Имам следния проблем : като включа на D ми редува скоростите до 3-та, но не иска да премине на 4-та. Другите предавки работят като хората. Дава ми грешка 00545. но си нямам идея как да я оправя. Другото интересно е че независимо дали съм включил или изключил компютъра на кутията (този под задната дясна седалка) колата се държи абсолютно еднакво. Ако някои има идеи от какво може да е това нека сподели.
Пасата е B3, с двигател 9А, 90 година, автоматик.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

ПРоблем с автоматична скоростна кутия на B3
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Re: ПРоблем с автоматична скоростна кутия на B3
Колега и мойта В3-ка е автоматик.Признавам че не съм много на ясно с тея кутии,но ще се опитам да помогна щото май В3 автоматик е рядкост в Бг.Та за грешка 05454 намерих ето това:
"Fault code/Blink code:00545/2314 engine/transmission electrical connection
Possible causes:Open circuit or short circuit in wiring. No connection between engine/transmission control unit."
Прилагам и снимка:
Тази грешка ме води на мисълта,че проблема може би е електрически.
"Fault code/Blink code:00545/2314 engine/transmission electrical connection
Possible causes:Open circuit or short circuit in wiring. No connection between engine/transmission control unit."
Прилагам и снимка:
Тази грешка ме води на мисълта,че проблема може би е електрически.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията. Ще претарся за лоши връзки и дано да не е нещо от компютара.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Според грешката това е връзката на единия контролер с другия - ЕКУ на колата към ЕКУ на скоростите - споре двигателя може да се види на кой точно пин на ЕКУ на колата отива сигнала от скоростите....ама едва ли може да се премери просто така (без осцилоскоп) какъв е и дали е в нормите.
Вероятно е прекъснат кабела или някой куплунг бере душа - започни оттам.
Успех!
Вероятно е прекъснат кабела или някой куплунг бере душа - започни оттам.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих всички връзки освен тези до главния компютър и всичко е на 6. Утре ще проверя и тях и ще пиша за резултата. Мерси за инфото.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
кажи го с какъв двигател е за да видя какво мога да намеря като инфо за това колко кабела са,кои точно са и какви сигнали трябва да има по тях 

-
- Автомобил:
- Двигател:
пасата е с двигател 9А, управлението е KE-motronik, относно скоростната мисля че е 096.
За схемата на свързване съдя от тук, като модула на двигатаеля от тази схема е друг. За изводите на мотора съдя от книга (една залена за ремонт на пасат) а и от тази схема. т.е. ако сам прав извод 28 от скоростната отива на извод 31 на компютъра, а извод 27 от скоростната отива на 25 от компютъра с преминаване през блока с бушоните и релетата. Проблема е че намерих и други начини на свързване на дадения компютърен блок на двигателя и това ме притеснява. Други варианти които открих са изводи 31 и 34 от двигателния и само 34 от двигателния. Днес нямах време да погледна и сигурно утре ще направя проверката. Ако греша нещо в изводите ще сам благодарен да ме поправите.
За схемата на свързване съдя от тук, като модула на двигатаеля от тази схема е друг. За изводите на мотора съдя от книга (една залена за ремонт на пасат) а и от тази схема. т.е. ако сам прав извод 28 от скоростната отива на извод 31 на компютъра, а извод 27 от скоростната отива на 25 от компютъра с преминаване през блока с бушоните и релетата. Проблема е че намерих и други начини на свързване на дадения компютърен блок на двигателя и това ме притеснява. Други варианти които открих са изводи 31 и 34 от двигателния и само 34 от двигателния. Днес нямах време да погледна и сигурно утре ще направя проверката. Ако греша нещо в изводите ще сам благодарен да ме поправите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Направих проверката и се оказа че си има връзка между двата компютъра, но скоростната продължава да не работи. zfa159 ще съм ти благодарен ако ми кажеш и какви сигнали трябва да текат по тях. Между другото проверих за грешки и двигателя и ми направи впечатление 00514 - датчик момента зажигания. Интересно ми е как без него колата си пали и работи нормално? А и дали е възможно той да е виновника?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Проверих в софтоВер-а
- няма никакв аинформация нито за пиновете нито за сигналите...Аутодата 2004 не знае нищо по темата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Борбата продължава.
Ако някои има представа къде се намира датчика за момента на запалване ( искрообразуване на 4ти цилиндър ) G4 , може ли да сподели, че не успях да го намеря. А грешката от двигателния компютър е именно за него, а и един от изводите към скоростната е пак за него. Благодаря на отзовалите се.

-
- Автомобил:
- Двигател:
eto tova tryabva da ti pomogne- az moita taka ya opravih.prekasnati vrazki s solenoidite v skorostnata kutiya
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=096_solenoid
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=096_solenoid
Последна промяна от Pichaga на Вто 19 май 2009 23:15, променено общо 1 път.
Причина: тук пишем само на кирилица, дори да си от Бахрейн
Причина: тук пишем само на кирилица, дори да си от Бахрейн
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър ден на всички отново. Относно скорстната кутия, оправих я и смятам че ще е добре да напиша как стана за да бъде полезно на други хора. Та значи относно една от грешките се оказа че имам прекъсната връзка към един от соленоидите, проверката е от линка даден от колегата в предходното менение, прекарах нов кабел и грешката отпадна. Големия проблем с грешка 00545 се оказа че е в прекасната маса на купето. След преглед на двигателното се оказа че газаджиите се скъсали масата и на неиния винт за закрепили газовата. Поправих масата и всичко тръгна.
Благодаря на всички отзовали се.
А относно датчика за момента на запалване, мисля че не е за тази тема, щом и без него скоростите си работят.
Благодаря на всички отзовали се.
А относно датчика за момента на запалване, мисля че не е за тази тема, щом и без него скоростите си работят.