охлаждане след дълъг път
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: охлаждане след дълъг път
при оргиналния датчик за пеката втора степен се пуска чаак при 102 градуса.така че нямам какво да се притесняваш.и съм сигурен че автора има въздух в системата или поне течността му е малко с 0.5 литра Колата много лесно не стига до тези температури аз като я режа в града само тогава до 100...при студена кола палиш отваряш капачката на разширителния съд,форсираш 1-2 пъти и наливаш ако имаш място
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:при оргиналния датчик за пеката втора степен се пуска чаак при 102 градуса.така че нямам какво да се притесняваш.и съм сигурен че автора има въздух в системата или поне течността му е малко с 0.5 литра Колата много лесно не стига до тези температури аз като я режа в града само тогава до 100...при студена кола палиш отваряш капачката на разширителния съд,форсираш 1-2 пъти и наливаш ако имаш място
И аз имах това предвид, че в града само с много рязане стига 100. И 100 градуса е нормална температура какво сте се психирали толкова. Германеца го е измислил. Само гледай да си с антифриз не с водица и нивото следи и това е!
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
emo-gar написа:Това са биметални пластини и от старост правят какви ли не простотии. Скоро четох 2 теми за колеги, които както си оставят колата изгасена, след 1-2 минути им се включва перкатаПросто най-вероятно е някое от тези двете неща или температурния датчик. И трите могат да се проверят от средно грамотен човек, без да се ръси за майстори и диагностики.
-----------------------------------------------
И кво му е ненормалното на тоя "(Д)ефект"?[/quote]
Това значи че датчика си включва и изключва когато си иска. Няма как колата да е станала по-топла след като е изгасена, че да включи.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
icemenn написа:и съм сигурен че автора има въздух в системата или поне течността му е малко с 0.5 литра
мне, автора няма въздух в системата нито течността му е малко
alex_zazy написа: в града само с много рязане стига 100.
Добре бе само на мен ли ми загрява колата като стои 30-40мин в задръстване и карам на първа/втора с максимум 15км/ч. Ай моля ви се
GRUEL написа:Не е нормално да го прави това нещо. При изправна охладителна система колата трябва да си кове 90 и да не мърда от там, без значение извънградско, градско, селско, задръствания и т.н. Нещо не ти е в ред. Аз залагам за термодатчика, ама ходи някъде да те погледнат....
Колега ти си прав ако всичко е изправно "кове" 90 градуса.Като е студено (зимата) трудно загрява .Сега като е топло моя голф 3 2.0 загрява и стига 90 градуса,друг въпрос е ,че като го спра се охлажда доста бавно.
emo-gar написа:Това са биметални пластини и от старост правят какви ли не простотии. Скоро четох 2 теми за колеги, които както си оставят колата изгасена, след 1-2 минути им се включва перкатаПросто най-вероятно е някое от тези двете неща или температурния датчик. И трите могат да се проверят от средно грамотен човек, без да се ръси за майстори и диагностики.
Мойта перка се включва по същия начин. Обаче това е нормално за голфовете с двойна перка.При мен се включва 1 мин. след като я изгася но само когато преди да я изгася е работила иначе не.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не е нормално. Обясни ми логиката да става така? Самия датчик е една биметална пластина, която при 95 градуса включва първа степен, при 100 и нещо - втора. Няма логика като спада температурата пак да включи. Моята перка е двустепенна и никога не прави такива неща, даже до момента никога не съм стигал до втора степен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”