Какъв акумулатор да си взема ?
- team_drg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какъв акумулатор да си взема ?
за голф 2 1.8 16в Кр колко ампера ? да е 
Последна промяна от Varbona на Чет 16 апр 2009 16:10, променено общо 2 пъти.
Причина: Какав акумолатор да зема ? Олеле
Причина: Какав акумолатор да зема ? Олеле
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какав акумолатор да зема ?
52-55 мисля че е добре 
- team_drg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хммм мисля 4е ще е доста слаб 
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
ОМГ, моя е 1.6 а е с 75А... Я си виж книжлето какво казва
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:ОМГ, моя е 1.6 а е с 75А... Я си виж книжлето какво казва
Колега ако си с дизел нормално ако си с бензин не ти го зарежда напълно 100% тва са прекалено много ампери за 1.6 ако е бензин.На един приятел PL 129 коня кара с 55 Ah вече 3 години и няма грижи.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
колега има си каталози хубавите акумулатори като бош,магнет марели,ексайди и т.н. предлагат за нашите коли акумулатори с малък ампераж и лек завишен стартов ток.аз зех бош силвър който е ако се не лъжа 44 или 45 ампера ,карам 1.8 90к атоя акумулатор го дават до 2000 кубика,смятай все пак тва не са български умрели акумулатори да ти тряя 1000000000000000 ампера за да изкараш 1 година.имам само едно хубаво наблюдение от българските-това е монбат,който го водят с повишен стартов ток,беше жълт с разменени полюси(не пасваше на голфовете),но стана той е добър карах с него мн дълго време.но май бях чул че са ги спрели от производство виж питай тук таме ги има по малките магазинчета.дано съм ти бил в полза
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
gsisport написа:StS написа:ОМГ, моя е 1.6 а е с 75А... Я си виж книжлето какво казва
Колега ако си с дизел нормално ако си с бензин не ти го зарежда напълно 100% тва са прекалено много ампери за 1.6 ако е бензин.На един приятел PL 129 коня кара с 55 Ah вече 3 години и няма грижи.
Некъв италиянски е - иначе е бенц, до са не съм имал проблеми с акумулатора
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има една приказка и отдавна се замислям дали не е вярна ... та един приятел ми казваше че нама такава дума в България като оригилно нещо ..... а пък един дру приятел ми казваше "колкото повече, толкова повече"
... май и двете ще са ти от полза в момента .... замисли се дали ти се дават повече пари за марки като Bosch и др. в крайна сметка взимаш едно и също менте , по важно е гледай гаранцията да е по голяма и условията по нея да са добри. Амперчасите тука в сила е втората приказка колкото повече толкова по добре с надеждата зимата по лесно да палиш и по малко да те оставя без ток, ама това е относително щото ако е боклук качеството пак ще те остави зимата без значение амперчасите , та горе долу излиза че покупката ти ще бъде на късмет каквото уцелиш ... Та може би най правилния избор е да вземеш акумолатор колкото се може по евтин и с колкото се може повече амперчаси и гаранция , пък каквото излезе ... а инече винаги ще се намери майстор да ти каже че си е взел Bosch и е много доволен от него щото е изкарал повече години от на колкото му е колата
пък е дал само 3 пъти повече за покупката а в същност го е яд че се е прецакал та ако може и на теб да го пробута
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
на последния колега тоя от софия да му спомена боша е с 20 40 лв по скъп и карам вече 1 една година без да го погледна а тапия монбат сгъна на 7 месец като се застуди и тва нее единична случка имам още хора пострадали от "хубавите"евтини акумулатори толкова от мен,бош сух да не се занимаваш с глупости ейт ва е истината
- team_drg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
та така и не разбрах колко е наи добре да е ас мисля над 70 6тото кр-те са много податлижи на тока 
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
Вземаи един AC Delco 62Ah за 200лв. и ти си човека 
- krauser
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв акумулатор да си взема ?
http://www.varta-automotive.com/index.php?id=43
p.p.ако нямаше значение какъв да бъде акумолатора щеше да има два вида
p.p.ако нямаше значение какъв да бъде акумолатора щеше да има два вида
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какъв акумулатор да си взема ?
виж си динамото колко ампра е?аз на ААМ 1.8 75к.с. съм с 70А динамо и 77Ампера акумлатор Искра и нямам никакви грижи вече 1 годна,с стари Монбат издаде багажа на първате година(имам музика амп 2x30fuse)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”