Покрай проблемите който съм имал, най-после е време да напиша нещо положително и аз.
Днес по обяд заредих газовата бутилка до горе и тръгнах за град Бургас..
На магистралата понастъпих за кратко дали ми се събират и 4 километра да съм карал с над 120км/ч на отиване бяхме трима човека, на връщане 4-ма. На връщане не съм карал с повече от 100-110км/ч никъде.
Климатроника си бачкаше нон-стоп.
Ходих до град Бургас и се върнах и на същата колонка, на която заредих на отиване към 18.30 отново заредих до горе.
Крайния резултат беше нов поставен рекорд за икономичност(личен рекорд)
217км - 13 литра газ
или по прости сметки 4,50лв на 100км, хубавото е че не пиша за поло, голф или друг малогабаритен автомобил, а за пасат.
До вчера си мислех, че това е невъзможно.
Май темата беше за ОФФ ТОПИК, извинявам се за което.

И аз накрая да се похваля...
Re: И аз накрая да се похваля...
Далеч съм от идеята че някой чете цяла тема по-дълга от 7-8 "страници", да не говорим за 48
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Прав си, но повечето четат последните 2-3стр
Като се замисля тва е разход от 5,99л/100км газ
Що и аз не си взех 1.8 навремето

Като се замисля тва е разход от 5,99л/100км газ
Що и аз не си взех 1.8 навремето

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Похвално
даже гласувам да я закачат горе темата 

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има ли тяга колата ти?
Зависи какво се разбира под тяга.
Когато бях на магистралата на 5-та не можа да направи 3000 оборота прави 299Х оборота (120км/ч) в началото. Тогава ми се получава едно допълнително ускорение. Дадох 4-та, направих 4000 оборота и тогава дадох 5-та, за да мога да карам на 5-та в стабилни обороти (над 3000) маскимума беше 145-6 км/ч (карам за кратко както писах горе, няколко пъти за кратко, само първия път беше нужно да минавам на 4-та, не броя надолнищата...).
Междуградските пътища си изпреварва добре. Не е GTI. Не е отлично, не е много добре, но е прилично, свикнал съм и такава и не ми прави впечатление.
Когато бях на магистралата на 5-та не можа да направи 3000 оборота прави 299Х оборота (120км/ч) в началото. Тогава ми се получава едно допълнително ускорение. Дадох 4-та, направих 4000 оборота и тогава дадох 5-та, за да мога да карам на 5-та в стабилни обороти (над 3000) маскимума беше 145-6 км/ч (карам за кратко както писах горе, няколко пъти за кратко, само първия път беше нужно да минавам на 4-та, не броя надолнищата...).
Междуградските пътища си изпреварва добре. Не е GTI. Не е отлично, не е много добре, но е прилично, свикнал съм и такава и не ми прави впечатление.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Разхода зависи много от шофиора
Пасата при скорост до 90 гоеи 6/100 бензин - даже малко по-малко
С малко повече желание може да се докара същия и на газ, но за сметка на вървежа

Пасата при скорост до 90 гоеи 6/100 бензин - даже малко по-малко

С малко повече желание може да се докара същия и на газ, но за сметка на вървежа

- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
голф 2-ка 1.8 механичнат аинжекция да се похвала и аз общо 150 км 2 са били в софия кам 8:30 вечерта от ботевградско до люлин после от люлин д опицвет натоварен с 2ма човкеа и 5 чувала дарва те тоя разход ми даде
10 литра газ 150 км
или некаде към 6.5 като съм я настройвал аз а не в сервиз
10 литра газ 150 км
или некаде към 6.5 като съм я настройвал аз а не в сервиз
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Е евалата, ама струва ли си за около 1.50 - 2 лв на 100 км да си губите от динамиката на автомобилите? 

- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако искаш да пробваме да видим дали съм си я изгубил :Д:Д оная верчер на 1на 4ка тди не му се верва на човека 1-ва 2-ра 3-та и тоя спираше да дава газ щотот ставаше грозно 
иначе градско със селския ми манталитет го доакрвам до 11 12 13
ама и я карма на ркатки растояния по 5 км и тя все е студена 

иначе градско със селския ми манталитет го доакрвам до 11 12 13

- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Каква точно е колата (година на призводство и вида на мотора) и каква марка е газовата уредба?
Аз съм пред дилемата дали да сложа СТАР ГАЗ на 1.8 моноинжекция, 90к.с. ABS мотора (пасат комби - 93г.).
Аз съм пред дилемата дали да сложа СТАР ГАЗ на 1.8 моноинжекция, 90к.с. ABS мотора (пасат комби - 93г.).
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако става въпрос за моята съм писал голф 2 код Ев газовата е неква мега стар трее да вид апаспорта мисла че е 2004та Ловато като не мисля че и е сменян изпаритела и се пали само на газ и се кара само на газ
струва ли си за около 1.50 - 2 лв на 100 км да си губите от динамиката на автомобилите?
Ами защо не?
Не работя за милиони да не забравяме, че има и хора, който работят за по 400лв. Защо като може да се мине разстоянието с 8лв, да даваме 10. Днес така, утре така. Капка по капка... Икономичността и комфорта за мен са на първо място(за надеждост не пиша все пак карам VW).
Каква точно е колата (година на призводство и вида на мотора) и каква марка е газовата уредба
Колата е Пасат произведена е 89, двигателя е 96 година ADZ, 1800куб.см с карбуратор.
Газовата ми не я знам каква е. Изпарителя ми е СТАР ГАЗ(беше 130лв като мислех да го сменям, но смених само гумичките му - края на ноември). Но цялата тази икономия си мисля, че идва от скоростната кутия.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Трябвало е да засечеш когато ти свърши газта , а така както чета разбирам че си дозаредил .На полупразна бутилка не се отчита точно , пробвай зареди догоре мини 50 км и върви да заредиш пак догоре .Предполагам ще събере по малко от нормалния ти разход .С каква скоростна кутия си - код ?
Върни се в “Автогазови уредби”