Датчици голф 2
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Датчици голф 2
Колеги за какво служат двата датчика на тройника от задната странана главата пред свещите? Единия маркуч отива в радиатора отгоре, другия отива във водната помпа.Единия датчик е отгоре другия отдолу на този пластмасов тройник.И ако не работят какви са признаците и какво се нарушавав работата на мотора.Колата е 1.6 Карбуратор 2е2.Благодаря предварително.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчици голф 2
единия датчик трябва да е за показанията на уреда за температурата на таблото, а другия трябва да е за компютъра
като се прецака тоя за компютъра и колата няма стабилни обороти и като е студена забива нос като и подадеш газ
щом питаш явно има някакъв проблем - какви са и симптомите?
погледни тази тема viewtopic.php?f=5&t=139506
като се прецака тоя за компютъра и колата няма стабилни обороти и като е студена забива нос като и подадеш газ
щом питаш явно има някакъв проблем - какви са и симптомите?
погледни тази тема viewtopic.php?f=5&t=139506
Последна промяна от moimoimoi на Пон 13 апр 2009 20:14, променено общо 1 път.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
2E2 - компютър

Иначе за температура на водата...
ПП на тази от аватара ъпгрейднах от Пентиум 2 на Пентиум 5 - 64 битов
Иначе за температура на водата...
ПП на тази от аватара ъпгрейднах от Пентиум 2 на Пентиум 5 - 64 битов
прав е колегата черния е за прибора, а синия за компютъра
Когато колата е загряла ако откачиш черния датчик стрелката на прибора пада на нула

кажи за някакви симптоми
Единия датчик е за карба, другия е за подгрева на колектора.
Датчика за уреда на таблото е малък и е отстрани на главата!
Датчика за уреда на таблото е малък и е отстрани на главата!
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Симптомите са: няма обороти студена, като се запали при рязко подаване на газ заглъхва и забива нос след 2500 оборота докато не загреее.И другото, е че при подаване на контакт докато мига датчика би трябвало оста на вакумната мембрана да натисне дросела за да има обороти студена и когато е студена харчи 20/100 бензин няма газова. Ще съм благодарен за съвети, а и как мога да ги диагностицирам дали са повредени

- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска реших да се позанимавам малко и установих, че датчика отдолу е за стрелката на температурата а тези отгоре когато ги махнех докато работи студена колата при рязко отваряне на дроселовата клапа тресеше яко после като стрелката стигна средата и отвори термостата и закачени и откачени колата се изфорсирваше добре.Та за какво са тези отгоре двата червения и сивия на втората снимка.И за какво е този отстрани на главата на първата снимка , щом за стрелката е този отдолу на тройника третата снимка. 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Този на първата снимка със сигурност е за маслото, защото скоро го сменях - течеше яко от там. Какво точно прави не знам - най-вероятно е вързан към лампичката за маслото на таблото, която мига докато си на контакт.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Значи първата снимка отпада остават двата датчика от горния край сивия и червения.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Хубава темичка... и аз да използвам момента че когато колата ми е студена и играят оборотите... оборотомер нямам но леко си претриса после нормално и така докато не загрее
става дума за голф 2
с електронен карбуратор...
става дума за голф 2 - gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли не може да ми каже за какво са датчиците и как да ги проверя дали работят, за да знам дали да ги сменям 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ok де,пак ще опитам да го кажа
тез двата датчика са на тройника на охладителната система-следователно мерят температурата на охлаждащата течност
единия е за уреда на таблото
другия е за компютъра или карбуратора
закачи им буксите, колата да е загряла до работна температура,след това вадиш едната букса от някой от датчиците и гледаш дали на таблото ще се промени показанието за температурата,ако се промени/трябва да спре да отчите/значи тоя датчик на който си извадил буксата е за таблото,другия остава да е за компютъра или карбуратора,предполагам си с електронен карбуратор ?
цитат:Симптомите са: няма обороти студена, като се запали при рязко подаване на газ заглъхва и забива нос след 2500 оборота докато не загреее.И другото, е че при подаване на контакт докато мига датчика би трябвало оста на вакумната мембрана да натисне дросела за да има обороти студена и когато е студена харчи 20/100 бензин няма газова. Ще съм благодарен за съвети, а и как мога да ги диагностицирам дали са повредени
явно датчика който ти е за карбуратора не работи и като е студена колата се подава много бензин
тез двата датчика са на тройника на охладителната система-следователно мерят температурата на охлаждащата течност
единия е за уреда на таблото
другия е за компютъра или карбуратора
закачи им буксите, колата да е загряла до работна температура,след това вадиш едната букса от някой от датчиците и гледаш дали на таблото ще се промени показанието за температурата,ако се промени/трябва да спре да отчите/значи тоя датчик на който си извадил буксата е за таблото,другия остава да е за компютъра или карбуратора,предполагам си с електронен карбуратор ?
цитат:Симптомите са: няма обороти студена, като се запали при рязко подаване на газ заглъхва и забива нос след 2500 оборота докато не загреее.И другото, е че при подаване на контакт докато мига датчика би трябвало оста на вакумната мембрана да натисне дросела за да има обороти студена и когато е студена харчи 20/100 бензин няма газова. Ще съм благодарен за съвети, а и как мога да ги диагностицирам дали са повредени
явно датчика който ти е за карбуратора не работи и като е студена колата се подава много бензин
- _NqKoI_
За колегата който е пуснал темата незнам... но аз сам на газ.. на газ и на бензин ми го прави тоя номер и утре ще потърся датчик и да видим... е разбира се преди това ще видя кой е за таблото и кой е за крабуратора

- Bobcho_82
- Двигател: GU+
Черният датчик е за уреда на таблото а кафявият е за подгрева на карбуратора.То даже нее датчик а се води термо ключ който на 60 градуса спира токът към "таралежа" под карбуратора.
- _NqKoI_
При мен е син датчика а другия си е черен...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”