Заводската Музика на Голф 5 vs Усилвател ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: Заводската Музика на Голф 5 vs Усилвател ?

Мнениеот misho_GTI » Чет 09 апр 2009 10:06

Peteff написа:а има и усилватели , които взимат сигнал от самите изходи за тонколонката . демек не ти трябва лине оут.примерно този
http://caraudio-bg.com/Kenwoodkac6203.htm
аз съм с такъв и съм доста доволен

При такъв Hi-вход, се губи качеството назвука след усилвателя.
По-добре да си сложи онази "магия" и да си избере усилвател.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 09 апр 2009 12:09

може не съм специалист

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 09 апр 2009 12:10

Peteff написа:може не съм специалист

И аз не съм.

Последна промяна от misho_GTI на Пон 27 апр 2009 14:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 09 апр 2009 13:10

То в усилвателя след Hi-input я има същата оная магия ако не и с по-добре изпълнена схема. Вие как точно си мислихте, че се понижава сигнала в усилвателя, може би с Win zip :D :D :D

И двата варианта имат същия ефект към качеството. Даже да се използва преобразувателя на стъпалото според мен е по-добре защото той има радиатор.

Схемата е следната: на входа на преобразувателя влиза сигнал с мощност 2х10-15W, а на изхода са миливати. Остатъчната енергия излита в атмосферата като топлинни загуби. При липсата на радиатор става интересно.

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Съб 11 апр 2009 7:19

radi_nrj -''Схемата е следната: на входа на преобразувателя влиза сигнал с мощност 2х10-15W, а на изхода са миливати. Остатъчната енергия излита в атмосферата като топлинни загуби. При липсата на радиатор става интересно.''

Маи нещо си се объркал ,или някои те е излъгал :screwy .Преобразувателя представлява резистори свързани в схема делител на напрежение .Стоиноста на резисторите е в килооми ,мощността е минимална ,какви радиатори бълнуваш.

А качеството е по-лошо ,когато се ползва high input ,защото усилвателя на стъпалото усилва нелинеините изкривявания на усилвателя на автосд-то.Преобразувателя не внася никакви изкривявания . :012:

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 11 апр 2009 10:34

Аз имах това радио RCD300 с MP3.сега го смених с голямата навигация RNS510.Разликата в звука е огромна.На RCD-то отзад има 2 букси за антената и един голям скарт куплунг за всичко останало

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 апр 2009 8:58

vwghost написа:Маи нещо си се объркал ,или някои те е излъгал :screwy .Преобразувателя представлява резистори свързани в схема делител на напрежение .Стоиноста на резисторите е в килооми ,мощността е минимална ,какви радиатори бълнуваш.

А качеството е по-лошо ,когато се ползва high input ,защото усилвателя на стъпалото усилва нелинеините изкривявания на усилвателя на автосд-то.Преобразувателя не внася никакви изкривявания . :012:

:D :D :D никой не ме е излъгал а сам се увъртях (10-15W мощност се получават като товара е 4 ома, а при няколко килоома товар мощнотта ще е минимална), но както и да е ти се опитваш да кажеш, че преобрезувателя елиминира нелиненити изкривявания (не съм съгласен, При такава минимална мощност и изкривяванията са минимални). Другото което излиза е, че от High input на стъпалото сигнала се подава на крайните транзистори без да мине през същата схема от резистори :?:

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Пон 13 апр 2009 15:09

radi_nrj явно ще се наложи да кача снимка на схемата за да се разберем.Показвам схема на PIONEER-TS-WX100BPA ,на входа,high input е sp input .Резисторите които намалят напрежението са R101,R105,R103 и R102,R106,R104 .Както се вижда на схемата сигнала от колоните минава през резисторите и постъпва в чинчовете .Разликата е че когато се ползват sp input ,сигнала е преминал през краиното стъпало на сд-то и в звука има прибавени шумове ,които се усилват в последствие от усилвателя на стъпалото.Когато се ползват чинчовете тези шумове се изключват на практика тъи като сигнала на сд-то излиза от тонкоректора на сд-то.Надявам се че сега ме разбра :beer .

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 апр 2009 15:42

vwghost - опитваме се да обясним едно и също нещо: Дали ще се ползва външен преобразувател на сигнала или тоя дето си го има в самия усилвател е все тая и най-добре си е Line out->Line in ама някаде по пътя се разминахме :beer . То всяко нещо по пътя на сигнала внася по нещо от себе си.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”