Здравейте колеги,
Малко съм зле технически, затова имам един (може би) глупав въпрос. Имам проблем със единия от задните амортисьори - целия е омаслен. Предполагам, че трябва да го сменя (и другия също). Някой може ли да ми помогне с информация относно размера на амортисьорите? Какво точно трябва да си взема? Имам предвид - дали има някакъв стандарт по отношение на размера, който е специфичен за модела или всички са еднакви. Все още не съм ходил да търся, че като почетох малко из нета установих,че ще трябва да събера поне 350 лв. преди да се заема с оправяне на проблема.
Замалко да забравя - става дума за Голф 3, 1.6
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят
Миро
Въпрос за амортисьори
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за амортисьори
търсачката най добре ще ти отговори. 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е омаслен значи е изтекъл и е за смяна=на двата амортисьора. В 200 кинта ще се вържеш с чисто нови барабар с шок тампоните и прашниците. Отиваш в по голям магазин (Ауто+, Евро 07, Юнитрейд) казваш си модела на колата и какво ти трява и те ще ти помогнат.- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
mirack написа:Здравейте колеги,
Малко съм зле технически, затова имам един (може би) глупав въпрос. Имам проблем със единия от задните амортисьори - целия е омаслен. Предполагам, че трябва да го сменя (и другия също). Някой може ли да ми помогне с информация относно размера на амортисьорите? Какво точно трябва да си взема? Имам предвид - дали има някакъв стандарт по отношение на размера, който е специфичен за модела или всички са еднакви. Все още не съм ходил да търся, че като почетох малко из нета установих,че ще трябва да събера поне 350 лв. преди да се заема с оправяне на проблема.
Замалко да забравя - става дума за Голф 3, 1.6
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят
Миро
Колегите са ти писало кво трябва ама аз да вметна:
Сваляш задния амортисьор и бегаш с него в магазина,че много често пичовете се бъркат и дават други,така им е омотана документациата.
Най-хубав вариант,щом си зле технически отиваш в доверен сервиз,праиш пазарлък за цена на смяната на двата,казваш на хората каква марка искаш/избор голям сал да ти се чете/
По-принцип сервизите ползват отстъпки за резервните части и може даже по-ефтино да ти излезе ако те ти ги купят.Освен това и ползваш гаранция иначе Франция.
Освен това аз като технически грамотен човек бая се измъчих за първи път като си ги сменях а ти...ще ти се ревеве.Трябват и скоби за пружини...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”