Не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
blues1
Автомобил:
Двигател:

Не пали

Мнениеот blues1 » Пет 10 апр 2009 17:10

Привет на всички!
Голфа ми е 1.4 моноинжекция 93 год.Имам следния проблем:при завъртане на ключа се чува нещо като къррр ама лекичко и не пали,не зацепва дори.Целия случай започна така днес:паркирах колата в двора(цял ден си палеше от раз),реших да я изчистя малко и пуснах радио за 4 мин максимум да е работило и викам да запаля колата отново ама не иска и не иска,кърррр и това е.Миналата година пак беше така стопли ли се времето и край започват ядовете с паленето.Иначе цяла зима никакъв проблем,пали като чакмак.Чудя се къде е проблема-бендикс ли е клеморед ли е??Помагайте моля! :banghead:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Не пали

Мнениеот van4ooo » Пет 10 апр 2009 17:39

това кърррр прилича или на някое място е износен венеца на маховика или нещо стартера.Свали стартера и му направи една профилактика то се чуе.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 10 апр 2009 17:43

Бендикс :да:

blues1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blues1 » Пет 10 апр 2009 19:38

чудо на чудесата :shock преди малко се пробвах да запаля и запали като по 4асовник :shock .навън е станало доста хладничко,пък следобяд в горещината не поиска да запали.има нещо и се чудя какво е,в хладното няма проблем в горещината има проблем.няма ли някой запознат да ми обясни,явно е свързано със свиване и разширяване на нещо метално или ...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 10 апр 2009 20:00

Сигорно са фтулки

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 10 апр 2009 20:06

blues1 написа:чудо на чудесата :shock преди малко се пробвах да запаля и запали като по 4асовник :shock .навън е станало доста хладничко,пък следобяд в горещината не поиска да запали.има нещо и се чудя какво е,в хладното няма проблем в горещината има проблем.няма ли някой запознат да ми обясни,явно е свързано със свиване и разширяване на нещо метално или ...

Колега, ако е бендикса(както предполагам), всичко е късмет :lol: Зависи как останат зъбците като загасиш колата, ако са зацепили както трябва на маховика, си върти както трябва, ако не - стърже :mrgreen:

blues1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blues1 » Пет 10 апр 2009 20:18

цяла зима да съм бил на късмет ли :D и лятото да не съм :shock бендикса не е много скъп май към 25 лв ако не се лъжа,трябва да се действа 4е е неприятно така,само не ми стана ясно защо като захладня и запали без каквото и да е усилие.както казваш зависи от положението на зацепване,но като преди това не палеше как така изведнъж се зацепи тоя бендикс :shock

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 10 апр 2009 20:20

М-м, тука май имаме и още един проблем. Щом пали като е студена, а като е топла-не, се съмнявам, че може темп.датчика да се е прецакал. Само предполагам :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”