Да си покажем гордостите...

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
горския3
Автомобил:
Двигател:

Re: Да си покажем гордостите...

Мнениеот горския3 » Съб 04 апр 2009 16:16

Перфектен е станал буса! :applause: Невероятни цветове!Сега като му сложиш и новия мотор,няма да има стигане!Поздрави!

П.С.Слагай мотора ,че да видим какво ще правим! :lol:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 04 апр 2009 20:26

Поздравления и за майстора :applause:- Ванката си свърши сам поне 80% от реставрацията :beer ... :wink:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 05 апр 2009 8:45

BuGmaN написа:Поздравления и за майстора :applause:- Ванката си свърши сам поне 80% от реставрацията :beer ... :wink:

Коятно не беше никак малка.Проекта започна преди нова година с едно хубаво разглобяване и доста тенекиджийска работа.Първо имаше голямо изпъване на страничната врата, която беше доста намачкана от предишния собственик, последния заден панел отляво го подмених с друг, защото и дам беше удряна преди много години и ръждата го беше "изяла", отпред в дясно също имаше деформация, явно и там е имало лек сблъсък.Една седмица се занимавах само с тенекиджийска работа.За моя радоста като цяло буса е много запазен, няма никъде другаде ръжда, а купето е учудващо запазено.След това започна едно голямо китосване и търкане.Понеже съм голям перфекционист, гледах където се може да изпъваме ламарината максимано добре, за да има по-малко кит.След "Голямото китосване" буса започна да влиза въс форма.Наляме му две ръце течен кит Новол и пак търкане, после две ръце основа, и пак изглаждане с шкурка 600-800.Първоначално целия го боядисахме в по-тъмния цвят а след това го облепихме и пръснахме светлия.Отгоре наляхме 2 ръце лак, след изпичането му в камерата го загладихме с шкурка 2000 и скочбрайт и още 2 ръце лак за да стане перфектен.Оставил съм го от петък в бояджийската камера и утре ще ходя да го прибера.Ще купя паста и започвам "Голямото полиране", във вторник ще сложа фарове, мигачи, стопове, маски, мисля да затъмня и стъклата с фолио и дано стигне времето да ги монтирам и тях.След това ме чака обезшумяване, интериорно довършване и глезотийки като ксенон, малки халогени от този тип които са като продължение на долната маска и обхващат мигача:

Изображение

Изображение

Мигачи и стопове от този тип:

Изображение

Има един доста занемарен бус Westfalia, който май не се кара и мисля да поговоря със собственика ако го разпарчетосва на части да му взема палатката на тавана :)

Изображение

Ако и попадне някое Синхро на части, може да прехвърля предния мост със скоростната кутия и да направя моя 4х4.Миналта година имаше един колега от Пловдив ми продаваше такова за 1000 лв. без скоростна кутия,ама на не му запазих телефона :(
Та за такива неща става въпрос, ако някой има подобни глезотийки за продаване да пише :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Днес ходих до Сливен и се прибрах с така желания двигател от Голф 3 GTI 2.0 Тази седмица освен оборудването на буса, ще трябва да проуча цялата инсталация и да отделя излишните работи.Имам малко неясноти как ще сложа ремъците, защото го купих без климатика и не знам...Ще се наложи наново да изградя изпускателната система с някакво друго гърне и тръби защотото изпускателната система на този двигател е с поне 2 пъти по голям диаметър от моята :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

PS
На кой умник му дойде идеята за такова ограничение на снимките като размер ?!! С такава безумна резолюция нищо не може да се види нормално 768 по не знам си колко.Асене вземете се в ръце и поне на 1024 да я промените.

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Сря 08 апр 2009 19:59

Огледала стават от Широко, стоят много добре и може да ги сложиш с подгряването и електрониката. От ЛТ малко трудно се монтрират. Тея неща от синхрото дето искаш да ги слагаш не стават, трябва ти купе от синхро, с резервоар отзад. За шумоизолация се използват битум който се лепи, има го по магазините за компютри или електроника, слага се в кутиите на РСто или в тонколоните:

http://www.106xs.de/tueren_daemmen.htm

Успех и пиши как върви с бензиновият двигател, едно време и аз исках да слагам бензин но не стигнах до там, но пък с 100 кс. дизел :)

Потребителски аватар
joromainata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromainata » Сря 08 апр 2009 21:15

:beer обичам преработките а тази става екстра дано скоро го видим като на снимките 4е и по добре
308707.jpg
380227.jpg
тва да си ходиш на балкан че все пак си на морето... ах морето скоро му идва сезона :beer
Capt-Morgan-Logo.gif

