Кой е форумния гуру за фолио

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Кой е форумния гуру за фолио

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 10 апр 2009 11:43

Вчера си взех колата станало е много добре за тез пари бих казал че надали някъде другаде за трез пари ще ви направят това нещо.Колега работи прецизно и пипка добре,колата ще я снимам тез дни и ще пусна снимки.проблема при мен идва обаче че стъклата ми имат доста дефекти/проблемчета ,като надрани места някви две три точици като от ъглошлайф и това сега се вижда,но пак казвам на мен ми харесва и то много,така че найстина всеки сам си решава,но на тез с хубавото фолио просто няма кой да им даде тез пари за кола на 15г.,ако е по-нова и запазена като стъкла да ,но и това е добро :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 10 апр 2009 14:17

Чакаме снимки колега.
за колко време стана процедурата.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 10 апр 2009 16:51

И аз си правя сметки за затъмняване, но искам на всички стъкла без предното. Така, че някой ако знае да сподели каква е точно процедурата през КАТ след като вече колата е регистрирана ? Във форума намерих отговори, но са само догадки :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 10 апр 2009 17:26

предно и предни стъкла не може
само задни и задно
и то ако имаш две огледала странични това е

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 10 апр 2009 19:16

Мда, предното стъкло и предните две неможе да се лепят с черно фолио.Един приятел в Свищов ги лющи пред полицаите :banghead:
Иначе има филм с 10-15 % затъмнение което почти нищо, пак е прозрачно, но си е УВ защитено и не преминават топлите слънчеви лъчи.Това не е забренено, но много понага на климатика.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 10 апр 2009 19:31

blinder написа:Мда, предното стъкло и предните две неможе да се лепят с черно фолио.Един приятел в Свищов ги лющи пред полицаите :banghead:
Иначе има филм с 10-15 % затъмнение което почти нищо, пак е прозрачно, но си е УВ защитено и не преминават топлите слънчеви лъчи.Това не е забренено, но много понага на климатика.

ЗДП
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла наавтомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на лекитеавтомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Край на цитата mhihi

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 10 апр 2009 20:09

Не знам как не може като всъщност всеки ден гледаме доста коли с всички затъмнени стъкла. Значи е ясно, че може и въпросът е как ? Това се прави при регистрирането на колата в КАТ и се описва в талона или не знам къде точно но се описва, че са затъмнени фабрично. Номерът става, но не знам точно процедурата. И да цитирате закона все тая, фактите са на лице mhihi
И аз не искам да ги правя толкова тъмни, а примерно 30% или нещо такова.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 10 апр 2009 20:55

Бързият написа:Край на цитата mhihi

А ти виждал ли си 10-15 % фолио, че ми цитираш закона :?:
Първо проучи колко е и тогава михихи.
С тези опеменатите % няма никакъв тъмен отенък върху стъклото(точка)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 10 апр 2009 21:06

По случайност съм виждал фолио . А ти виждал ли си как полицаите проверяват с ключ по прозореца дали има фолио ? :lol: И как докато ти пише акт ,или те накара да го махаш пред него , не му пука дали е 15 или 215 % ? На тях едва ли толкова разпалено ще им обясняваш . Залепи си каквото пожелаеш фолио , ако искаш и ламарина си сложи вместо преден прозорец - не искам да ти казвам през кое ми е ..... Ама имай друго впредвид - видимоста през фолиото се променя , особено вечер :idea: Айде лека и не се пали толкова :beer

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 10 апр 2009 21:17

МММтака...ако четеш внимателно, дори си ме и цитирал, ще видиш какво съм писъл относно полицаите и беленето на фолио.
Явно си виждал филио досссста отдавна, защото има малко по-напредничиви технологии.
Има и гоогле...вземи почети малко.
Фолиото UVShield е голяма крачка напред в защитата от слънцето и в областта на производството на фолиа. Поради лекотата и фиността си продуктът е почти невидим, въпреки това може да се твърди за него, че е с възможно най-добрия ефект от всичките фолиа.

Почти невидимото фолио осигурява отлична прозрачност както през нощта, така и през деня. Поради голямата си прозрачност UVShield отговаря и на изискванията за поставянето на фолио на автомобилни стъкла.

Само те моля не ми казвай през коети е, че на тия дето им е през... изобщо не им е...
Айде не се пали ти, лека нощ.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 10 апр 2009 22:19

на мойте стъкла пише 70% прозрачност-зеленикави са
и 4 те, само предното не е
така че, фолио на 30%...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 10 апр 2009 22:31

Pichaga написа:на мойте стъкла пише 70% прозрачност-зеленикави са
и 4 те, само предното не е
така че, фолио на 30%...

Аз говоря за обратното... % на затъмняване.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 10 апр 2009 22:34

Това значи ли, че мога да затъмня предните странични с фолио на 30% без да имам проблем с полицаите :roll:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 10 апр 2009 22:41

Не, но вероятността да те хванат (им направи впечатление) е по-малка.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 16 апр 2009 14:36

MITKO_DVD написа:Вчера си взех колата станало е много добре за тез пари бих казал че надали някъде другаде за трез пари ще ви направят това нещо.Колега работи прецизно и пипка добре,колата ще я снимам тез дни и ще пусна снимки.проблема при мен идва обаче че стъклата ми имат доста дефекти/проблемчета ,като надрани места някви две три точици като от ъглошлайф и това сега се вижда,но пак казвам на мен ми харесва и то много,така че найстина всеки сам си решава,но на тез с хубавото фолио просто няма кой да им даде тез пари за кола на 15г.,ако е по-нова и запазена като стъкла да ,но и това е добро :wink:

.. и аз минах през сервиза .. доволен .. Шкода Октавия Комби - 230лв. със скъпото им фолио .. работят бързо и качествено хората .. казаха да мина след 2 дни за проверка .. и това е

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”