Поздрави на всички,
Купих си хубава машинка ама нали си е до късмет - нещо не работи "нивомера на резервоара (май). Като запаля стрелката застава на "четвърт резервоар" и не мърда даже и да напълня до горе. Някой да знае нещо?

Пасат Б5 датчик на горивото
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Датчик на горивото на В.5
синхро ли е?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оборотомера работи ли? Погледни за скъсани кабели на дачика който е на скоростната кутия.
Всичко бачка, само нивото. Незнам дали е синхро (не знам кво е), !
Отивам да търся механик за консултация, макар да незнам къде точно, ще погледна отпред.
Благодаря колеги!
Отивам да търся механик за консултация, макар да незнам къде точно, ще погледна отпред.
Благодаря колеги!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
ifidik написа:синхро ли е?
Има ли някакво значение това ?
А и аз искам да споделя, п омоите наблюдения че този датчик не е много читав.Паля-резервоара до средата, карам 2 мин на първата чертичка после се качва с чертичка после ми светва да зареждам.... като цяло работи коректно само на фул резервоар или на аларма за зареждане. Макар че като ми писне и като заредя да речем 20 лв,и е имало случаи да не спре да ми свети лампата поне 30 мин,чак след като я угася и я оставя да стои в покой поне 10 мин.Има му нещо защото не е само на мен така.На доста Б5ици е така
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
има значение.на синхрото резервоара е като дисаги и е с два поплавъка.ако на нормална кола се кодира таблото за синхро и при пълен резервоар показва средата.
- feikot
Златна логика.Ако беше така тази среда швабите щяха да го направят да е края.Вярно че е с два резервоара,но мисля че показва и нагоре от средата. 4моушън
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:Златна логика.Ако беше така тази среда швабите щяха да го направят да е края.Вярно че е с два резервоара,но мисля че показва и нагоре от средата. 4моушън
Или ти не разбра какво иска да каже Иво или аз не те разбрах.
Накратко:
Ако автомобил от ВАГ, който е с предно предаване и се кодира като 4х4, при пълен резервоар ще покаже точно средата.
Лично аз съм го тествал на чисто нов автомобил след като го бях чел, мисля че в Ростеха.
- feikot
[quote="Andonov] Накратко:
Ако автомобил от ВАГ, който е с предно предаване и се кодира като 4х4, при пълен резервоар ще покаже точно средата.
[/quote]
А ?
[/quote]
А ?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
B?
Прочети малко повече и ако имаш късмет ще ти станат доста неща ясни.
Прочети малко повече и ако имаш късмет ще ти станат доста неща ясни.

- feikot
Абе аз ли да се науча да разбирам, или някой други да се научат да обясняват.Това А го написах защото не можах да схвана изречението автомобили с предно които се кодират за 4х4.И защо като е пълен показва средата? Мисля че в тази кола всичко е така изпизано че не вярвам да оставят този проблем така.Обяснете ми може и да не хващам.
Андонов, само в духа на добрия тон ще си замълча.Такива нападки и селски изразявания мисля че не са уместни
Андонов, само в духа на добрия тон ще си замълча.Такива нападки и селски изразявания мисля че не са уместни
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз.
Доста е коментирано във форума, че отговора е според въпроса.
Градско изказване :
Доста е коментирано във форума, че отговора е според въпроса.
ifidik написа:има значение.на синхрото резервоара е като дисаги и е с два поплавъка.ако на нормална кола се кодира таблото за синхро и при пълен резервоар показва средата.
Градско изказване :
feikot написа:Златна логика.Ако беше така тази среда швабите щяха да го направят да е края.Вярно че е с два резервоара,но мисля че показва и нагоре от средата. 4моушън
- feikot
Добре бе мен, аз питам защо ? Защо са го оставили така ? Защото като са два, единия може да е по пълен от другия или защо? Това питам .
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е това е друга бира.
Аз не знам защо са го измислили така немците. Те си знаят най-добре.
Само можем да гадаем, но това е друга тема вече.
Примерно при офф роуд на странични наклони, горивото ще се прехвърли от единия в другия. И за да показва пак точно може да събират показаният от двата нивомера и да се дели на две.
Все пак в колите всичко се прави стандартно а не уникално.
След кодиране на ЕКУ-то да става както от ръчка за автомат, от 2 на 4х4 и т.н.
Аз не знам защо са го измислили така немците. Те си знаят най-добре.
Само можем да гадаем, но това е друга тема вече.
Примерно при офф роуд на странични наклони, горивото ще се прехвърли от единия в другия. И за да показва пак точно може да събират показаният от двата нивомера и да се дели на две.
Все пак в колите всичко се прави стандартно а не уникално.
След кодиране на ЕКУ-то да става както от ръчка за автомат, от 2 на 4х4 и т.н.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Бихте ли обяснили за двата резервоара на синхрото,щото аз съм синхро и стрелката на горивото си показва каквото иска....последните 2 дена си стой долу и свети лампата нищо че има поне 20 литра...
От ония дни стрелката се разхождаше на горе на долу....
Това стана след като напълних резервоата до горе....иначе почти винаги го пълня за 100 лева...
Да търся втория нивомер ли....че преди година време пак правеше някакви такива номера но се оправи от самосебе си...помня че отварях в багажника да търся нивомер но намерих само един...и не можах да го извадя...
От ония дни стрелката се разхождаше на горе на долу....
Това стана след като напълних резервоата до горе....иначе почти винаги го пълня за 100 лева...
Да търся втория нивомер ли....че преди година време пак правеше някакви такива номера но се оправи от самосебе си...помня че отварях в багажника да търся нивомер но намерих само един...и не можах да го извадя...
Върни се в “Дизелови агрегати”