Резултати от тест на летни гуми в Германия, публикувани в днешния AUTO BILD:
1-во място Bridgestone-Turanza ER 300 - Отлични /Особено препоръчителни/
2-ро място CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 2 - Отлични /Особено препоръчителни/
3-то място Hankook Ventus Prime K105 - Отлични /Особено препоръчителни/
4-то място PIRELI P7 - Добри
5-то място DUNLOP SP SPORT - Добри
6-то място NOKIAN V - Добри
Следват като задоволителни: MICHELIN Primecy HP; FIRSTONE TZ 300; KUMHO KH 31...
Аз лично ще се доверя на този ТЕСТ, и ще взема от тези: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... ts_id/4840

Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите
Вие вярвате ли и на тази класация? Аз немога да повярвам че мишленките са толкова назаде. Според мен е малко нагласена работата. Все пак аутобилд е немско списание. Силно съм разочарован защото преди 1 седмица си купих мишленки(по препоръка на продавач на гуми) а си мислех да си взема бриджстон ер300. Знаех си аз, че трябва да се доверявам на интоицията си, но - уви 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
В понеделник ходих до Автотрейд да проверя една част и докато чаках да свъшат с предния клиент се поразходих из салона. Гумите на изложения Голф 6 с 1,6 мотор бяха Ханкуук
Толкова ли са добри или го правят за икономия?

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
веселин написа:Petyof - препоръчвам ти Maloya Crono ... със сигурност ще ти е идеална за черни пътища - бордовете са супер здрави - лошото е че това "втвърдява" возията на асфалт , но както знаеш не може к... до края и душата в рая![]()
за нашите супер гадни пътища - това е най-издържиливата гума в сравнение с другите изброени от теб
Веско, малко ще те допълня за тази Maloya. 3 "лета" карах Crono 470t 13" и за това време почти ги "убих". Странична стабилност - йок (много по-зле от, примерно, Marangoni Trio за същия размер), при температура от 0 до 10 градуса е супер, ама когато гумата загрее или пък околната е над 25-30 градуса - не я търси. За сметка на това на мокро е много стабилна - почти като на сухо

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Круме - ясно ми е че 165/70/13 не може да ти даде кой знае каква странична стабилност , просто знам че е здрава - поне не съм имал ядове докато карам пежото на тъста - поне аз не съм забелязал толкова лошо представяне на топло - може би заради различното натоварване на теглото върху осите , и разликата в междууосовото разстояние / Пежо 309 - Голф 2 / - препоръчах я заради здравината при срещи с дупки и камънаци 

Много благодаря колеги за отговорите
За съжаление все още се двуомя коя да избера
Почти се бях навил за 175/65 R14 82T Maloya Crono, но сега и за нея не съм много убеден.Знам, че няма идеална гума за тези пари и смятам да изчакам да чуя още малко ваши коментари преди да реша коя да взема.

За съжаление все още се двуомя коя да избера

Почти се бях навил за 175/65 R14 82T Maloya Crono, но сега и за нея не съм много убеден.Знам, че няма идеална гума за тези пари и смятам да изчакам да чуя още малко ваши коментари преди да реша коя да взема.
Petyof написа:Време му е вече и колата да обуе летните галоши.
Бюджета е около 80 лв за гума - често ми се налага да карам и по черни пътища!
Дилемата засега е:
1.175/65 R14 82T TL Dynaxer HP2 Kleber - румънска с отстъпка за 4 гуми - 80 лв
2.175/65 R14 82T FB Goodrich - полска с отстъпка за 4 гуми - 81 лв
3.175/65 R14 82T Maloya Crono - руска с отстъпка за 4 гуми - 85 лв
4.175/65 R14 82T Fulda Ecocontrol - с отстъпка за 4 гуми - 87 лв
И тази незнам защо я пиша, но влиза в бюджета:
5.175/65 R14 82T Lassa Atracta - турска с отстъпка за 4 гуми - 80 лв
От Бургас съм и Fulda Ecocontrol намерих само на едно място в "Кумлука" правени началото на 2008.Ако някой знае на друго място по-новички![]()
Ако имате и по-добри идеи споделете, а и да кажете кои от изброените са боклук си е голяма помощ

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Малоята е добра гума, а и размер 165/70 и борд са много разични и несъвместими неща
Добра 13-ка е 175/60/13, 175/50/13 Dunlop Sp Sport 2000
,но е скъпа

Добра 13-ка е 175/60/13, 175/50/13 Dunlop Sp Sport 2000

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Petyof написа:2.175/65 R14 82T FB Goodrich - полска с отстъпка за 4 гуми - 81 лв
За FB Goodrich akо питаш- мнение нямам, но за BF Goodrich Profiler 2 гласувам с 3 ръце!
До сега не съм карал с по-добра гума за сухо и топло време.
При дъжд леко отстъпват на Yokohama C-Drive, но се ядва

Колеги всичко е късмет!
Имам колега с континентал на 3 седмици и вече с балон.
Континентал са добри гуми, смо дето в БГ идват брак и стари партиди, както всичко останало
Имам колега с континентал на 3 седмици и вече с балон.
Континентал са добри гуми, смо дето в БГ идват брак и стари партиди, както всичко останало
- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
За мен това са добри гуми Michelin,но както казва колегата по горе,всичко си е и на късмет,защото и аз съм чувал че в България вкарват нови гуми с кофти качество
,то кое ли ни е добро ама айде... 

