр 2009 15:30

Благодаря на всички отзовали се!
Предлагам,да заключим темата

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пет 10 апр 2009 17:03

Моя има проблем с ръба на предния капак и на едно място под надлъжната греда на багажника, там където се захваща гредта за купето. Още не съм решил как да действам.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 12 апр 2009 1:03

Самод а вметна - номера на боята го има на лепенката ама с годоните боята изсветлява и си губи оригиналния цвят....трябва да попаднете на истински човек,който се занимава с приготвяне на бои за да ви я "състари" според годините на колата - обикновенно при средни условия цвета отговаря много точно.....иначе ако не се тонира оптично с друг детайл винаги ще има дребна разлика....бояджиите това го лекужат с преливане на цвета от еидиния детайл към другия без да си личи външно ;)

Върни се в “Passat”