направи си евтино гориво

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

направи си евтино гориво

Мнениеот tatenceto » Пет 10 мар 2006 21:09

заимствано от www.offroad-bulgaria.com и на Людмил
прочетете и си кажете мнението
http://www.stote-duba.org/pantone_bg.html

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 10 мар 2006 21:23

Само за бензинови ли е?Този камион на снимката ме кара да си мисля,че не...ама знае ли човек.... :?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 10 мар 2006 21:25

веселин написа:Само за бензинови ли е?Този камион на снимката ме кара да си мисля,че не...ама знае ли човек.... :?
до колкото разбрах от прочетеното в темата става за всякакви мотори без двутактови

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

xm

Мнениеот Stoi » Пет 10 мар 2006 22:03

това го знам от години ! Нямя време да се пробва :(

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Съб 11 мар 2006 0:06

няма ли някой които да го е пробвал? или да е решил да го прави :?: ?

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Съб 11 мар 2006 0:59

аз явно съм олигофрен,не го прочетох цялото но това което разбрах нещо не ми се връзва.
начи ако искаш да си сложиш такова нещо си махаш радиатора гърнето иии карбураотра и слагаш това "нещо" в колата свързваш го в новия "модифизиран" карб и караш с батомобила дето харчи кат мотопедка????
така ли? :oops:

Последна промяна от asskoGTI на Съб 11 мар 2006 9:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 11 мар 2006 8:50

Око да види-ръка да пипне :wink: На картинки нещата изглеждат много добре,но в действителност как са.....дано да е вярно! :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 14 мар 2006 0:18

Много интересна насока за занимание :wink:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 15 мар 2006 17:55

NovobranecGT написа:Много интересна насока за занимание :wink:
ако прочетеш темата от *оффроад* ще видиш че момчетата напредват и то много

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 15 мар 2006 20:44

Тази статия я прочетох доста внимателно.Найстина всичко е възможно и осъществимо. Но Цената няма да е хич малко особено като си помисля че всичко трябва да се приспособява и наглася. От друга страна си мисля че ефекта и смисала че е в по големите двигатели.При малките двигатели мисля че ще е неефективно.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Сря 15 мар 2006 22:32

Абе тя ако е така както пише ще е супер дори и при малки двигатели.
Друг + е, че като се замисли човек щом намалява триения и износвания и масло се сменя след много повече киломерти значи може да се надуе двигателя и да стане няколко пате по-мошен :?: :twisted:
Там пишеше :
Първият прототип, онструиран от Пантоне работи 7000 часа без смяна на масло и свещи, докато един обикновен двигател работи до 700 часа.

значи мойто голф-е от 90 кончета може да стане 900 :lol: и износването на двигателя ще е както е било преди и пак на 10 000 километра ще му сменям маслото :D ама понеже другите части няма да издържат и аз не съм лаком поне 200 да стане :shock се кяр и ще гори супер малко

P.S. ами дали може на коли с метан да се ползва тава чудо (тогава сигорно ще вземе да ми пълни ботилката) :D

но ако някой го е пробвал и има поне минимален ефект си заслужава
лично мое мнение е че нещата няма да са точно така както пише защото хората не са толкова тъпи че от 99г до 2006 да не е навлязло масово. И при положение, че хората мислят как да направят коли които да вървят на "вода" защо да не си решат проблема с това??
При положение че гледах по телевизията как някакъл учен някъде в азия открил как да се прави от фекали гориво което пак ще струва нещо нали трябва да се приработва. Тука иде пак моя въпрос защо се мъчат, а не ползват опита на човека който неще никаква печалба, а просто иска да оправи света??
Кажете защо разните еко организации още на са се надигнали срещо задължителното му използване при МПС-тата като се надигат за някъкви дребни глупости???

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 15 мар 2006 22:39

Кой ще се надигне бе човек.Ако разрешата ами тези нефтени компании на кой ще си продават горивата. Има сума неща измислени и не от вчера, а много одавна. Но всичко се скрива и копува от тези компании.Един ден като свършат запасите пак коза е в тях!!! Целия свят е една помиинна яма. Само виж колко войни са станали и колко пари са отишли на вятъра.Ами ако ги бяха дали на бедните нямаше да има глдани.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Сря 15 мар 2006 22:59

1-во хората са си ги изкарали парите те решавак какво да правят с тях ако щат могат да ги изгорят.
2-ро това не е потулено, а е побликувано в интернет и е предоставено на всички напълно безплатно.
3-то ако има такъв ефект защо няма някой който да се похвали, че бачка и да почваме и ние да си правим такива добавки.
4-то след като има сведения, че петрола на земята ще се изчерпи до 2000 и някоя си година защо, не го вавеждат това нещо?? Ще кажеш защото всичко на този свят се прави за пари което ме навежда до 5-тото което е
5-то защо този пич като държи в рацете си едно голямо откритие от което не може да изкара пари, а може да изкара много пари, та защо не го комерсиализира и не стане богат??
6-то след като знаем, че българите обичат ефтини неща еми след като тоя пич е толкова благонастроен към света еми не можещ да ме убедиш, че няма да се намери някои предприемчив българин който да пусне това откритие на бъкгарския пазар примерно на цена от 1000лв и да прави пачка човека. А и всеки би си го позволил след като слагат газ хората и спестяват някакъв минимален % . Защо да не даде 1000-2000 лв и да направи такава зашеметяваша икономия на гориво
Ford Chevy снабдена PMC-GEET не гори повече от 5,6 лl/100 км, за сравение на 16,8 л консумация безPMC-GEET

мойта колица гори 6-7-8 на 100 еми с това изобретение ще одари 2 на 100 градско :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 16 мар 2006 23:26

На мен ме ми е ясно как така мощността се запазва, а износването намалява :shock Да кажем, че маслото има по-дълъг живот, защото мотора е по-екологичен(от горивото), но следкато имаме мощност, имаме и натоварване на детайлите, как то изчезва а мощността не изчезва :shock Прав ли съм или не съм чел внимателно статията :?:

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Чет 16 мар 2006 23:47

ами просто се смесват
25% гориво (бензин, мазут, използувано машинно масло, суров петрол и т.н.) + 75% вода (дъждовна, от чешма, от водоем или речна)

Предимства на тази система

99% елиминиране на вредните отпадъчни продукти произвеждани от коли и камиони
Увеличаване автономията на двигателя до 300%
Предпазване на околната среда чрез рециклиране на отпадъчния продукт.
Животът на двигателя се нараства 10 пъти
Премахване на карбураторите и катализаторите (катализаторите далеч не са толкова ефикасни колкото ни карат да вярваме)
Значително намаляване на разходите по транспорта
Намаляване експлоатацията на природните ресурси
Намаляване на риска за замърсяване на океаните (потъване на петролоносачи)

с две думи слагаш на колата вода и тя почва да върви много по-добре, гори по-малко и върви повече (МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В ДОМА СИ ) :D

P.S. Ако има и 10% реалност в това изобретение си слагам веднага

Върни се в “Направи си сам!”