Как да свържа конфорт модул?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да свържа конфорт модул?

Мнениеот Koksan » Сря 15 апр 2009 16:52

Здравейте колеги! Имам селдния проблем .. и понеже не съм много на ти с електрониката ми се ще да получа малко съвети!
Значи алармата на колата (VW Polo 6N - AFH - 97г.) е "оригиналната" - поставяна е в италия когато е купувана колата ... адски стара но има имобилайзер, автономно захранване на сирената и най важното за мен .. заключва колата! :) Идеята е ако може и да добавиме едно затваряне на двата прозореца като се заключва колата! :)
В гаража ми се върти един конфорт модул свалян също от Поло, ама моята аларма няма извод за контролиране на комфорта и незнам как да го вържа към нея за да работи! В смисъл, че алармата подава "-" на компресорчето за централното, а прозорците и конфорт модула се управляват по "+" (мисля че така беше)

Някакви идеи от факирите в тази област???

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Как да свържа конфорт модул?

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 апр 2009 17:50

Пусни снимка на Комфорт модула!

Потребителски аватар
pavlov85
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да свържа конфорт модул?

Мнениеот pavlov85 » Съб 18 апр 2009 9:54

Колега, ако проблема ти е само в това, че ти трябва един сигнал "+", колкото да ти стартира комфорт модула, а на алармата ти излиза само един сигнал "-" за заключването, то можеш да го инвертирараш много лесно с едно реле. Много зависи какъв ти е модела на комфорт модула и дали се задейства само от кратък сигнал. Повечето модули на които съм попадал/китайчета/ представляват система от релета, които изключват, когато прозореца се затвори и се вдигне тока, но захранването им върви по "дългото заключване" от алармата. Ако и твоят модул е такъв, то тогава ще трябва да добавиш и едно времереле. Май кофти ти го обясних, но надявам се да си разбрал какво имам впредвид. Ако имаш конкретни въпроси-пиши. Ще помагам с каквото мога. Между другото по тъпо и просто направени бутони за управление на стъклата от тези на полото не съм виждал. Те са просто едни инвертори на поляритета, без релета, без нищо...
Поздрави и успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”