Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
Re: Излъгаха ли ме при смяната на съединител и маховик - 2000лв?
Тъй като съм карал Голфа на @Luciano, претрисането е много леко и се усеща едва преди самото спиране, ако човек незнае, лесно ще се заблуди, че е от криви дискове, както и ние си мислихме, когато я купи.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Накрая вече се усещаше много. Хора които не знаят за това че претриса като ги возя ме питат какво става
Днес си говорих с колега. Преди седмица си докара Рав4 2002г от немско-дизеляк. Същите симптоми. Леко притрисане... 1300 лв за маховик и незнам си колко за съеденител. Май не са само VW за... "+18"

Днес си говорих с колега. Преди седмица си докара Рав4 2002г от немско-дизеляк. Същите симптоми. Леко притрисане... 1300 лв за маховик и незнам си колко за съеденител. Май не са само VW за... "+18"
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами и на мен ми тресеше докато намалявах на неутрална скорост и когато спирах на светофар примерно тресенето си го имаше. Не съм се замислял върху това дали и с новия съеднител е така, но утре ще се загледам и ще видя. А иначе тези проблеми с демпферните маховици май го имат всички автомобили след 2000 година ... та дори и по ранни ..
Аз пък си мислех, че проблема е само при 110к.с TDI, главно 99год. но май симптомите при ПД са същите
. Това за 150000 ~ 200000км. да се разбие маховика, много ме съмнява, по вероятно е колите ни да не са на "реални" 200000км. 
Като си помисля само, че аз в нашата малка България, където не пътувам всеки ден, си правя по 3000 ~ 5000км на месец. което ще рече 40000 ~ 50000км на година, представям си за какво става на въпрос в Германия и Италия, пък после съединителя се развалял бързо, турбото му се зацапвала геометрията и т.н.т.
И после гледаш в родното мобиле, ГоУф 4 ПД 130 коня, всички екстри, в перефектно сътояние, реални километри 15000 бона, пък то и вземато здравето на тая кошница и реално и 5000лв не струва.
Басиии..... на тоз дето е измислил VAGTacho...... ай няма да продължавам, че не е хубаво

Като си помисля само, че аз в нашата малка България, където не пътувам всеки ден, си правя по 3000 ~ 5000км на месец. което ще рече 40000 ~ 50000км на година, представям си за какво става на въпрос в Германия и Италия, пък после съединителя се развалял бързо, турбото му се зацапвала геометрията и т.н.т.
И после гледаш в родното мобиле, ГоУф 4 ПД 130 коня, всички екстри, в перефектно сътояние, реални километри 15000 бона, пък то и вземато здравето на тая кошница и реално и 5000лв не струва.
Басиии..... на тоз дето е измислил VAGTacho...... ай няма да продължавам, че не е хубаво

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е нали колите трябва да се продават. Майка ми все още вярва че голфа ( 1990г. ) е на по малко километри от пасата ... а иначе не знам дали някога бих си купил нова кола .. то и те се оказват дефектни в някой случаи ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
не са те набутали колега.споко.не забравяй че ти караш ПД.там маховика няма нищо общо с тия на 90 и 110кс.--при тях е 228 а при теб е 240-размер и като цена е доста по-солен.единственото ти набутване може да е в това че на твоя маховик му е нямало --нищо ....всмисъл сменил си го профилактично.но кво пък....нали си харесваш колцата.....карай си я със здраве и си свиркай 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега, вече и аз съм на това мнение. Колата за сега се държи добре... надявам се и да продължава. Забелязах че го няма онова притрисане което преди започваше след спиране на колата и оставяне на свободна скорост, но пак тресе от някъде... ще търся проблема къде е. Сега ми оставя да си сменя амортесьорите и съм 6
Просто вече ще гледам и ще проверявам за частите по магазините или най-добре всичко от VW да си купувам ... така ще ми е най-спокойно
Много благодаря на всички за споделените мнения !!! Най-добрите сте 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. Сеат Ибиза '99 AFN - същото упражнение - 800 лв. по цени на търговците .. всичко е доста относително .. и с цените .. и с качеството .. аз съм "връзкар" на тази тема .. и го напазарувах с 30%
отстъпка .. но самите търговци много се оплакват от разликите в качеството м/у различните доставки .. явно и тези който ги зареждат пазаруват партиди от различни места .. ту Китай .. ту Турция .. ту Корея .. Индия .. Полша .. Унгария .. Германия .. Франция 

Върни се в “Дизелови агрегати”