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Сря 08 апр 2009 22:35

rusty написа:Огледала стават от Широко, стоят много добре и може да ги сложиш с подгряването и електрониката. От ЛТ малко трудно се монтрират. Тея неща от синхрото дето искаш да ги слагаш не стават, трябва ти купе от синхро, с резервоар отзад. За шумоизолация се използват битум който се лепи, има го по магазините за компютри или електроника, слага се в кутиите на РСто или в тонколоните:

http://www.106xs.de/tueren_daemmen.htm

Успех и пиши как върви с бензиновият двигател, едно време и аз исках да слагам бензин но не стигнах до там, но пък с 100 кс. дизел :)

Ooooo Ръсти, драго ми е да те видя :)
За сега оставам с моите огледала, днес боядисах всички пластмаси с една специална матираща боя за пластмаса и станаха перфектни нещата.Утре ще има снимки с вече поставените затъмнени стъкла ииии декоративните решетки.Понеже оригиналната ми никелирана броня е много зле, ще я бартеросам за една стандартна, която ще пръсна тъмно-сив металик, като със същия цвят ще боядисам и джантите.В търсене съм на задна броня :)
Относно преработката на Синхро не е голяма философия, кумето си е стандартно, сменя се скоростната кутия, предното окачване и резервоара.За съжаление нямам донор, поне за момента :)
Сега съм с 1.9 ТД ама нещо не ми стига, да видим как ще е със 115 кончета от Голф 3 ГТИ :)
Ти с какъв мотор си ?

ПС
Ако си още в Германия да те помоля за услуга ?

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 09 апр 2009 22:28

Хайде на топлите снимки :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
joromainata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromainata » Пет 10 апр 2009 10:25

супер е станал само предната броня си плаче за смяна а скоро четох нещо за джантите мисля че на тази боя много ще върви viewtopic.php?f=11&t=11359 естествено ако харесваш шукарийките :beer иначе поздравления и скоро снимки до къде си с двигателя

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 10 апр 2009 13:35

PACH написа:Хайде на топлите снимки :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

много арна бе танасеееее :да:

Потребителски аватар
jordanangelov_
Автомобил: VW T4
Двигател: 2 4 D AAB

Мнениеот jordanangelov_ » Пет 10 апр 2009 15:26

те тава е баце евала за бусчето :да:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 10 апр 2009 22:13

joromainata написа:супер е станал само предната броня си плаче за смяна а скоро четох нещо за джантите мисля че на тази боя много ще върви viewtopic.php?f=11&t=11359 естествено ако харесваш шукарийките :beer иначе поздравления и скоро снимки до къде си с двигателя

Броните ще ги сменям, намерих обикновенна предна и след като я подготвя ще я боядисам сив металик, същата боя ще ползвам за джантите (след пясъкоструйка:) и емблемата на предната маска. Следващата сряда влизам в бокса и свалям цялата карантия отзад.Разглобяване, профилактика и подмяна на лагери на скоростна кутия (евентуално смяна на зъбчатките на 5-та скорост), смяна на двигателя, смяна на лагерите на задните главини.Търся запазена задна броня, без значение цвета.Вчера ми пристигнаха новите пластмаси за броните ммм новото си е ново :)
Търся и хидравлична рейка.Чудя се дали да взема климатика от пича от който купих двигателя,Сигурно ще е голям филм да се напаснат нещата на буса ?

Продавам си стария двигател 1.9 TD AAZ, ако някой има интерес да пише :)

Последна промяна от PACH на Пет 10 апр 2009 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 10 апр 2009 22:14

jordanangelov_ написа:те тава е баце евала за бусчето :да:

Тази неделя на седмичната VW сбирка в Бургас, мисля да се появя с него :)

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Съб 11 апр 2009 10:00

Двигателя ми беше KY, с турбо от ТДИ и иниеркулер от паджеро, по големи разпръсква4и и малко настройки по помпата, вървеше много но главата не издържа :( .
Какво ти трябва от германя?

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 13 апр 2009 19:18

Момчета здравейте много се извинявам че ви се бъркам в темата но ме интересува марката на джантите които са на буса . Опитах се да ги увелича но нищо не можах да разчета . Благодаря предварително :bowdown

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 20 апр 2009 15:58

Днес понареждах гаража и направих една снимка на половината ми автомобили, след това вкарах едно шаси и другото комби, но забравих да снимам всичко заедно.Тези дни ще направя още снимки :)

Изображение

Малко карбуратори :)

Изображение

Следва: малко стопове :)

Върни се в “Air Cooled & Boxer”