С какво да сменя царя на бъга?- Nokia N 82

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: С какво да сменя царя на бъга?- Nokia N 82

Мнениеот quattro^^ » Пет 10 апр 2009 12:54

Adnan написа:
LILO&STICH написа:нищо не се плаща.Идеята е да си платиш самата програма,ама както и в другите страни,всеки гледа да мине метър.Та така и в бг mhihi

А как става връзката с сателита, има нещо вътре вградено в телефона хардуерно ли?
Ако е така живот и здраве купувам телефон а не ГПС.

ами ти си имаш вграден gps приемник у телефона, а после си качваш подходящ софтуер на гармин или том том примерно и с малко стойки и чалъми всичко тръгва :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 10 апр 2009 13:19

quattro^^ написа:
Adnan написа:
LILO&STICH написа:нищо не се плаща.Идеята е да си платиш самата програма,ама както и в другите страни,всеки гледа да мине метър.Та така и в бг mhihi

А как става връзката с сателита, има нещо вътре вградено в телефона хардуерно ли?
Ако е така живот и здраве купувам телефон а не ГПС.

ами ти си имаш вграден gps приемник у телефона, а после си качваш подходящ софтуер на гармин или том том примерно и с малко стойки и чалъми всичко тръгва :lol:

с гармина хич не са стойки,ами цяло приключение с нагласянето на портовете mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 10 апр 2009 13:36

е ся тва е друг въпрос mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 10 апр 2009 13:37

Днес си взех апарата от ремонт. За сега работи :banana

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 10 апр 2009 19:32

LILO&STICH написа:с гармина хич не са стойки,ами цяло приключение с нагласянето на портовете mhihi

К'ви портове бе Митак?
Работа за 5 минутие като знаеш как.

И моя вече излезе от бокса, само седмица им отне за 1 минута работа. :screwy

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 10 апр 2009 20:47

:kissy:
Veso101 написа:
LILO&STICH написа:с гармина хич не са стойки,ами цяло приключение с нагласянето на портовете mhihi

К'ви портове бе Митак?

Ами Весо,той колега дето питаше си взе HP,ама нещо бъгав.Сега май на асусче се спира,та те така.Там е друга бира вечче.Не е като на нокиата

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 10 апр 2009 20:53

Aaaaa, ясно, извинявай не съм разбрал.
Ето го най-добрия форум по темата в момента:
http://www.ipmart-bg.com/index.php
Всичко си има вътре и то на български.
Има момчета там които са големи ентусиасти.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 11 апр 2009 18:34

Чувам, че на Nokia 5800 голям проблем им е говорителчето. Заглъхвало, пукало и не се чувало. Това бил фабричен дефект на първите излезли 5800. Някои имал ли е проблеми с това??

Мисля да си взимам 5800, но дали има вариант да ги накарам да сменят говорителя преди да го купя, а не след като го купя да ходя в сервиз и тн... И има ли значение от кой магазин, ще купя телефона (освен цената)?

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Съб 11 апр 2009 19:57

за пръв път чувам за такъв проблем :036: все пак тва е ЕкспресМюзик и подобен дефект ще е най-малкото странен.. при самата покупка изпробвай го и ако има дефект, ще ти го сменят предполагам

и да, има разлика освен цената - в офиц дилъри като Германос, Хенди, 2би и др, телефоните са предназначени за продажба в България, а на другите места, където са и по-евтини - за някои арабели от 5тия свят
дали освен в софтуера има разлики и в изработката, не знам - вероятно да ;)

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 11 апр 2009 20:04

Имам предвид че проблема е в самата слушалка за разговор. Не във звука, макар че и там чух че имало нещо. Та докато си говориш глъхне, пука и тн. Проблема се дължал на някакви си метални пластинки които трябвало да ги няма или нещо такова. Доколкото знам Германос са официален сервиз на Нокия и като че ли там най уверено ми изглежда.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 11 апр 2009 20:08

Калоян Кирилов написа:Чувам, че на Nokia 5800 голям проблем им е говорителчето. Заглъхвало, пукало и не се чувало. Това бил фабричен дефект на първите излезли 5800. Някои имал ли е проблеми с това??

Точно за 4 дена нещо станах много на вътре в нещата с тия технологии. Четох по нета до 04.00 сутринта. Правих тестове на телефони в какви ли не условия. Даже в форума не съм влизал :( боля ме сърцето дори и колата я оставих на 2'ри план. Жената за малко да ме поздрави с песента :
- Не си желан в този бар вече.

LILO&STICH написа::kissy:
Veso101 написа:

К'ви портове бе Митак?

Ами Весо,той колега дето питаше си взе HP,ама нещо бъгав.Сега май на асусче се спира,та те така.Там е друга бира вечче.Не е като на нокиата

Наистина излезе бъгав :( иначе в вин. мобиле е истината и сега гледам АСУС диаманд. Нокията с симбан технологията за нищо не става! Просто няма с какво да се сравнят с файловата система на вин'а. Всичко си е както в вин 95/8 просто и прозначно. Едиствен недостатък е ако не знаеш за какво става по добре да не се пипа.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 11 апр 2009 20:10

Калоян Кирилов написа:Имам предвид че проблема е в самата слушалка за разговор. Не във звука, макар че и там чух че имало нещо. Та докато си говориш глъхне, пука и тн. Проблема се дължал на някакви си метални пластинки които трябвало да ги няма или нещо такова.

Ако не ме мързи утре ще дам линк към руски сайт където чисто нова нокиа 5800 е разглобена и се вижда къде е проблема с пукането. Стига да знаеш как се държи поялник проблема се оправя за по малко от час. Но това не единствения проблем на нокията.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 11 апр 2009 20:12

Adnan написа: Но това не единствения проблем на нокията.

Бих се радвал да споделиш и другите? Ако не те мързи разбира се! :oops:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 11 апр 2009 20:25

Калоян Кирилов написа:
Adnan написа: Но това не единствения проблем на нокията.

Бих се радвал да споделиш и другите? Ако не те мързи разбира се! :oops:

Основния проблем на нокията е о.с. Тя е лимитирана до толкова ако някой се навие да пише само за нея специални програми където само нокия имат файлова система.
А при вин'а няма такова нещо, всичко може да правиш ако знаеш как разбира се.
Хардуерни дефекти се появяват при жирископа, самия факт че това е първия телефон на нокия с тоуч дисплей е нетесвено докрай за там още бъгове не съм чел. ГПС'а си губи сигнала в подножието блокове и затворени стаи зависи от коя страна е сателита. Антената на ВиФи то е малка и се иска да си прекалено близо до роотера.
Това разбира се е само какво съм чел.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Нед 12 апр 2009 11:47

Аз съм с 5800,това за говорителчето е вярно,но само ако нокиата ти е от първите партиди,в последните партиди проблема е решен,камерата не снима добре при слаба светлина,но се говори че ако го ъпдейтнеш до последния фирмуер,леко се решава проблема,някой беше казал,че ако махнеш отзад стъклото на камерата снима още по добре,незнам дали е вярно,иначе за дизайн ,удобство и екстри давам 6/6,има доста писано как да си хакнеш телефона,да ти приема неподписани програми,аз съм го хакнал и няма досега програма която да не е тръгнала,GPS-лови сигнал и стаята ми,а имам и друг навигатор за кола,той не можа д хване сигнал в колата,WI-FI е добро според мен ,и не е никак слабо,абе според мен телефона е хубав,имал съм доста смартфони,но този най ми допада.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”