Проблем с мощността на 1Z !
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Проблем с мощността на 1Z !
Колеги имам голям проблем с моя голф.Когато колата е студена и я натисна малко се изнася като снаряд.Когато обаче вдигне 90 градуса става найстина куц кон и над 120 км забива.При отнемане и подаване отново на газта вдига още 10 км и пак забива и така до 180 , 190км.Имам съмнение че е от помпата защото един "майстор" ми променяше оборотите на помпата без комп.Скоро ще имам възможност да и направя пълна диагностика и ме интересуваше някои знае ли какви трябва да са стойностите на впрусканото гориво на помпата за и как да я настроя,че вече ми писна като тръгна да изпреварвам да стискам зъби
Другото което прави е че като е студена и стъпчя газта ми прикадява бяло а като загрее каквото и да я правя не пуши грам!Моля ви помагайте!!!

Последна промяна от dobrin на Вто 14 апр 2009 8:53, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви моля!
Причина: Без главни букви моля!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с мощността на 1Z !!!ПОМОЩ!!!
Проблемите май са два. Помпата със сигурност трябва да се регулира. Другото също е добре да се засече с ВАГ-КОМ - най-бързо и лесно ще стане.
- KuPoNjIqTa
Посъветвайте ме къде да я закарам.Живея в Бургас ако има някои колега от там да даде съвет за добър сервиз!
- KuPoNjIqTa
А ако някой може да ми каже как да си я настроя сам или как по точно да проверя дали е от нея ще му бъда много благодарен!
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Проблем с мощността на 1Z !
KuPoNjIqTa написа:Колеги имам голям проблем с моя голф.Когато колата е студена и я натисна малко се изнася като снаряд.Когато обаче вдигне 90 градуса става найстина куц кон и над 120 км забива.При отнемане и подаване отново на газта вдига още 10 км и пак забива и така до 180 , 190км.Имам съмнение че е от помпата защото един "майстор" ми променяше оборотите на помпата без комп.Скоро ще имам възможност да и направя пълна диагностика и ме интересуваше някои знае ли какви трябва да са стойностите на впрусканото гориво на помпата за и как да я настроя,че вече ми писна като тръгна да изпреварвам да стискам зъбиДругото което прави е че като е студена и стъпчя газта ми прикадява бяло а като загрее каквото и да я правя не пуши грам!Моля ви помагайте!!!
Е такъв майстор ще е тоя, чак ръчичките да му счупиш и да пуснят кръв като маркираното в червено. Ти гледали какво бута по-помпата тя е електронна (май) на 1Z, и всичко се регулира и настройва по електронен път. И по добре не дей си прави опити сам да е настрйваш има много форумни майстори търси някои в твоя регион.
Успех.
- KuPoNjIqTa
Гледах.Разви 3 бплчета и с едно чукче местеше корпуса на помпата не от най-горния капак а от средата на ляво и на дясно!От тогава колата на 1,2,3 като е студена върви много добре ама след това на нито една предавка не може да се изпъне като,че не и достига гориво.А кача ли се на магистралата все едно карам 1.6 чист дизел,че и по зле
на всеки 10 км трябва да пускам и да подавам газ на ново.Това направо си е кошмар!Дано някой има представа от какво е!

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KuPoNjIqTa написа:Гледах.Разви 3 бплчета и с едно чукче местеше корпуса на помпата не от най-горния капак а от средата на ляво и на дясно!От тогава колата на 1,2,3 като е студена върви много добре ама след това на нито една предавка не може да се изпъне като,че не и достига гориво.А кача ли се на магистралата все едно карам 1.6 чист дизел,че и по злена всеки 10 км трябва да пускам и да подавам газ на ново.Това направо си е кошмар!Дано някой има представа от какво е!
От там не се местят оборотите а други неща.
- KuPoNjIqTa
Какво се мени от там тогава?И как да го оправя?Ако някой колега може да помогне ще си платя каквото трябва!Моля ви помогнете че така не може да се кара

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
KuPoNjIqTa написа:Какво се мени от там тогава?И как да го оправя?Ако някой колега може да помогне ще си платя каквото трябва!Моля ви помогнете че така не може да се кара![]()
Ми горивната смес ама няма как да знае накъде да мести без ваг ком

- KuPoNjIqTa
Ако има някой майстор във форума който може да я оправи да даде тел. за контакт!
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Потърси на лично ifidik, той е от Варна и е най близо до теб... Гарантирам ти че ще ти оправи автомобилчето... Ако искаш телефона му, мога да ти го пусна на лично...
Върни се в “Дизелови агрегати”