Въпрос относно прегряване на ДВГ
- memfisbg
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно прегряване на ДВГ
Днес след като се прибирах от Стара Загора към Сливен разбрах,че термостатът ми се е скапал и върти само на малкия кръг водата.Така,че термостатът е за смяна-това е ясно.Това ,което ме притеснява е какво да очаквам като авария по двигателя евентуално след около 50 км изминати с поддържане на водата 100 градуса с две почивки по 5 мин.Притесненията ми се въртят нещо с гарнитури дали не съм издухал.Какво да проследя?-течове,гарнитури или нещо друго и дали имам нужда да се притеснявам въобще.И наистина километрите бяха около 50,защото винаги преди това си е работела на 90 градуса.Колицата е ПОЛО 1,4 АЕХ,много ще съм благодарен на отговори че шашкането започна
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Въпрос относно прегряване на ДВГ
хвърлих боб... гледах на кафе и накрая кристалната топка произнесе :Смени си термостата и маслото и си свиркай , сипи си и антифриз новичък има теми писано бол! За 50 км и то не си надвишавал 100-те градуса , а парното на макс дънеше ли в купето ?
- memfisbg
- Автомобил:
- Двигател:
ами за парното се сетих последните 10км, а що се отнася до маслото го смени вчера......ха така ся остава и то да се е скапало и аиде пак 60 кинта за масло
- freestyler911
наливно титанче 10/40 - 11 лева литър. Антифриз , я от ОМВ , я от шел, около 40 лева , термостат БЕР, или Валер, нищо друго! около 35 лева.
Следва надежда и късмет.(поне аз това бих направил!Мисля че щом не ти е избил антифриз от никъде да вземе да цвърчи и да пуши , не си я прегрял! )
А я кажи като пусна парното смъкна ли температура ?
Следва надежда и късмет.(поне аз това бих направил!Мисля че щом не ти е избил антифриз от никъде да вземе да цвърчи и да пуши , не си я прегрял! )
А я кажи като пусна парното смъкна ли температура ?
- memfisbg
- Автомобил:
- Двигател:
само до като пснах парното на 1 и температурата падна на 90 градуса и долугоре ги даржеше
- freestyler911
ех защо не се сети по рано ... а какво може да се случи от прегряване ти предлагам да не питаш много много за сега (няма място за излишна паника според мене )
п.п.(москфето на времето го карахме 70 километра на 100 градуса и отгоре и нищо му не стана, дори не се изметна главата , а да не говорим че и блока халуминка !
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами дано да ти се е разминало. Навремето бях прегрял старата си кола Фиат 126 /просто спря на една урва/ и 2 години след като я продадох /може и купувачът да я е прегрявал, не знам/, скъсала бутало и биелата пробила картера.
Ама няма как да го провериш /не си заслужава, щото може и нищо да няма/ И освен това така както го описваш термостата ти е блокирал в полуотворено, а не в затворено положение, или крепежните му елементи /леглото/са разбити и е пропускал по малко и от големия кръг. Като го снемеш ще видиш. На маслото и антифриза нищо им няма според мене.
- memfisbg
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще разглобя термостата да видя как се е згомнясал, а що се отнася до ДВГ-то ще се молим на дедо Боже да му нема нищо
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
100 градуса са нищо за двигателя - споко 
- memfisbg
- Автомобил:
- Двигател:
Преди няколко дена си смених термостатот,не беше се счупил но след като го потопих във вряла вода не мръдна на никаде ни на пред ни на зад.Сега съм с нов и всичко е на ред (за статистиката новия е БЕР а стария с които изкарах точно 1 година е ВРАНЛЕР ли нищо такова)Що се отнася за страховете ми да не сам прицакал нещо ДВГ-то от прегряването за сега всичко е наред (маслото си е на ред и антифриза не се губи за сега)с това проблема за сега е решен
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Май си избързал със смяната на маслото.Ако беше духнал гарнитура на главата,щеше да ти е пресякано маслото-става кото боза.Много безаварийни километри и весел Празник!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
колега само от мене не слагай бер термостат аз сложих и пак е почти винаги отворен мой колега два сменя единия задържаше постояно новия е както моя винаги отворен (почти) кофти са .това е просто съвет
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”