За какво служат двата датчика на главата ......
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
За какво служат двата датчика на главата ......
За какво служат двата датчика на главата в задния край? Намират се преди свещите,влиза по едно кабелче и в двата.Става въпрос за ABU.
Re: За какво служат двата датчика на главата ......
И аз имам същия въпрос за за същия двигател значи там единия е черен а другия е син или бял и син ,та като откача тоя синия паля от първи път ,а когато е закачен може и половин ден да си връткам ама не пали (знам че дачика е прецакан)
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Температурен датчик е тоя синия, колега
Сменяй го.
-
Golf V5 4M
- Автомобил:
- Двигател:
hp7909 написа:И аз имам същия въпрос за за същия двигател значи там единия е черен а другия е син или бял и син ,та като откача тоя синия паля от първи път ,а когато е закачен може и половин ден да си връткам ама не пали (знам че дачика е прецакан)
Моя мотор е AGZ и има два датчика на главата. Лято долния ми отказа и се пребирах от Слнчев Бряг с автобус...
По-добре отиди на диагностика и смени нужния датчик

-
valeri_m
- Автомобил:
- Двигател:
hp7909 написа:И аз имам същия въпрос за за същия двигател значи там единия е черен а другия е син или бял и син ,та като откача тоя синия паля от първи път ,а когато е закачен може и половин ден да си връткам ама не пали (знам че дачика е прецакан)
Виж тук може да ти стане по ясно;
viewtopic.php?p=1516476
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
gotin_83 написа:Става въпрос за ABU.
за ПОРЕДЕН път-НИКОЙ не чете, а акъл се ръси с пълни шепи...
човека НЕ ЗНАЕ-затова пита! а вие го ДООБЪРКВАТЕ с некоординираните си отговори.
как бихте се почуствали ако почне всеки, знаещ или не, да ви пълни главата с глупости в момент, в който сте притеснени? след като не сте напълно сигурни какво пишете-по добре изобщо не пишете!
след като е АБУ при свещите има само 2 датчика за налягането на маслото-син (по спомен) за високото и кафяв (пак по спомен) за ниското. може да съм объркал цветовете-не ми е пред очите...
отделно към автора на темата-една снимка, пич, е равна на 1000 думи! ако искаш точни отговори-задай си въпроса като хората!
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
А някой знае ли на колко бара трябва да отговаря всеки един от тях?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
на тях пише отдолу, като го развиеш-ще видиш.
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама като го свалих за първи път оригиналния го хвърлих,като си мислех че съм си решил проблема.Да ама не сега пак протече и тогава продавача ми каза че просто се гледало цвета и няма да имам проблем,че налягането на новия е по-малко.И сега искам да сложа такъв какъвто си беше стария но вече няма от къде да видя колко беше и дали толкова има значение цвета или са взаимозаменяеми.Иначе моите са сив или по-точно мръснобял и кафяв.А и ако може някой по вещ в тази област да обясни как точно работят тези датчици.Примерно какво става като сработят и при какви условия сработват.Благодаря предварително.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На АБУ мотора датчика за високото налягане е сив на цвят. 100% съм убеден в това, сменил съм няколко такива и винаги оригиналните са сиви.
-
valentino
- Автомобил:
- Двигател:
двата датчика са за маслото.Единият е за лампата а другият е за зумера.Свързани са последователно и за това когато колата не качва масло лампата свети и зумерът пищи.Единият мисля че трябва да е 0.3 0.5 bar.другият 1.1 1.3 несъм много сигурен.Ако някои от тези датчици се повреди ще ти светне лампата на маслото.На повечето менте датчици не пише на какво налягане работят за това ги търсят по цветове.
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
БЛАГОДАРЯ!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”