Помощ за един правен въпрос

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
addicted
Автомобил:
Двигател:

Помощ за един правен въпрос

Мнениеот addicted » Пон 13 апр 2009 0:20

Моля,ако има тук колеги,занимаващи се с право да ми кажат дали има риск,ако подпиша договор със следната клауза (в случая аз съм Наемодателя):

21. При ВИНОВНО нарушаване на някоя от клаузите на Договора от Наемателя, Наемодателят може да го прекрати едностранно с едномесечно писмено предизвестие.

п.с: думичката "виновно" силно ме безспокои.Но наемателите държат тя да присъства в договора.Има ли шанс да ме врътнат по някъкъв начин? (До сега съм чувала само за договори тип "ако бъде нарушена някоя от клаузите,то договора се разтрогва".)

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Помощ за един правен въпрос

Мнениеот Pichaga » Пон 13 апр 2009 0:32

1. Виновно е окей, но
а/ хем вина, хем 1 месец-много е-или се дава срок да се поправи нарушението или се прекратява, но 1 мес е много
много по-важно при наемите е да се оформи плащането на наемната цена, последиците от неплащане или закъсняло такова, освобождаване на имота, взимане на гапанционен депозит
тоя общ текст да не те притеснява, просто махни 1 месец изобщо от клаузата

Потребителски аватар
addicted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addicted » Пон 13 апр 2009 0:53

Благодаря много за бързия отговор :beer :обичам ви

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 13 апр 2009 9:21

http://www.vwclub.bg/: Денонощни юридически консултации :applause:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 13 окт 2009 12:27

Имам нужда от малко помощ :)
ПЪЛНОМОЩНО

Подписаната: 1...................... - ЕГН................., л.к. №.............. / ................. г. изд. от МВР -Шумен, с постоянен адрес: гр. Нови пазар

УПЪЛНОМОЩАВАМ

Съпруга си ........................ - ЕГН .................., л.к. №............. / ............... г. изд. от МВР -............, с постоянен адрес: гр. Нови пазар

СЪС СЛЕДНИТЕ ПРАВА:

Да ме представлява ГЕНЕРАЛНО пред Сектор КАТ - "Пътна полиция" при РДВР на МВР - гр. Шумен, държавни, общински, съдебни институции и всички трети лица, включително и пред застрахователи, по цялостната процедура по застраховане, както и получаване на застрахователно обезщетение, и държавни институции данъчни -подаване на декларации, плащане на данъци, такси, данъчни актове и др., митнически -пред съответното митническо учреждение, при което преминава държавната граница на Р. България, КАТ - включително подмяна на табелите с регистрационните номера и свидетелство за регистрация на МПС, ДАЙ ,ТАП и др.], ползването като вещ, в страната и чужбина, включително и като такси, както и при извършването на всякакви разпоредителни и учредителни (в залог) действия, чрез правен способ, условия и цена, каквито намери за добре (продава, дарява, заменя изцяло или на части), включително като договаря САМ СЕБЕ СИ по смисъла на чл.38,ал.1 от ЗЗД, и когато представлява трети лица, БЕЗ ДА МИ ДАВА ОТЧЕТ за извършеното, както и да бракува цялото МПС и да бракува и сменя двигателя, включително като подписва всякакви документи при упражняването на гореописаните права.

НАСТОЯЩОТО ПЪЛНОМОЩНО Е БЕЗСРОЧНО!

ПРЕДМЕТ НА ПРАВОТО: съсобственото ни МПС - лек автомобил: марка: ............ модел : ........... цвят черен с рама: №......... ,двигател: № ................., с регистрационен № .........................

УПЪЛНОМОЩИТЕЛ:.....................................................

Виждам че е посочен чл.38,ал.1 от ЗЗД - дали няма някаква промяна.
Мога ли да ползвам образеца и само да отида за заверка при нотариус?
Като "ПРЕДМЕТ НА ПРАВОТО" може ли да се посочат две МПС-та или за всяко трябва отделно пълномощно?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 13 окт 2009 13:16

чл. 38 е така
може да посочиш и две МПС-та

Потребителски аватар