Здравейте колеги,
имам един проблем или не знам и аз как да го нарека(не съм на ти с колите).
колата е с газ и предимно на газ се кара, но ме притеснява това, че когато карам на определена скорост(без значение коя) и при превключване когато освободя, оборотите падат рязко до към 200 и след това се връщат в нормално положение 900, но не гасне (на мен ми се струва като че ли се изфорсира), понякога това нещо се повтаря 2 пъти след което се връща пак на 900. питах 100 "майстора" ,но никой нищо конкретно не предложи, а само споделиха че било нормално да прави така на газ?! пробвах и на бензин да видя дали ще се прояви това нещо, но уви - същата работа. друго което съм забелязал е че при това изфорсиране, дори фаровете присветват(променят силата на светене)след което си продължава нормалната работа. това е най общо казано, ако е нужна повече информация кажете...ако някой може да помогне ще е супер
благодаря предварително
Проблем с Голф 3 ГТИ 2000 115к
-
fernando
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голф 3 ГТИ 2000 115к
ако си с турски испарител не се учудваи,аз бях с волтран и имах сащия проблем...
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Най-първото което можеш и сам да направиш ,предполагам, е да се почисти дросела (клапата), ако неможеш сам хвани някой познат или при някой майстор. Да ти я почистят хубаво с разредител да се махнат всякакви мазги и боклуци. След това като запалиш и обърнеш на газ, най верочтно ще ти държи високи обороти. Изчакваш 10-15мин компа да я регулира колкото може и после почваш да настройваш газовото до предписаните обороти на празен ход за модела.
П.С. според мен от там трябва да тръгнеш. То може причините да са много и от различен характер но първо направи това и пиши какво се е получило и дали има ефект
П.С. според мен от там трябва да тръгнеш. То може причините да са много и от различен характер но първо направи това и пиши какво се е получило и дали има ефект

designer1 написа:Най-първото което можеш и сам да направиш ,предполагам, е да се почисти дросела (клапата), ако неможеш сам хвани някой познат или при някой майстор. Да ти я почистят хубаво с разредител да се махнат всякакви мазги и боклуци. След това като запалиш и обърнеш на газ, най верочтно ще ти държи високи обороти. Изчакваш 10-15мин компа да я регулира колкото може и после почваш да настройваш газовото до предписаните обороти на празен ход за модела.
ОК ще го пробвам това да видя дали ще има ефект ... и ще кажа дали се е получило нещо
а относно мнението на фернандо? (ако си с турски испарител не се учудваи,аз бях с волтран и имах сащия проблем)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”