ако можеш ги сменяи ако не стискай палци
хайде, време е за зимни гуми
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
-
Гост
- quattro
- Автомобил: Passat B35i
- Двигател:
red_jetta написа:mladvampir написа:... снощи трябваше да спирам по-екстремно и спря без проблем!
![]()
![]()
и аз спрях вчера, но на 30 см от предната кола.![]()
а зимните гуми стоят в мазето. ще ги слагам, да съм спокоен.
и аз успях да спра на едно такова екстремно спиране,
но малко по-близо от всякакви малки величини за разстояние
-
stil
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Основният недостатък на каучука е стареенето, изразяващо се във втвъдряване (загуба на еластичност), което в напреднала фаза води и до видимо напукване. Този процес е необратим във времето и не зависи от степента на износване на протектора. Последствията от него се проявяват особено добре при минусови температури. Така че, дори гумата да не е употребявана, ако е престояла достатъчно дълго време (особено при неподходящи условия и начин на съхранение), твърде вероятно е тя вече да е загубила част от полезните си свойства.
Доколкото знам, за да ограничат последствията от процеса на стареене върху качествата на гумата, производителите добавят към
каучука различни пълнители на силиконова основа. Мисля, че по магазините съм виждал и препарати за външно третиране, също
на силиконова основа. Доколко обаче са ефективни - не знам.
Доколкото знам, за да ограничат последствията от процеса на стареене върху качествата на гумата, производителите добавят към
каучука различни пълнители на силиконова основа. Мисля, че по магазините съм виждал и препарати за външно третиране, също
на силиконова основа. Доколко обаче са ефективни - не знам.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”