Свързване на СД, как ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Свързване на СД, как ?

Мнениеот tisho_tch » Пет 10 апр 2009 15:43

Колеги имам следния въпрос, мога ли да си вържа СД-то (кенууд KDC-W3041GY) така, че без вкаран ключ да е постоянно изключен и в същото време да си помни последните настройки. До скоро го бях вързал да е постоянно включен, но през зимата след 2-3седмици без да е палена колата и не свален панел на СД-то, пада акумолатора !! т.е има консумация (отчетена 0,58..) докато без панела е 0,01. Надявам се да съм бил ясен, при положение че не разбирам много от слаби тоци :banghead: :?:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: Свързване на СД, как ?

Мнениеот misho_GTI » Пет 10 апр 2009 15:56

tisho_tch написа:Колеги имам следния въпрос, мога ли да си вържа СД-то (кенууд KDC-W3041GY) така, че без вкаран ключ да е постоянно изключен и в същото време да си помни последните настройки. До скоро го бях вързал да е постоянно включен, но през зимата след 2-3седмици без да е палена колата и не свален панел на СД-то, пада акумолатора !! т.е има консумация (отчетена 0,58..) докато без панела е 0,01. Надявам се да съм бил ясен, при положение че не разбирам много от слаби тоци :banghead: :?:

Червения кабел на евробуксата го връзваш за плюс след контакт.
Така, като изключиш от контакт гасне и СиДи-то, и не консумира ток(има минимална консумация), все едно е свален панела.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 10 апр 2009 16:09

...ако съм те разбрал правилно, червения кабел не свързвам с фабрично идващия от колата, а с плюс след контакта така ли?

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 10 апр 2009 16:12

tisho_tch написа:...ако съм те разбрал правилно, червения кабел не свързвам с фабрично идващия от колата, а с плюс след контакта така ли?

Сега си го свързал, към него да идва постоянно ток.
Трябва да вържеш червения кабел към плюс след контакт.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 06 окт 2010 19:52

Да не пускам нова тема искам да попитам в тази (археолог съм голям, Да mhihi )
Та, условието е следното:
-имам утечка от сд-то 170ma (общата утечка през плюсовата клема е 170ma,като реших да измеря на сд-то пак толкова :shock )
-акумулатора ми не е първа младост, но цифрата 170 е сериозна
-наскоро пусках отделно захранване на сд-то
-утечката е при свален панел
Искам да оправя грешката и почти разбрах как да стане това от тази тема...но,когато вържа плюса на сд-то за плюс след контакт отделния кабел,който пусках ще стане неизползваем. Има ли вариант да се избегне това или пак ще ми мига и изключва сд-то на всяко по-сериозно усилване?

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Сря 06 окт 2010 20:19

kav4o написа:Да не пускам нова тема искам да попитам в тази (археолог съм голям, Да mhihi )
-имам утечка от сд-то 170ma (общата утечка през плюсовата клема е 170ma,като реших да измеря на сд-то пак толкова :shock )
Искам да оправя грешката и почти разбрах как да стане това от тази тема...но,когато вържа плюса на сд-то за плюс след контакт отделния кабел,който пусках ще стане неизползваем. Има ли вариант да се избегне това или пак ще ми мига и изключва сд-то на всяко по-сериозно усилване?

на този отделен кабел вържи жълтия кабел, който излиза от евробуксата, а на кабел след контакт вържи червения.

Потребителски аватар
kav4o

Мнениеот kav4o » Чет 07 окт 2010 17:26

misho_golfa написа:
kav4o написа:Да не пускам нова тема искам да попитам в тази (археолог съм голям, Да mhihi )

на този отделен кабел вържи жълтия кабел, който излиза от евробуксата, а на кабел след контакт вържи червения.

:да: ще пробвам

Потребителски аватар
kav4o

Мнениеот kav4o » Пон 18 окт 2010 20:37

Прблема ми е решен - мемори кабела е свързан на постоянен плюс, плюсовия кабел го прекъснах с едно цк и си слушам метъла и без конткат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Благодаря на Мишо за мъдрия съвет :yahoo:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”