Отново проблема с обтегача на пистовия ремък - ААZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Отново проблема с обтегача на пистовия ремък - ААZ

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 09 апр 2009 7:24

Колеги чудих се дали да е тук или в раздел пасат. Ето го резултата
Знам, че по-въпроса има писано доста но имам още няколко въпроса.
При мен алуниниевият корпус е разбит. Мога ли да го сменя с друг такъв от 1Z (примерно) понеже в етката не излиза в дясно код на двигателя.
Другия пърпос е свързан с отремонтирането със втулки - моля колегите които са си правили тази процедура да споделят мнение дали става добре и размери на втулките.

Поздрави :beer

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Отново проблема с обтегача на пистовия ремък - ААZ

Мнениеот bobitur » Чет 09 апр 2009 8:20

Втулките се продават в Ауто плюс по 8 лева бр. Те са изработени от нещо наподобяващо тефлоново покритие. Може да се навари твойта стойка и се разпробие по оргиналните втулки. Ама мисля, че трябва да е направено на фреза и стругара да е добър майстор. Иначе ако е разминато и малко съосието рискуваш да сменяш пак втулки или да наваряш пак стойката.
Най-добре търси стойка втора ръка, че нова е бая скъпа (нещо от сорта на 700 лева комплект с Г-образния болт и обтягащият механизъм). След като е направиш стойката, виж си и демферната ролка на кол.вал, че и аз минах от тоя път с разбитата пружина, Г-образния болт и накрая се оказа, че и демфрн. ролка е разбита(вследсвие от вибрациите предавани от обтяжния механизъм).
Успех.
П.П Имам останал Г-образен болт (втора употреба, без видими наранявания) и пружинно тяло(не гарантирам за състоянието й). Ако твоя Г-образен болт е заминал, пиши на лични ще се споразумеем за цена.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 09 апр 2009 8:50

730 лева да сме по сигурно, аз ходих в А+ те са ми приятели (преди съм работил там) и ми казаха, че тези втулки не се продават от делно, само целия механизъм за обтягане както каза ти.
Г-образния болт не е заминал нито пружината, проблема ми е в корпуса главно и затова питам дали ще стане от 1Z да взема корпуса или да правя моя (другия вариант е да хващам маршрутка до Варна и да обикалям моргите понеже във Добрич няма никъде)

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 09 апр 2009 11:09

Втулки има за 1Z, за ААЗ не съм проверявал може и да върват с корпуса. Лично аз преди седмица ги купувах и набивах в гнездата им от А+.

uki
Автомобил: GOLF 3 TDI
Двигател: AHU089446
Контакти:

Мнениеот uki » Чет 09 апр 2009 19:56

Поне от месец питам по магазини за въпросните втулки (отделно разбира се от болта) и всеки вика че ги няма като резервна част да се продават.В А+ Бургас и Силистра както магазини КОСЕР са категорични че ги няма да се продават отделно.Ако някой знае точно каде се продават или има налични моля да драсне ЛС за да се уговорим,че много вибразции от таз ролка и вибрира чак таблото.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 09 апр 2009 20:25

тези втулки наистина не се продават отделно като резервна част от обтегача, излиза си само целия обтегач с корпуса и струва близо 730 лева.
Днес близо час и половина поздравявах ханс и жена му и дъщеря му докато успея да сваля целия корпус. но накрая успя (за колегите които тепърва ще правят това - НАБАВЕТЕ СИ КАМЪК #16)
утре се носи на стругар да се правят втулки на корспуса :)

а г-образния болт ми се струва че има износване някой може ли да ми даде снимка на такъв в добро състояние да видя дали е добре или да търся друг.

някой може ли да ми каже нещо повече за тази толка на генератора която била като тресчотка - при кои двигатели се слага, при колко А генератори и т.н. как да проверя дали е наред на моя генератор (ако има такава)

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пет 10 апр 2009 8:38

ако нямаш климатик, намери си малката стойка която няма място за компресора на климатика.
Намираш си и един алтернатор за нея, пружината която го оптяга(много е евтина), сменяш пистовия ремък(различен размер са!) и си СВИРКАШ и се наслаждаваш ма тишина :) отдавна съм минал по тоя път
Не се занимавай с такива гимнастики, доста бързо се преебава пак.Пружината трябва да смениш(а тя е сума кинти, стругар , наваряване и т.н.
Малката стойка навремето бях я намерил на старо за 35лв, алтернатор 80лв и си 6.Сега сигурно ще да е и по-евтино.
Това разбира се, при положение, че си без климатик

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 10 апр 2009 10:54

Колата има клима.
пружината нова ми е 60 лева от А+
преди малко взех целия алуминиев корпус от стругаря, там дадох 25 лева (по късно снимки)

и следва след малко монтаж и тест, ако се наложи ще взема нова пружина
понеже незнам в момента тя в какво състояние е защото обтегача играеше заради разбития корпус, след малко като го монтирам ще се разбере дали ще сменям и пружина :)

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 10 апр 2009 20:50

Колеги ето снимки как изглеждаха Г-образния болт и корпуса след намесата на стругаря. След като му сложих старателно грес всичко си е перфекто, няма луфт и се движи едно приятно "мазно" от греста. Цялото това удоволствие ми излезе 25 лева при стругаря. За съжаление обаче пружината ми е омекнала :( съдейки по обтегача (пак си ходи, но не толкова много както преди) и когато двигателя работи на празен ход стрелката на оборотомера ми скача на горе на доло с по + - 200 об. (когато дам газ се оправя всичко).

За останалите близо 705 лева ще си налея нафтичка и ще пия 1 бира след като я изгоря mhihi

снимките не са с много добро качество, но толкова ми може телефончето

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tonkata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkata82 » Нед 12 апр 2009 22:36

колега ако искаш вземи си по-къс ремък твоя е 1045,а с 1033 няма да имаш нужда да сменяш въпросната пружина която по спомен струва в ауто+ около 140

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Нед 12 апр 2009 22:45

tonkata82 написа:колега ако искаш вземи си по-къс ремък твоя е 1045,а с 1033 няма да имаш нужда да сменяш въпросната пружина която по спомен струва в ауто+ около 140

и това е идея колега, утре след като взема помпата от ремонт ще отида да си сменя ролката на ангренажния ремък че се оказа мааалко по различна и ще взема ремъка да видя дали ще мога да го сменя понеже съм го купил преди 2 месеца утре му идва реда но наистина ако става да сложа по къс ще го сменя :)

Върни се в “Дизелови агрегати”