За триене
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
За триене
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:13, променено общо 2 пъти.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Антифриз GlycoShell мнение за Поло AER
По добре си купи такъв какъвто е бил G12 червен, производителите са имали нещо предвид щом са сменили стария G11 с G12. Не е нужно да ходиш до оф.представител има го и по бензиностанциите и по магазините за авточасти
А и не е кой знае колко скъп около 10лв литъра 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
G12 има по-добри антикорозионни качества,но за всяка кола не се препоръчва. Въпроса е дали гумените съединения по охладителната система са предвидени за тези по-добри антикорозионни качества.
По автомагазините има всякакви антифризи G12,G11
На разширителният съд на антифриза пише или G11 или G12 - препоръчва се сложиш такъв какъвто пише там
Въпреки ,че на моето пише G11 ,аз съм с G12 и засега нямам проблеми
По автомагазините има всякакви антифризи G12,G11
На разширителният съд на антифриза пише или G11 или G12 - препоръчва се сложиш такъв какъвто пише там
Въпреки ,че на моето пише G11 ,аз съм с G12 и засега нямам проблеми
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
на моето си пише Г11, и си сложих Гликошел (пак Г11) , но концентрат, без да разреждам с вода, няма проблем за сега, вече 4-5 месеца.
Слагай смело, това е моето мнение.
Слагай смело, това е моето мнение.
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:13, променено общо 1 път.
- freestyler911
ми за начало казанчето ще се оцвети в лайнякаво, после евентуално и антифриза може да се пресече и да стане като боза.
Налей си Г12 щом си пише, не се скръндзей толкова за 15-20 лева. Все пак веднъж на няколко години ще го смениш
ми той не ръждясва буквално, но се "рони", понеже самия антифриз се поляризира от триенето и движението в двигателя, и като махаш стария антифриз промий си системата с чиста водичка, и ще видиш колко "пясък" ще излезе (е не че е много де...)
и последно но не на последно място
, за антифризите има писано бол!
Налей си Г12 щом си пише, не се скръндзей толкова за 15-20 лева. Все пак веднъж на няколко години ще го смениш
ми той не ръждясва буквално, но се "рони", понеже самия антифриз се поляризира от триенето и движението в двигателя, и като махаш стария антифриз промий си системата с чиста водичка, и ще видиш колко "пясък" ще излезе (е не че е много де...)
и последно но не на последно място
, за антифризите има писано бол!-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:14, променено общо 1 път.
- freestyler911
Re: Антифриз GlycoShell мнение за Поло AER - Взех Приста
И аз четох за пристата лонг лайф хубави неща.
Все пак промий системката, така и така ще се цапуркаш..., може и само с водичка, ти си слагаш същия антифриз, не сменяш модела...
Все пак промий системката, така и така ще се цапуркаш..., може и само с водичка, ти си слагаш същия антифриз, не сменяш модела...
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Антифриз GlycoShell мнение за Поло AER - Взех Приста
Здаравейте колеги,
Полото ми е 95г. 1.3 ADX. И аз реших да сменям антифриза, но на казанчето не виждам да пише нищо - нито G11, нито G12.
Някой може ли да покаже снимки къде точно се намира въпросния надпис или да каже мойта кола с какъв трябва да е.
п.п. Антифриза ми сега е зеленикав. Чел съм, че различни антифризи не трябва да се смесват. Трябва ли някаква специална промивка, ако новия антифриз е различен от сегашния?
Полото ми е 95г. 1.3 ADX. И аз реших да сменям антифриза, но на казанчето не виждам да пише нищо - нито G11, нито G12.
Някой може ли да покаже снимки къде точно се намира въпросния надпис или да каже мойта кола с какъв трябва да е.
п.п. Антифриза ми сега е зеленикав. Чел съм, че различни антифризи не трябва да се смесват. Трябва ли някаква специална промивка, ако новия антифриз е различен от сегашния?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”