Семеринг на избирача на скоростната кутия
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Семеринг на избирача на скоростната кутия
Преди 2000 км си смених семеринга ,майстора каза купи булгар семериг,че били по широчки и издръжливи ,взех си такъв смених си маслото и преди няколко дни забелязах че пак е прокапало,аман от майстори....Питането ми е следното мога ли да спра теча ако силиконирам около въпросния семериг с някакъв силикон който имал и лепило естествено след като обезмасля новия теч ...а и друго съществуват ли някакви добавки за спиране на течове по скоростите ??Има много теми за семеринга , но никой не е поздигал този въпрос?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Семеринг на избирача на скоростната кутия
Има вариант в който стеблото (подвижната част, това дето влиза и излиза от семеринга като сменяш скоростите) се е понадрало и дори с нов семеринг пак да ти прокапва, от което няма спасение (едва ли ще тръгнеш да разглобяваш скорости заради това... )
иначе ако искаш да си по сигурен че около семеринга си направил каквото трябва, купи си хубав семеринг (да речем истински от юнитрейд), свали стария и преди да набиеш новия намажи му външния ръб със силикон, да речем червен силикон за гарнитури, и го набий със тръбичка или някаква чашка която да опира точно на металната част на семеринга (той е целия гумен на външен вид, ама вътре си има желязо и то по периферията), после отвън обезмасли хубаво и пак проверявай дали прокапва, и тогава ако капе просто на всяка смяна на масло на двигателя проверявай и маслото на скоростите , пък ако си искат доливаш....
Поздрави!
иначе ако искаш да си по сигурен че около семеринга си направил каквото трябва, купи си хубав семеринг (да речем истински от юнитрейд), свали стария и преди да набиеш новия намажи му външния ръб със силикон, да речем червен силикон за гарнитури, и го набий със тръбичка или някаква чашка която да опира точно на металната част на семеринга (той е целия гумен на външен вид, ама вътре си има желязо и то по периферията), после отвън обезмасли хубаво и пак проверявай дали прокапва, и тогава ако капе просто на всяка смяна на масло на двигателя проверявай и маслото на скоростите , пък ако си искат доливаш....
Поздрави!
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарности колега,аз днес ще ида на канал да видя дали ще успея да направя нещо... После пак ще пиша...
Поздрави и от мене !
Поздрави и от мене !
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Значи лекото омасляване на лоста не е фатално - сухо не може го видиш
Ако прави петно под колата тогава се сменя
Ако прави петно под колата тогава се сменя
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Един въпрос към колегата пуснал темата . Колко пари го взе този " булгар " семеринг ? Понеже аз имам поло 6Н и откакто го взех имах и аз теч от този семеринг , и понеже ми омръзна чат пат да доливам масло го свалих и отидох и си взех от Юнитрейд за 13,10 лева
След като го смених покарах малко преди да сложа кората под двигателя и уж нямаше теч ама знаеш ли .... 

- freestyler911
ми там "някакъв" семеринг е от порядъка между 2-6 лева , предполагам "булгари" семеринг е от порядъка 2 лева
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Дам точно даже беше 1.2 и според майстора на скоростни кутии в Пазарджик е най-хубав....Е одеве наклепах със силикон всичко само дето силикона не се задържа около самия централен лост ...ще си покаже...На старата жигула даже незнам че има скорости откак са е произвели, а тез нови дерачета нещо все си искат... 
Аз си взех моя от Ауто плюс,вече 1.5 години,нямам никви грижи

- freestyler911
ninja_pz84 написа:Дам точно даже беше 1.2 и според майстора на скоростни кутии в Пазарджик е най-хубав....Е одеве наклепах със силикон всичко само дето силикона не се задържа около самия централен лост ...ще си покаже...На старата жигула даже незнам че има скорости откак са е произвели, а тез нови дерачета нещо все си искат...
ако толкова ти харесва жигулката, продавай полото, и си купи 5-6 бройки , ще се пенсионираш с тях ...
иначе
ми няма как да се задържи там, първо "лоста" е лъскав... после "лоста" си се дрижи при всяко сменяне на предавките ! , прочети каде съм ти писал и кога че се маже със силикон, после мажи !
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Много добре знам че е лъскав лоста и че се движи колега, не съм от тези хора който и грам представа си нямат от коли...Много от колегите получават отговори на въпросите си - "сменяй" или пък "отивай на майстор" като някой хора разбират толкова дайте съвет как и какво можем да направим сами.Аз сам си оправих оборотите на празен ход и съвсем не трябваше да ходя да свалям клапи и стъпкови моторчета и филтри и незнам още какво...А и откакто го силиконирах не капи от три дни,може да е временно ,ама се заинатих и си опитах...Какво ми гарантира качеството на другия семеринг?Този изкара 2000 км....Понякога нещата стават и по друг начин от "айде на майстор"...Нищо лично
Поздрави.
Поздрави.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Купи си оригинален семеринг от вносителя на VW и си го смени сам! 
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
Anbuch написа:Купи си оригинален семеринг от вносителя на VW и си го смени сам!
а тоя семеринг има ли номер и ква цена е, че темата ми я позаключи малко
- freestyler911
човече , като идеш в магазина ще те питат какъв модел е колата какъв е кода на двигателя ... евентуално кода на скоростите.... защо ти е тоя номер ... ?
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:39, променено общо 1 път.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Семеринга струа 2-5лв в зависимост от къде, сменя се за 10мин и забравяш за доливания и проверки през 3 месеца.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”