Колеги забелязах от няколко седмици че когато ускоря след 95км/ч започват постепенно едни силни вибрации във волана. По-силни от обичайните придружени с виене от дясно! Пикът на вибрациите е при 100км/ч и изчезват напълно при 110 както и виенето?!
лагер съм изкючил защото трябва да вие постоянно, а не само при определена скорост. някви др идеи???
и още едно въпросче...коллко струва смяната на тампоните на задните амортесьори?

Виене и вибрации при 100км/ч Б3
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене и вибрации при 100км/ч Б3
има вероятност да не са ти балансирани гумите или да са паднали тежестите за баланс
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Разбалансирани гуми, криви джанти, на мен ми тресеше волана от натрупан и заледен сняг на носачите /сериозно количество/, но сега е вече лято и не би трябвало да е от това.
П.П. Сигурен съм, че търсачката ще изкара много интересни неща.
П.П. Сигурен съм, че търсачката ще изкара много интересни неща.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
И двете причини са от небалансирани гуми или гума с крив грайфер и балони - при мен се разбалнсираха в следствие от много дупки и достата км-та без баланс и ефекта е точно такъв - вие доста по-осезаемо вече при около 90-110км/ч и отделно от това тресе волана при същата скорост....ако при тази скорост натисна и спирачка тресенето св усилва и не е заради криви дискове понеже са прави а заради увеличаването на натоварването на предния мост и съответно по-голямото усещане на биенето.
Успех!
Успех!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За виенето колегите са ти казали, за смяната на задните амортисьори при нас взимат по 20лв на амортисьор, но се намират и хора за по 15лв да ги сменят.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да се има в предвид и друго - почти всички Пасат-и от тези години имат едно специфично виене между 70 и 90 км/час (зависи от конкретния),което няма как да се премахне - има хора дето са сменяли всичко,което са се сетили и колата си вие и си вие - то вътрешни карета,то външни,то полуоски,лагери на главините,цели скоростни кутии - вие си.Това е приетно за констурктивен недостатък и се отдава на диференциал - просто се свиква - то не е много силно виене ама ако нямаш музика в колата си се усеща - осезаемо се засилва при биещи гуми и става до около 100-110км/час.
За амортисьорите - на комбито се разхвърлят всичките пластмаси в багажника - неприятна работа ама...така се прави.За цена не мога да ти кажа обаче нищо - аз си ги сменях сам.
Успех!
За амортисьорите - на комбито се разхвърлят всичките пластмаси в багажника - неприятна работа ама...така се прави.За цена не мога да ти кажа обаче нищо - аз си ги сменях сам.
Успех!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз имах такъ проблем от крива задна гума.
- wo0feR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мерси...оказа се баланс а отзад е направо салата (говоря пластмасите) и тампони и малко луфт ще тряя и ново задно гърне явно щото беше много изгнило
Последна промяна от wo0feR на Сря 08 апр 2009 20:34, променено общо 1 път.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мене проблема беше, че около 103км/ч започваше да тресе и влиза в някакъв резонанс.. оказа е изпуснал заден амортисиор.
Да не пускам нова тема ще попитам тук ако не възразявате,проблема е долу горе идентичен,като съм на 5 предавка с около 80 км/ч като изключа от скорост волана започва да трепери,но като включа и подам леко газ вибрацията изчезва.Вчера изправих двете предни джанти сложих летните гуми/и със зимните го правеше/ ,баланс,амортисоьорите са нови на 2 месеца.Някой да е имал подобно "приключение" и да го е отстранил? п.с. външните каретата са за смяна ,ако е от значение 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
vladtod® написа:Да не пускам нова тема ще попитам тук ако не възразявате,проблема е долу горе идентичен,като съм на 5 предавка с около 80 км/ч като изключа от скорост волана започва да трепери,но като включа и подам леко газ вибрацията изчезва.Вчера изправих двете предни джанти сложих летните гуми/и със зимните го правеше/ ,баланс,амортисоьорите са нови на 2 месеца.Някой да е имал подобно "приключение" и да го е отстранил? п.с. външните каретата са за смяна ,ако е от значение
Последното си има значение, когато на скорост подадеш газ осигуряваш обиране на луфтовете от износванията и шума се позагубва(поне аз така си го обяснявам).

А, колега Wr450f

Доста си потракват в завой,но дали има връзка с трептенето на волана когато съм на скорост при 80 км/ч и като изключа да изчезват 

- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
небалансирана джанта ... а виенето ... лагер на полоска ???другото при мен такова блъскане излезе с лагерче на кормилната щанга .... (на волана) след смяна си е перфектен (а преди от такива вибрации дори сменяше малко по малко посоката на движение) .... при въртене на волана има ли пукане усещаш ли го ... ако има ..значи е това !
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
тук аз се замислих за нещо съвсем друго колега,но за тази цел първо с какъв мотор си ,та аз си мисля за демпфер на полуоската,така наречния балансьор,виж дали си е на местото,ако изобщо имаш такъв,той причинява вибрации,виж има мн статии в форума за него