Свързване на реле за халогени
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Свързване на реле за халогени
Здравейте колеги!Надявам се да не повтарям някоя тема, но не можах да намеря нищо подобно на това, което ми трябва. Проблема е следния имам реле с 5 крачета и отделен ключ за фарчетата. Свързвам ги но не става - не светят. На самото реле имам номера 87, 86, 85, 30 и 87а. Някой правил ли е този фокус да ги свърже? Благодаря предварително.
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Свързване на реле за халогени
А колата е? Уточни малко. Иначе, ето теми за Голф 3 viewtopic.php?f=11&t=28191&hilit и за Голф 2 viewtopic.php?f=11&t=3507&hilit
86 и 85 захранване на релето(примерно 85 на маса и 86 + от ключа за халогените) 30 СОМ връзваш кабела който искаш да прекъсваш и го вадиш от 87
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:

Фарове за мъгла.
Мерси много!Ако може само едно уточнение относно 87а!Какво се връзва на него?
Последна промяна от ioli4 на Нед 12 апр 2009 21:22, променено общо 1 път.
Иначе колата е Пасат В 3 1990г., но аз ще вържа други а не тези дето са вградени на самата кола!!!
- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Хайде една схемка и от мен, а 87а е празно
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
L&R написа:
Фарове за мъгла.
Какво е fusebox? Да не би да е бушонерата? И какво точно се връзва там?

Точно бушониерата е. От там се взема захранване за оперативната верига, която управлява бобината на релето. Контакт 87а е нормално затворения в релето.
-
Имам едно питане. Свързах си халогените в по-горната схема която съм коментирал. Халогените светват само когато дам на къси не на габарит както би трябвало да бъде. Четох за буксата на бушонерата с кабелчето сиво с бяла лента мисля, че беше сложих на негово място реле и светнаха с габарит но въпроса е може ли без това реле да се направи защото вече сложих едно което да управлява халогените? Надявам се да не повтарям на някого въпроса. Благодаря предварително! 

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми предстои да си свържа халогените но прочетох в някоя тема че има заводско изкарани кабели за халогени от ключа за мъгла.Как да разбера дали на моят В3 има такива кабели и каде би трябвало да са.Ключа за мъгла е с 3степени.Нямам монтирани оригинални халогени а си купих други.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Би трябвало да имаш изкарани букси отпред в моторния отсек. Моята кола също нямаше заводски. После си закупих малки фарчета с голфова решетка за 4 фара. И така, с помощта на кабелите, които си седяха кротко до казанчето за течността за чистачките и оригиналните кабелчета за фарчетата + едно реле с номер 53 се сдобих с фарове за мъгла. При Мк2 Голф не са най-красивото нещо на света, ама пък определено има разлика с тях. Не на последно място искам да споделя и благодарността си към знайнайнай (Петко), който ми даде указания за релето и къде да го забода на бушонното табло.
-
Аз ползвах по-горната схема която съм коментирал вързах ги светнаха но само когато включа късите. Имам една букса със сив кабел с бяла лента на бушонерата махнах я и сложих едно обикновено реле с нормална отворена връзка и халогените заработиха както трябва. Не знам дали имам извадени кабели трябва да обърна внимание утре. Ако мога да бъда полезен на някого с нещо да пише. 

- ianek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здравейте колеги а интересно ми е ако колата е имала халогени не би ли трябвало да си има реле на таблото с бушоните
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Би трябвало да имаш изкарани букси отпред в моторния отсек. Моята кола също нямаше заводски. После си закупих малки фарчета с голфова решетка за 4 фара. И така, с помощта на кабелите, които си седяха кротко до казанчето за течността за чистачките и оригиналните кабелчета за фарчетата + едно реле с номер 53 се сдобих с фарове за мъгла. При Мк2 Голф не са най-красивото нещо на света, ама пък определено има разлика с тях. Не на последно място искам да споделя и благодарността си към знайнайнай (Петко), който ми даде указания за релето и къде да го забода на бушонното табло.
А въпросното реле може ли да се купи от всеки магазин за авточасти и колко струва ?