Адски гадно прекъсване ... Моля за помощ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Адски гадно прекъсване ... Моля за помощ!

Мнениеот ASvetlio » Чет 09 апр 2009 23:39

Здравейте колеги!!!
От скоро карам Голф 3 ГТИ 115 кончета и колата адски много си ми харесва.... Купих колата от познат, и знач, че грижата за нея е била завидна!!!
... Но ето, че след известно време (смисля, че е нормално за кола на 15 годинки :-) ) се появи и следният адски досаден проблем: Колата прекъсва!!! Как прекъсва - ами като се запали си държи нормално 1100-1000 оборота и след малко падат на 800. До тук добре... но при тръгване и то от време на време и при загрял мотор започва едно яко прекъсване - оборотите се менят; забива муцуната при тръгване, едни 100тина кончета рязко се загубват..... Ако не се изфорсира колата на празен ход до 5-6к оборота не иска да тръгне.... Досега съм бил 2 пъти на диагностика, като единият път ми казаха Дебитомер - Ванката 1 го оправи човека.... Казаха ми също от диагностиката, че ми се губи ламбда сондата, ама само от време на време... точно като започне да прекъсва... Изчистиха от диагностиката грешките и ми казаха да карам докато не се прояви пак проблема. Още на следващият ден заподскачах по улицата пак и след като веднага се дотътрих до сервиза ми казаха - Дебитомера е!!! Е, след това отидох при Ванката 1 и той го оправи..... В същия ден нямах повече проблеми и си казах - екстра, оправи се колицата!!! Да но не... На другия ден отново прекъсване, отново подскоци! Смених доста преди това стъпково моторче, - не е от него; сменен е температурния датчик. Има съмнения, че е от бензиновата помпа, но при движение и появяване на проблема пробвах да изключа от контакт и пак да включа на контакт (колата автоматично си "пали") та проблема не се отстранява... МОЛЯ за помощ относно проблема ми! Забрави да кажа, че не е от вакум в резервоара - карах без капачка един ден....

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Re: Адски гадно прекъсване ... Моля за помощ!

Мнениеот RS1 » Пет 10 апр 2009 0:48

газ, бензин? Бензин ..... :wink:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 10 апр 2009 8:57

не пишеш нищо за проверка на високите токове !? те проверени ли са или я проверявате само с кодочетец? той няма да ги хване!направи си пълна диагностика с мотор-тестер/Елкон/.и сподели как е.

Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ASvetlio » Пет 10 апр 2009 19:38

RS1 написа:газ, бензин? Бензин ..... :wink:

Колата не е имала никога газова уредба - само на бензин се кара.... и то 98/100 октана...

Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ASvetlio » Пет 10 апр 2009 19:43

rudoni написа:не пишеш нищо за проверка на високите токове !? те проверени ли са или я проверявате само с кодочетец? той няма да ги хване!направи си пълна диагностика с мотор-тестер/Елкон/.и сподели как е.

Нищо не ми говори това..... Къде да намеря такъв тестер - Елкон в София? Моля споделете!!!

Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ASvetlio » Нед 12 апр 2009 22:07

Колеги моля за мнения по проблема!

Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ASvetlio » Пон 13 апр 2009 21:52

:banghead:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 14 апр 2009 6:43

пробваи с кабели на свещите ....и аз имах подобен проблем и четири месеца си блъсках главата като теб до като не ги смених....скъпи са но нищо не губиш

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Вто 14 апр 2009 16:00

kamus11 написа:пробваи с кабели на свещите ....и аз имах подобен проблем и четири месеца си блъсках главата като теб до като не ги смених....скъпи са но нищо не губиш

Не са чак толкова скъпи , днес си взех Tesla T650C - 47лв. дано изкарат някоя и друга годинка :Mr Green Fun
А относно прекъсването на бензин, варианти и проблеми и решения бол, може и центровката да не е както трябва или да се е изместила, иди в читав сервиз да я проверят.

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Вто 14 апр 2009 16:22

колега и аз бях така и се оказа от дросел клапата,ходих в сервиз юве и досега нямам проблем

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 14 апр 2009 18:28

designer1 написа:
kamus11 написа:пробваи с кабели на свещите ....и аз имах подобен проблем и четири месеца си блъсках главата като теб до като не ги смених....скъпи са но нищо не губиш

Не са чак толкова скъпи , днес си взех Tesla T650C - 47лв. дано изкарат някоя и друга годинка :Mr Green Fun
А относно прекъсването на бензин, варианти и проблеми и решения бол, може и центровката да не е както трябва или да се е изместила, иди в читав сервиз да я проверят.

за моята са 160лв

Потребителски аватар
ASvetlio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ASvetlio » Пон 20 апр 2009 14:02

След почистване на свещите - проблема остава нерешен... Центровката е проверена - ОК е, Има предположения, че помпата от време - на - време на качва нужния дебит.... Мнения моля!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”