Колеги, от известен период забелязвам, че когато дам рязко гас на колата, от 2000 до 3000 оборота се спъва леко.... Съсвсем леко но се усеща. Някой път го прави, някои път набира като самолет. Имате ли идея от какво да е това???
П.П. Голф 4 TDI AJM!!!!
Благодаря предварително!!!

Проблем с ускорението!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ускорението!
най вероятно проблема ти идва от управлението на турбината.а щом не го прави винаги а понякога--според мен причините са н75-клапана или самия клапан буренце който се управлява от н75.предполагам че един от тия двата мизерника позапецват отвреме навреме и оттам турбото реагира бавно.НО......причина за това може и да е пропуск на някое вакум мъркуче----и оттам бавното реагиране.това са основните проблеми---но най добре я закачи на ваг-ком-----и ще си покаже болката каручката---по лесно ще се ориентираш откъде идва проблема.но ако под това "СПЪВА"ако имаш впредвид че секундно се замисля....може и помпата ти да е позакъсала.т.е.не успява да даде исканото гориво за екстреймната ситуация
надявам се ме разбра

ами аз ще ти кажа че този проблем може да е от горивния и ваздушния филтер аз имам 1.9 ТДИ големия мотор и чат пат и на мен между 2000 и 3000 ми прекусне за секунда и после се оправи нз виж дали си сменял горивния филтер !! аз го смених и се оправи
Колега, сменях ги, но този в сервиза не го беше затегнал много добре т.е. въобще и предиди 1 месец го видях че не е затегнат и го затегнах. Да го сменя и ще кажа дали го има още проблемът. А преди да ми я обслужат нямаше този проблем.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GolfyIV написа:Още мнения?
Направи и диагностика с ваг ком , вий какво показава може и зацапано турбо да е , много е гадно минах по тоя път то не бе н75 , затапване на егр , почистване турбо и колектори нови филтри, нов дебитомер , нов клапън на уестгейта оправи се и след около 6 7 месеца почна пак да прави номера ОТ ХУБАВАТА БГ НАФТА , вчера реших проблема мисля сложих 2 литре газ за горене в резервара напълних го догоре излезнах на магистралата и газ колкото може 180 200 пловдив пазарджик и обратно сега е пушка днес цял ден обикалях не ми направи мизерия но ще се види дали има ефект смятам утре пак да я поизпъна към стара загора по магистралата
ПС казаха ми че газта за горене почиства нагара и смазва кои знае може и да има ефект

Върни се в “Дизелови агрегати”