Решен проблем с карбуратур пиербург 2е2
-
alex26
- Автомобил:
- Двигател:
Решен проблем с карбуратур пиербург 2е2
Здравеите колеги колата ми е голф2 1,6 мотор с карбуратор пиербург 2е2 ! Имах доста проблеми с този карб, колата се давеше цапаше свешти ауспуха винаги черен гореше много и нямаше тихи обороти! Първо се започна едно ходене по маистори,а както знаете много от тях са гола водичка гледат да ти вземат самопаричките и ништо обшто взето не правят! После се отчаях и започнах аз да си я правя, по точно да импровизирам, наи напред смених чукчето кабелите и свештите, но проблема не се реши!След това свалих целият карб като саштевременно изчетох всичката литература за него която намерих в нета и и тука във форума! След като го свалих установих че има няколко скасани маркуча на вакумите, намерих схема и ги смених всичките като ги варзах както е по схемата!Качих го с надеждата , че ще се оправи но положението си беше саштото, може би малко по добре но почти никаква разлика! На студен мотор нямаше никакви обороти трябваше да карцам гаста за да не изгасне на топла пак работеше но като изклуча от скорост гаснеше това на бензин докато на гас нямаше никакви проблеми!А на бензин се спаваше и изобшто не варвеше!Нямаше как свалих го пак пак много четене по форумите и пак много снимки и схеми тогава го разглобих целият и го почистих качих го пак и проработи малко по добре но пак не беше както трябва!Работеше добре започна да варви по добре но нямаше тихи обороти като загрее мотора, на студен мотор над 2500 оборота придарпва6е яко докам 3000 и после поемаше някакав ужас измачи ме тотално този карб!А сашто така на студена даржеше мн малки обороти и претрисаше като чели всеки момент ще изгасне!Тогава реших че е от смукача и на една снимка видях че има белег на смукача и на корпуса на карба сложих го точно на белега изчаках я да истине и запалих оборотите бяха кам 1300 викам си супер на студен мотор е нормално, но като загря малко изгасна сама на топла нямаше никакви тихи веднага гаснеше!Тогава свалих жиглиора за празния ход и го исдухах на един компресор от него излезна кал!качих го и се оправиха оборотите!На сттуден мотор пак тресеше като минеше 2500 об смених и ваздушня филтар и спря и да предарпва сега е часовник и на газ и набензин!УСПЕХ НА ВСИЧКИ С ТОЗИ КАРБ!!!!!
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Решен проблем с карбуратур пиербург 2е2
Колега качи снимката с белезите на смукача.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
А разхода оправи ли се? Колко ти харчеше преди, колко сега, че и аз имам подобен проблем.
-
alex26
- Автомобил:
- Двигател:
lozan67 написа:Колега качи снимката с белезите на смукача.
-
alex26
- Автомобил:
- Двигател:
salamaleikum написа:А разхода оправи ли се? Колко ти харчеше преди, колко сега, че и аз имам подобен проблем.
Ами оправи се да на бензин ми падна доста, градско без да я натискам и сам в колата е кам 7л. Много сам доволен сега е супер но след толкова маки си заслужаваше!
-
ivan_t_t
- Автомобил:
- Двигател:
ще дадеш ли линкове към някои страници на които има повече инфо за карбуратора и смукача.аз имам същия проблем като теб,голф1-1.6,гасне без подаване на гас,сега държи високи обороти,всеки път различно.
-
alex26
- Автомобил:
- Двигател:
ivan_t_t написа:ще дадеш ли линкове към някои страници на които има повече инфо за карбуратора и смукача.аз имам същия проблем като теб,голф1-1.6,гасне без подаване на гас,сега държи високи обороти,всеки път различно.
Ето ти един много полезен но е на руски успех
http://www.botik.ru/auto/vw/carb/2e2.ru.html