Някакви идеи от къде е проблемът и евентуалното му решаване? Автомобила е Голф 2 89г. 1.6 бензин - EZ. Благодаря Странно тракане в скоростите
Странно тракане в скоростите
Здравейте, колеги. От вчера чувам някакво тракане и предполагам, че е от скоростите. Тракането наподобява чукането на повдигачите (като при незагрял двигател). При форсиране на двигателя в свободно положение (изключен от скорост) тракането го няма. Появява се на всички предавки, само при ускоряване. Интересното е, че като ускорявам плавно тракането го няма. Когато подам повече газ, тракането се чува.
Някакви идеи от къде е проблемът и евентуалното му решаване? Автомобила е Голф 2 89г. 1.6 бензин - EZ. Благодаря 
Някакви идеи от къде е проблемът и евентуалното му решаване? Автомобила е Голф 2 89г. 1.6 бензин - EZ. Благодаря - alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странно тракане в скоростите
Провери маслото в кутията има ли няма ли колко е какво е и при желание го смени. Пробвай и нещо друго, на 1ва скорост или на 2ра по добре пусни на празен ход да пъпли едвам едвам на равен терен на 2ра и се услушвай за хъркания и чукания!
Утре ще пробвам това с 2рата скорост, ако трака значи е ...? Ще ходя и до някой сервиз, да видя каква е прогнозата. Ще пиша като има резултати 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми значи евентуално си за лагери, синхронизаторите са добре щом не стърже. Маслото кога си сменял?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Подобни симптоми има и при прецакано вътрешно каре.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
balamata написа:Подобни симптоми има и при прецакано вътрешно каре.
Да и това е много вероятно щом и при ускорение трака.Re: Странно тракане в скоростите
Здравейте> Утре ще пробвам на подемник да вдигнем колата и да се чуе по-ясно какво трака, защото се чува много тихо (почти не се усеща, трябва да се заслуша внимателно). Натоварването ще е значително по-малко от реалното и не знам дали ще се чуе нещо, въпреки това трябва да се опита.
Интересно е, че тракането изчезва като се задържи постоянна скорост.
А колкото до маслото не съм го сменял, колата я имам от 2 години и не е имало никакви предпоставки за смяна на масло, нито теч, нито нищо. Утре ще проверя и неговото състояние и ще пиша. Ще видим за какви пари ще иде реч, този ремонт. Ако е нещо фрапиращо май ще се разделям с колата. И без това искам нещо с 4 врати
Това стани да седна не е за всеки 
alex_zazy написа:balamata написа:Подобни симптоми има и при прецакано вътрешно каре.
Да и това е много вероятно щом и при ускорение трака.
Интересно е, че тракането изчезва като се задържи постоянна скорост.
А колкото до маслото не съм го сменял, колата я имам от 2 години и не е имало никакви предпоставки за смяна на масло, нито теч, нито нищо. Утре ще проверя и неговото състояние и ще пиша. Ще видим за какви пари ще иде реч, този ремонт. Ако е нещо фрапиращо май ще се разделям с колата. И без това искам нещо с 4 врати
Здр, колеги. По същество, маслото в скоростите си е екстра, потече от пробката => има достатъчно. Колата я вдигнахме тракането не се чуваше и се оказа, както казаха колегите - вътрешно каре. Майстора каза така - "карай докато започне да трака много и тогава ще го сменим, не е опасно". За работа било около 30 лева, цената на вътрешното каре не е ясна, грубо с работата около 120 лева. Това е, може да се каже, че съм доволен
Скоростите са читави 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”