надуване във водните съединения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: надуване във водните съединения

Мнениеот poni » Чет 09 апр 2009 20:58

имало разлика в отворите за дюзите-били 2 вида.мотора надува съвсем малко повече от нормалното,но засега се отказвам да барам докато не изплюе нещо сама.а други симптоми няма-пали си на 4 цилиндъра,не прекъсва,не се губи вода,малсото е чисто.взел съм си 7 метра отлично въже за дърпане/за всеки случай/,че не знам кога ще роди

ladars
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ladars » Пет 10 апр 2009 11:16

колега със същия проблем се сблъсках само преди няколко месеца смених какво ли не-термостат;датчици; гарнитури и т`н` но проблема беше в главата-пукната, обиколих сумати майстори от всяка глава различно мнение, но проблема беше абсолютно сходен за това можеш да се увериш като отвориш капачката на казанчето но задължително при студен двигател, и ще видиш, че като запалиш колата от казанчето излизат пари това е не защото двигателя е топъл а защото се получава голямо налягане, поради което съветът ми към всички със сходен проблем като си демонтирате главата за шлайфане тествайте я със скенер или подобен надежден метод за да не си създавате главоболие, междудругото карам Г3 GTD 92г., и на мен това ми коства
глава-300лв.
гарнитури-128лв.
монтаж(услуга от майстор)-100лв.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 10 апр 2009 12:15

Защо не пробваш като загрее колата и отвори термостата , бавно да отвъртиш капачката на казанчето . Ще излезе малко антифриз , обаче при мен имаше ефект и спря да надува .

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пет 10 апр 2009 14:13

poni написа:имало разлика в отворите за дюзите-били 2 вида.мотора надува съвсем малко повече от нормалното,но засега се отказвам да барам докато не изплюе нещо сама.а други симптоми няма-пали си на 4 цилиндъра,не прекъсва,не се губи вода,малсото е чисто.взел съм си 7 метра отлично въже за дърпане/за всеки случай/,че не знам кога ще роди

Половината хора в БГ са на тоя принцип:"Караш до откат или докато не се строши.". Заради това 50% от колите са ебати саборетините. Като един познат тропаше му шарнирчето ама ништо ще искара още и какво стана "ПРАСССССССС" и след това отиде за нова ходова час. Или го правиш или не. Намери от какво е там по майстори или кадето можеш и си оправи колата че точно там където най ще ти трябва там ще те остави и тогава ще сажаляваш.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 10 апр 2009 21:20

ladars написа:колега със същия проблем се сблъсках само преди няколко месеца смених какво ли не-термостат;датчици; гарнитури и т`н` но проблема беше в главата-пукната, обиколих сумати майстори от всяка глава различно мнение, но проблема беше абсолютно сходен за това можеш да се увериш като отвориш капачката на казанчето но задължително при студен двигател, и ще видиш, че като запалиш колата от казанчето излизат пари това е не защото двигателя е топъл а защото се получава голямо налягане, поради което съветът ми към всички със сходен проблем като си демонтирате главата за шлайфане тествайте я със скенер или подобен надежден метод за да не си създавате главоболие, междудругото карам Г3 GTD 92г., и на мен това ми коства
глава-300лв.
гарнитури-128лв.
монтаж(услуга от майстор)-100лв.

при мен не е точно така.като е студена няма абсолютно никакъв проблем.но като загрее маркучите се надуват малко повече от нормалното/според мен/.опитам ли се да отворя капачката изсъсква и веодата започва да излиза,и не зная даки това е нормално.ако я остравя с отворена капачка да работи,малко преди да включи перката водата започва да прелива,и това ме плаши

Polog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polog » Съб 11 апр 2009 22:34

Няма защо да се плашиш, главата си е за ремонт/смяна. По-добре няма да стане, най-много да те остави на пътя, когато най-малко очакваш. По-добре си я оправи, да знаеш поне кога ще останеш без кола...

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 12 апр 2009 9:08

вчера навъртях около 400 км.от тях окло 50-60 по лош черен път.и нямаше никакви прооблеми.при първоначалното загряване надува малко повече,но след като отвия капачката за момент за да излезе налягането , след това нямам никакви проблеми.нито загрява нито надува.за сега ще задържа със смяната на главата

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Пон 13 апр 2009 14:26

колега скоро имах същия проблем ходих къде ли не от всеки майстор ново мнение а истината се оказа спукана глава но за съжаление това го установих едва след като вече пръснах сумати пари и смених термостат, датчици, гарнитури и т.н.съветът към другите колеги е след като имат такива съмнения при студен двигател палят колата и отварят капачката на разширителното казанче ако при това студено положение излизат пари значи сори заминала е главата, понеже това не са някакви изпарения от топлата вече вода а това е в следствие на допълнителното налягане което се създава от спуканата глава, та на мен това ми струва:
- глава - 300лв.
- гарнитури - 128лв.
- услуга(за майстора)100лв. :banghead:

Потребителски аватар
biiily
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biiily » Чет 16 апр 2009 20:56

:063:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”