Сериозен проблем с AER!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Re: Сериозен проблем с AER!!

Мнениеот stil » Вто 14 апр 2009 17:59

speka написа:...сменят ли се биелни и основни лагери на аер или се блъскаме напразно защото четох някаде че тоя аер не подлежи на ремонт????

Това за основните лагери съм го пропуснал. В ръководствата пише, че коляновия вал не трябва да се демонтира, защото блока няма достатъчна коравина, но някъде бях чел, че руснацие се справят успешно с подобен ремонт. Обаче като се има предвид нивото на техническа грамотност на нашенските майстори в повечето сервизи ... :banghead:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 14 апр 2009 19:07

Приятел, точно в руските сайтове пише че дори само да отвориш предпазните капачки на петите на коляновия вал на АЕR, от това повече двг. не става и ако си чел изключително грамотния пост на колегата, че има не ризи, а псевдоризи и поста на Иримодо, че за тоя двг. ризи няма, щеше да разбереш че само новото го оправя. А обикновено маслената помпа издържа повече и не отказва изведнаж. Така че като ти светне лампата за маслото и няма друга причина на диагностика, белята вече е станала и си търси нов двг. А да смениш биелни лагери само, ако имаш чукане, без лампа, отдолу, може, само че като не можеш да шлайфаш вала.... ще ти стане рутинно упражнение. Това е моят горчив опит, а съм се стремил да игнорирам всички други причини - вече не ми се изброяват, щото само забавиха окончателния извод.

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speka » Вто 14 апр 2009 19:32

maslinkov написа:предпазните капачки на петите на коляновия вал

само не ми е ясно кое е тва на кое викате предпазни пети??
и да ви разкажа края на моята история смених биелните лагери затворих картера свалихме само 1 от основните да го видим и нямаше нужда от смяна затворих картеа ново масло 15 на 40 и запалих же4е 2 дена я карам и засега няма проблем(да чукна на дърво) двг-то си работи супер бешумно и спокойно няма лампи и такива работи сега колата си върви стегнато даже имам чувство че повече варви :) но не минавам 4000 оборота докато се напаснат малко лагерите и така приключва моята тема дано да е завинаги! пожелавам и на всички колеги с тоя проблем да го оправят :)! чао!

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Вто 14 апр 2009 20:15

Дано наистина темата да е приключена за теб :) :)

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 24 апр 2009 20:49

чукането и тресенето се е получило от недостига на масло до повдигачите май бяха хидравлични може и да бъркам вече, то една барака ли беше да ги помниш

П. П. Ако ще сменяш мотора сложи по добре 1,6 или 1,8 от двойка поне да и се порадваш, с тази кутия няма да издаржи така че земай комплект и кутията

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Пон 08 мар 2010 10:55

Колеги аз съм със същия проблем и майсторите май се оказаха прави защото моята маслена помпа е нова е 300-340л. била от по-новите.За ремонт на мотора казаха нямало смисъл защото цялостен ремонт щяло да отиде поне 1000лв.
А мотор може да се намери 700-1000лв. цял.
Втора употреба не намерихме здрава помпа .И сега съм на търсене на мотор направо.
Защото не знам колко ще ме изкара колата закърпена с добавки и профилактика и т.н. но е временно незнайно до кога.
Въпроса ми е какъв мотор да търся и може ли да е 1.4 8в. без да сменям скоростна кутия.
Аз съм със мотор АЕР 1.0 50к.с. 5 скоростна кутия.
Или задължително да търся същия мотор???????

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 08 мар 2010 11:07

Според мене най - съвместим мотор е 1,6 АЕЕ. Казаха ми че не се сменя компа, скоростната кутия, клапата, инжекциона. Според мене ако е с магнет - марели делко, добре е да го смениш с Бош. А който твърди че ще прави основен ремонт на AER 1.0 - да си го кара после той. :lol:

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speka » Пон 08 мар 2010 22:05

аз моя проблем го оправих много лесно :) продадох полото и си купих мерцедес :)!

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Вто 09 мар 2010 9:44

speka ами честито с мерцедеса и аз така мисля ама няма пачки сега и ще трябва да си карам колата.
maslinkov благодаря за инфото ще трябва да търся мотор че колата я карам всеки ден ако имаш още инфо ще съм благодарен.

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speka » Вто 09 мар 2010 19:00

McLarena1976 написа:speka ами честито с мерцедеса и аз така мисля ама няма пачки сега и ще трябва да си карам колата.
maslinkov благодаря за инфото ще трябва да търся мотор че колата я карам всеки ден ако имаш още инфо ще съм благодарен.
ами щом я караш всеки ден пускай я на пазара аз мойта като я позакрепих така направих

Потребителски аватар
bat_ivo
Автомобил: Polo
Двигател: AFH 1996

Мнениеот bat_ivo » Пет 12 мар 2010 21:16

аз не знам как пак не се ремонтират като моя мотор беше АЕР купих колата с тракащи повдига4и оказа се 4е не е само това смених биелните лагери(които се раибероват) основните за сегменти не стигнаха пари4ки но ставаха затворихме мотора и изкара близо 60 000км докато не блокира маслената помпа и ми взеха за работа 700лв в които се вмества и разпределителен вал и шлаифане : само VW

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”