- gepy_m
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BXE 2007 1 9 TDI
Искам да попитам някой карал ли е с DAYTON - летни защото до нас ги продават и ми се струват добра оферта.Става въпрос за 205/50/15 по 125 лв./бр.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
euroteam написа:Резултати от тест на летни гуми в Германия, публикувани в днешния AUTO BILD:
1-во място Bridgestone-Turanza ER 300 - Отлични /Особено препоръчителни/
2-ро място CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 2 - Отлични /Особено препоръчителни/
3-то място Hankook Ventus Prime K105 - Отлични /Особено препоръчителни/
4-то място PIRELI P7 - Добри
5-то място DUNLOP SP SPORT - Добри
6-то място NOKIAN V - Добри
Следват като задоволителни: MICHELIN Primecy HP; FIRSTONE TZ 300; KUMHO KH 31...
Аз лично ще се доверя на този ТЕСТ, и ще взема от тези: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... ts_id/4840
Голф 6-цата беше обута в тези от 3то място в ФАУВЕ.
Petyof написа:Много благодаря колеги за отговорите![]()
За съжаление все още се двуомя коя да избера![]()
Почти се бях навил за 175/65 R14 82T Maloya Crono, но сега и за нея не съм много убеден.Знам, че няма идеална гума за тези пари и смятам да изчакам да чуя още малко ваши коментари преди да реша коя да взема.Petyof написа:Време му е вече и колата да обуе летните галоши.
Бюджета е около 80 лв за гума - често ми се налага да карам и по черни пътища!
Дилемата засега е:
1.175/65 R14 82T TL Dynaxer HP2 Kleber - румънска с отстъпка за 4 гуми - 80 лв
2.175/65 R14 82T FB Goodrich - полска с отстъпка за 4 гуми - 81 лв
3.175/65 R14 82T Maloya Crono - руска с отстъпка за 4 гуми - 85 лв
4.175/65 R14 82T Fulda Ecocontrol - с отстъпка за 4 гуми - 87 лв
И тази незнам защо я пиша, но влиза в бюджета:
5.175/65 R14 82T Lassa Atracta - турска с отстъпка за 4 гуми - 80 лв
От Бургас съм и Fulda Ecocontrol намерих само на едно място в "Кумлука" правени началото на 2008.Ако някой знае на друго място по-новички![]()
Ако имате и по-добри идеи споделете, а и да кажете кои от изброените са боклук си е голяма помощ
Колега, Малоя Кроно има няколко модела, и не са равностойни. Не си уточнил. Ако ще е Малоя,то Crono 465t мисля че си струва. А иначе- Фулда ЕкоКонтрол! Добра е. Що се касае до ДОТ-а, вземи си от Интернет-сайта http://www.avtogumi.bg/oscommerce/conditions.php#cond1: хората са коректни, доставят гумите с пресен ДОТ, и цените не са лоши. Ако не си ми чел постовете, да повторя- моите Дънлопи ми ги доставиха с ДОТ януари и март 2009 г. Maloya Crono 465 175/65 R14 82T там струва 80.22лв. Само че тая Кроно 465 май не е с много добри показатели. Най-добре си вземи Hankook K715 175/65 R14 82 T
[k715] - 76.33лв.
с вкл. ДДС. Добре са се представили на тестовете:
"Препоръчителни" - ADAC Motorwelt (03/2007)
"Добри" - Test.de (03/2007)
"Препоръчителни" - ADAC Motorwelt (03/2006)
Мисля, че за теб е идеалният вариант. А ако можеш да си позволиш още стотина лв отгоре- Nokian I3 [i3] 175/65 R14 82H
- 99.33лв.с вкл. ДДС
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
стига с тея тестове,отлични били,та препоръчителни били,ала бала-вие там ли бяхте като ги тестват,всичко си е нагласено.ако толкова сте фенове на добрите гуми,що не си поръчате от страните производители на съответните гуми.гумите в българия нямат нищо общо с тея тестове.
Обух се с Gislaved Speed 616 175/65/13 по 82 левчета парчето от Диана като върху тая цена ми направиха 5% отстъпка. Засега доволно се държат на сухо и не мърдат в завой, остава да видим на мокро.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”