BuGmaN написа:Поздравления и за майстора

- Ванката си свърши сам поне 80% от реставрацията

...

Коятно не беше никак малка.Проекта започна преди нова година с едно хубаво разглобяване и доста тенекиджийска работа.Първо имаше голямо изпъване на страничната врата, която беше доста намачкана от предишния собственик, последния заден панел отляво го подмених с друг, защото и дам беше удряна преди много години и ръждата го беше "изяла", отпред в дясно също имаше деформация, явно и там е имало лек сблъсък.Една седмица се занимавах само с тенекиджийска работа.За моя радоста като цяло буса е много запазен, няма никъде другаде ръжда, а купето е учудващо запазено.След това започна едно голямо китосване и търкане.Понеже съм голям перфекционист, гледах където се може да изпъваме ламарината максимано добре, за да има по-малко кит.След "Голямото китосване" буса започна да влиза въс форма.Наляме му две ръце течен кит Новол и пак търкане, после две ръце основа, и пак изглаждане с шкурка 600-800.Първоначално целия го боядисахме в по-тъмния цвят а след това го облепихме и пръснахме светлия.Отгоре наляхме 2 ръце лак, след изпичането му в камерата го загладихме с шкурка 2000 и скочбрайт и още 2 ръце лак за да стане перфектен.Оставил съм го от петък в бояджийската камера и утре ще ходя да го прибера.Ще купя паста и започвам "Голямото полиране", във вторник ще сложа фарове, мигачи, стопове, маски, мисля да затъмня и стъклата с фолио и дано стигне времето да ги монтирам и тях.След това ме чака обезшумяване, интериорно довършване и глезотийки като ксенон, малки халогени от този тип които са като продължение на долната маска и обхващат мигача:

Мигачи и стопове от този тип:

Има един доста занемарен бус Westfalia, който май не се кара и мисля да поговоря със собственика ако го разпарчетосва на части да му взема палатката на тавана

Ако и попадне някое Синхро на части, може да прехвърля предния мост със скоростната кутия и да направя моя 4х4.Миналта година имаше един колега от Пловдив ми продаваше такова за 1000 лв. без скоростна кутия,ама на не му запазих телефона

Та за такива неща става въпрос, ако някой има подобни глезотийки за продаване да пише

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес ходих до Сливен и се прибрах с така желания двигател от Голф 3 GTI 2.0 Тази седмица освен оборудването на буса, ще трябва да проуча цялата инсталация и да отделя излишните работи.Имам малко неясноти как ще сложа ремъците, защото го купих без климатика и не знам...Ще се наложи наново да изградя изпускателната система с някакво друго гърне и тръби защотото изпускателната система на този двигател е с поне 2 пъти по голям диаметър от моята

PS
На кой умник му дойде идеята за такова ограничение на снимките като размер ?!! С такава безумна резолюция нищо не може да се види нормално 768 по не знам си колко.Асене вземете се в ръце и поне на 1024 да я промените.