Проблем с климатик на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Joker-
Автомобил: Пасат
Двигател: 2800

Проблем с климатик на Голф 4

Мнениеот Joker- » Пет 17 апр 2009 14:20

Здравейте, това е моето първо мнение във форума и се надявам да ми помогнете :)
Днес докато шофирах пуснах климатика на колата и волана ми се втвърди, неможех да завия. След като изключих климатика проблемът се оправи и волана си функционираше.. След това, отново включих климатика и същатата работа - воланат беше твърд като камък. Дано някой знае как да реша проблема. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатик на Голф 4

Мнениеот Stivi » Съб 18 апр 2009 11:56

Блокирало ти е задвижването на компресора на климатика и като го включиш ремъка /които върти и хидравликата/ не може да се върти и оставаш без хидравлика-не го пускай пак в движение докато не отстраните проблема !!!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 18 апр 2009 17:30

Това,което е казал колегата е едната вероятност....другата е да е хлабав ремъка и да превърта....компресора е 10к.с. и товари здраво ремъчната предавка.Трябва да се види дали като пуснеш компресора ремъка продължава да се върти и ако превърта каква е причината - дали е хлабав или компресора има проблем.
Успех!

Joker-
Автомобил: Пасат
Двигател: 2800

Мнениеот Joker- » Сря 22 апр 2009 19:08

Здравейте! Днес бях до един сервиз и обясних за проблема ми при което ми казаха, че нямало хидравлично масло и трябва да се долее. Купих маслото долях и пробвах дали има положителен резултат, но уви... При шофиране, независимо дали климатика е включен да духа топло или студено, оборотите ми падат драстично и волана се върти много трудно, дори мога да кажа, че блокира!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 22 апр 2009 20:08

Ами тогава пробвай друго -> откачи кабела на компресора от него за да може да си сигурен,че не се включва той.Ако проблема остане -> хидравлична помпа.Ако проблема се реши компресора на земята и му се прави "дисекция" защо блокира.
Успех!

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Сря 22 апр 2009 20:14

Не е хидравличната помпа. Просто компресора на климатика е спекал нещо. Ако искаш климатик трябва да отидеш на майстор да ти го погледне, трябва и да се зареди с фреон след сваляне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”